AEX: KruisPunt

In de column van maandag is aangegeven dat de bovenkant van het trendkanaal in de kleinste grafiek aangemerkt kan worden als eerste steunpilaar. Inderdaad schuurde de AEX gisteren gedurende de gehele dag langs deze lijn. Vandaag opnieuw?

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De oude weerstandlijn van het opwaartse trendkanaal staat ook vandaag nog onveranderd afgedrukt in de kleinste grafiek. Ook voor vandaag geldt dat deze lijn als eerste linie van de stieren fungeert. Wat opvalt is dat de gemiddelde lijn inmiddels ook is opgelopen tot aan het niveau van de lijn. Een dubbele defensie. Vandaag start de lijn rond 533 want zoals bekend stijgt de lijn met het verstrijken van de tijd. Tegenover het positieve nieuws staat echter ook een kanttekening. In de column van maandag is gewezen op de trendkanalen welke staan ingetekend in respectievelijk de dag- en weekgrafiek. De niveaus van 537 en 540 zijn genoemd als volgende ijkpunten. Naast deze mogelijke hordes staat het gegeven dat de kans bestaat dat vandaag de eerste contouren van negatieve divergentie tussen index en indicator in de kleinste grafiek verder worden uitgewerkt. Net zoals gisteren daarom de constatering dat als de AEX terugvalt in het oorspronkelijke trendkanaal, lees als zij onder 533 zakt, de weg open ligt voor een terugtest op de voormalige steunlijn rond grofweg 529. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

10 reacties op “AEX: KruisPunt”

 1. Roberto says:

  Rustig hier, geen nieuws over de KKI

  1. T says:

   goed gezien Roberto, als je dat wilt horen 🙂

   1. Roberto says:

    Nee, dat wil ik niet horen…..maar meer verbaasd over de denial en proces van ‘tegen beter weten in’……

    1. Loran says:

     Welke denial bedoel je precies Roberto? Uit de DD van Geert-Jan lees ik zelf niet dat hij duidelijk voor 1 richting kiest, kan obv de tekst 2 kanten op.

 2. Dries Roelvink says:

  In Amerika schijnt de doodstraf op dalende koersen te staan…

 3. patrick says:

  Hoog, hoger, hoogst. Hoogmoed komt voor de val. Wie heeft de langste adem?

 4. Jan B says:

  Er zal op een gegeven moment best een correctie komen maar tot nu toe zijn we steeds verder gestegen tegen de verwachting van velen hier op deze site. Tsja…. kan gebeuren.

  1. patrick says:

   Niet tegen de verwachting….de verwachting was en is 540 maar aan de top kopen….pffff

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update;
  Waarde,
  Na het testen van de voormalige weerstandlijn als nieuwe steun in de eerste sessie van deze week, staat vanochtend in het teken van het eerst afgegeven ijkpunt op 537. De divergentie tussen indicator en index is toegenomen, maar vanuit de theorie is bekend dat dit slechts een waarschuwingssignaal is en niet zozeer een handelssignaal. Vanochtend is wederom een (zeer) klein koersgat ontstaan dat kan gaan trekken. Let wel, pas onder 536 lijkt enige verzwakking te kunnen intreden. Met de AEX boven dit niveau is het rustig afwachten voor verdere stappen naar het tweede ijkpunt op 540. Onder 536 kan de AEX weer wegglijden richting de voormalige weerstandlijn welke momenteel al is opgelopen tot 534. Wederom uitgesproken met de grootste wederzijdse respect.
  GRS Geert-jan

  1. T says:

   dank voor de update GJ!

Geef een antwoord