AEX: Lager nu Hoger?

De laagste koers van deze week is nog niet gezien. Met deze opmerking werd de column van gisteren afgesloten. De titel van vandaag is een verwijzing naar de visie dat de AEX ook vandaag nog dieper door de knieën kan.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Een trend is een trend. In de kleinste grafiek is deze trend duidelijk zuidwaarts gericht. Opnieuw zakte de AEX gisteren dieper weg zonder het gedefinieerde eerste punt van obstakel echt aan te tikken. Zoals bekend lag dit punt gisteren rond 446. Voor vandaag kan het vangnet boven de shorts verder worden aangetrokken naar 444. De lijn in de intra-daggrafiek staat op dit niveau ingetekend. Een vereiste van iedere trend is dat de indicator haar continue ondersteunt en bevestigt. Deze opmerking brengt ons bij de vraagstelling uit de titel.

In de twee meest recente sessies startte de index hoger om daarna gedurende de dag weg te glijden. In deze ontwikkeling is de RSI zowel dinsdag als woensdag niet duidelijk onder de OS-lijn gekomen. Anders verwoord, de RSI loopt niet in lijn met de index. Nu de verwachting ditmaal luidt dat de graadmeter lager start dient de blik strak op het verdere verloop van de RSI te worden gehouden. Of de indicator vandaag wel duidelijk onder de OS-lijn duikt wordt namelijk sterk betwijfeld. Blijkt deze aanname terecht dan kan de index vandaag een herhaling van maandag laten zien. Op de eerste dag van deze week stond de AEX onder druk in de ochtend om van daaruit wat te herstellen. De reeds genoemde 444 dient als eerste magneetpunt voor herstel na een zwakkere opening. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

8 reacties op “AEX: Lager nu Hoger?”

 1. jm says:

  aex zit met 440 op weerstand oplopende trendlijn (begin 11/02/2016). Bijna tevens de low van 2 augustus. Vanaf hier een stieren rally(tje) naar de bekende 458? De komende dagen zullen klaarheid brengen.

  grs

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Op naar 444.
  GRS Geert-Jan

  1. taburger says:

   Hè bah, konden we nou niet eerst even de 438 aantikken?

 3. john says:

  Verwacht je deze week nog lagere koersen dan die van vandaag?

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Eigenlijk niet…morgen expiratie…denk eerder richting 445…
  GRS Geert-Jan

 5. wim says:

  GJ, je zei gister dat divergentie bij slot te licht kan worden bevonden, maar gaat dat niet gepaard met giga volumes in de slothandel? of bedoel je echt 17.30 en niet 17.35?
  GRS.

 6. jm says:

  dalend trendkanaal op de 15 min. ALS dat trendkanaal gerespecteerd wordt en uitbreekt naar beneden, kunnen we verder naar 430. interessant om te volgen. Gezien de reeds sterke daling van de laatste dagen misschien wachten op een instapmoment om long te gaan. Maar momenteel zijn de beren en stieren nog aan het strijden om de richting..

  grs

 7. Geert-Jan Nikken says:

  AEX 444…helft longs gesloten…
  GRS Geert-Jan

Geef een antwoord