AEX: Klassieke Versnelling

Niet verwacht, toch gekomen! De AEX is vrijdag, in tegenstelling tot de neergelegde visie, door haar knieën gegaan. Vraagstuk is of de ontwikkeling op de laatste handelsdag van vorige week niet wederom de Klassieke Versnelling van de beweging is.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Op naar 473 in december. Zo luidde de visie in de eerste column van vorige week. Vijf handelssessies verder is de AEX alleen maar verder verwijderd van dit koersniveau. Na relatieve rust op woensdag en donderdag moest de graadmeter vrijdag weer een veer geven. Deze constatering brengt het verhaal terug tot de openings-alinea van deze column en de titel van dit schrijven.

In de achterliggende dagen is meerdere keren gebleken dat oude steun is gaan fungeren als nieuwe weerstand. Op basis van deze constatering mag voor vandaag een eerste horde worden verwacht in het gebied 431-432. De vaste lezer weer waarop deze niveaus zijn gebaseerd. Om in lijn met de beeldspraak van vorige week te blijven kan worden opgemerkt dat de eerste donkere wolk boven de huidige koersontwikkeling oplost indien en zodra de AEX koersen boven de aangehaalde zone noteert. In dit licht bezien is het interessant om op te merken dat de verwachting luidt dat de graadmeter deze zone al in de vroege uren van de handel van vandaag gaat aanvallen. De kans dat zij slaagt is groot. Dit heeft te maken met de versnelling van de beweging afgelopen vrijdag. De theorie stelt dat een versnelling van de beweging veelal het einde van de beweging inluidt. Dit impliceert dat de AEX zich boven 431-432 weer kan richten op 437.

Vanavond wederom de wekelijkse TradeIdee-ChatSessie. Schrijf u alvast in:

TradeIdee-ChatSessie

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3