AEX: Kort en Bondig

Alles wat gezegd moet worden is in de achterliggende DD’s al wel gezegd en geschreven. Ook op de eerste handelsdag van de nieuwe week zat de index weer op slot. Het wachten is op de Houdini-zet van de AEX.

Nogmaals, uiteraard gaat de AEX weer een keertje bewegen. De impasse welke de index nu al een aantal sessies in haar greep heeft zal niet oneindig duren. Dat neemt niet weg dat de neergelegde uitgangspunten voor de kleinste grafiek ook na maandag onveranderd zijn. Voor de volledigheid van de DD een hernieuwde opsomming van deze uitgangspunten:

“In de grafieken komt de huidige impasse tot uiting door een nagenoeg horizontaal lopende MA20 en MA50 in de kleinste grafiek waarbij de huidige slotstanden ook nog eens nagenoeg aan elkaar gelijk zijn. Daarnaast noteert ook de AEX vrij nauwkeurig op de slotstanden van de aangehaalde lijnen. De RSI laat in deze grafiek al dagen geen OB en geen OS zien. De AEX heeft dus nog steeds geen duidelijke keuze gemaakt.”

De eerste belangrijke grens aan de onderkant ligt op 558.50. De enige lijn die profiteert van de huidige impasse is de MA200. Deze kruipt langzaam maar zeker richting de huidige koersstanden van de AEX. Deze MA lijn kan ook voor steun zorgen. Voor de volledigheid van de DD de opmerking dat onder 558.50 alweer lijnen staan getrokken op respectievelijk 557 en 555. Aan de bovenkant staat een lijn getrokken over de top van eerder deze week rond 564.50.

Let op! Als afsluiting wederom de steeds belangrijker wordende opmerking dat de huidige impasse ook gezien mag worden als de spreekwoordelijke adem/rustpauze. En dat betekent dat een uitstapje naar 566 nog steeds niet uitgesloten mag worden. De kans op het aantikken van 566 neemt pas iets af als de eerste steun doorbroken wordt.

AEX-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek is de oplopende trendlijn over de meest recente toppen inmiddels doorgelopen naar 566. Nog steeds geldt echter dat de RSI in de achterliggende dagen niet veel verder is gekomen dan een flirt met de OB-lijn. Van echte overtuiging is geen sprake geweest. De grotere beweging start altijd in de kleinste grafiek. Dus voor de dag-grafiek geldt dat pas echter verzwakking in deze grafiek zichtbaar wordt als in de kleinste grafiek niet alleen de volgende steun, nu dus op 558.50, wordt doorbroken, maar dat dit samenvalt met een eerste OS-notering in de kleinste grafiek.

Na een draai in de dag-grafiek gaat de eerste focus uit naar de MA20 welke onderweg is naar de hiervoor aangehaalde derde steunlijn rond 555.

AEX-DagGrafiek

De weekbar van vorige week staat bekend als doji. Deze koersbar duidt de twijfel in de markt.  Let op dat de toppen in de RSI al sinds midden 2017 achtereenvolgend lager liggen. Daarnaast noteert de indicator in een Bear Market Range en noteert de MA20 in de koersgrafiek duidelijk onder MA50.

Reden om nog steeds wat terughoudend te zijn op het verdere verloop van de AEX.  Wordt Vervolgd!

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

Let op! Als afsluiting wederom de steeds belangrijker wordende opmerking dat de huidige impasse ook gezien mag worden als de spreekwoordelijke adem/rustpauze. Aldus de DD van vandaag. Inmiddels is de AEX in de eerste uren opgelopen tot aan de eerste horizontale weerstand op 564.50. Vooralsnog is de RSI wederom niet OB, maar de keerzijde van de medaille luidt dat zolang de MA20 wederom als opstuwend juk fungeert, hetgeen zij momenteel weer doet, moet rekening worden gehouden met verdere druk op de aangehaalde eerste weerstand. Anders verwoord, de uitstap naar 566 hoeft nog steeds niet uitgesloten te worden. Op dit moment noteert MA20 rond 563, maar is uiteraard dynamisch. Het speelveld voor de AEX is dus onveranderd klein. ONder MA20 komt de blik op MA50. Zoals gezegd, klein speelveld. Wordt Vervolgd.

7 reacties op “AEX: Kort en Bondig”

 1. Moneymaker says:

  Morning iedereen……ingeloot voor huisje ouddorp ;-))) we zijn superblij! Vwb de beurs deze week….vrouwen bloot handel dood…..kortom volgende week na pasen nieuwe ronde nieuwe kansen…..maar wie schrijft die blijft dus premiesloop zet lekker door op de puts een genot voor het alziend oog. Verwachting expiratie 565-570 deze week!

  1. string says:

   Kwatspraat voor Facebook…maakt hier geen enkele indruk…

 2. Phoenix says:

  Hoi hoi MM, bedankt voor je bericht! Ik heb zo voor je vakantiehuisje lopen duimen, superleuk joh.
  Ik ga zo naar de Albert Heijn en ik denk ook meteen maar even door naar de autowasstraat.

 3. peks says:

  denk dat de adempauze voorbij is , deze week waarschijnlijk 566 of zelfs 576

  1. maurice says:

   Heel goed Peks ! En dan naar de 600 deze zomer.

 4. Roland says:

  morgenochtend ASML cijfers en donderdag die van Unilever
  Gökhan
  https://www.tradeidee.nl/dailydosis/voor-de-cijfers-asml-13/

 5. maurice says:

  566, vink !

Laat een reactie achter