AEX: Interessant

De huidige stand van zaken voor de AEX is interessant. Het laat zich aanzien dat een keuzemoment aanstaande is. Het laagste punt van gisteren is immers herkenbaar voor de vaste lezer van deze column. Komt er een einde aan de stelling Trend is Trend?

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Oude weerstand kan gaan fungeren als nieuwe steun. Aldus de column van woensdag. Het punt waarnaar verwezen werd lag op 481. Een blik op het daadwerkelijke koersverloop leert dat de AEX gisteren inderdaad dit niveau heeft aangetikt om van daaruit nog wat op te veren. In de dag-grafiek heeft de koersontwikkeling van woensdag geresulteerd in een nagenoeg perfecte doji. De vaste lezer herkent dit patroon als een aarzelingsmoment binnen het koersverloop. Niet  als handelssignaal. Bekijkt u immers nog maar eens de koersbar van 12 december. Opnieuw kan worden opgemerkt dat pas onder 481 ingespeeld kan/mag worden op een verdere verzwakking. De aangehaalde Japanse candle duidt echter de situatie dat aangenomen mag worden dat de AEX vandaag nog wel een keer de benoemde zone 481 opzoekt. Zoals gezegd, een keuzemoment lijkt aanstaande. De oorspronkelijke trendlijn van het originele trendkanaal is inmiddels ook opgelopen tot nagenoeg 481. Naast alle waarschuwingssignalen staat ook een nieuwe PR ingetekend.

Ijkpunt van deze set-up ligt op 488. Dit niveau is voor de vaste lezer geen nieuw niveau. Gisteren stond zij immers ook vermeld. Samenvattend kan worden opgemerkt dat rond 481 het antwoord ligt op de vraag of de Trend nog steeds de Trend is. Voor de volledigheid alvast de vermelding dat onder 481 de zone 476-475 hoogstwaarschijnlijk snel zal volgen. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

9 reacties op “AEX: Interessant”

 1. Fred says:

  Goedemorgen GJ. Hoever onder de 481 ga jij zelf short? Of wacht je eerst een terugtest af?

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Goedemorgen Fred,
  Ik bouw mijn posities altijd in stappen op. Eerste stap bij doorbraak van trendlijn (diagonaal of horizontaal), tweede stap na succesvolle terugtest of als deze niet komt bij versnelling beweging.
  GRS Geert-Jan

 3. Fred says:

  Thx GJ.

 4. Yathzee says:

  Volgens mij ligt er bij 488 ook nog een fraai gappie… voor de nodige zuigende werking

 5. Yathzee says:

  12-08-2015

 6. Fred says:

  Als gaps zo oud zijn, dan zuigen ze niet meer.

 7. Yathzee says:

  Zou ik niet zo zeker van zijn.. is nog een stevig gap ook.. puntje of 6

 8. Roberto says:

  Goedemorgen. Gezonde scepsis tav de betrouwbaarheid van uw data. In de 30 min grafiek staan 2 PR’s, 1) in relatie tot 14 dec koersdoel circa 493 en 2) in relatie tot 6 dec koersdoel circa 502. Vandaar dat u voortdurend de plank misslaat natuurlijk :-). Succes iig en tot volgend jaar.

 9. Fred says:

  Beste Roberto, wie slaat volgens u voortdurend de plank mis???

Geef een antwoord