AEX: Hogere Bodem

Afgelopen vrijdag moest rekening worden gehouden met een gezonde terugslag. Na de voorafgaande euforie was het even tijd voor bezinning. In het licht van het grotere plaatje moet deze ontwikkeling gezien worden als een zoektocht naar een hogere bodem.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De bandbreedte waarbinnen het koersverloop op de slotdag van vorige week plaatsvond is een waar feest der herkenning. In de achterliggende columns is gewezen op een tweetal lijnen. Deze staan respectievelijk getrokken op 437 en 431. Precies de grenzen van vrijdag. Over het laatste niveau kon worden opgemerkt dat deze zich al een keer als steungebied had opgeworpen. Vrijdag deed zij dat opnieuw. Voor vandaag luidt de verwachting dat de AEX wederom in de zone 437 tot 431 van start gaat en zich daar ook even in blijft voortbewegen. Gegeven het langere plaatje waarin de visie luidt dat de AEX op weg is naar 473 moet rekening worden gehouden dat het niveau 437 uiteindelijk onder druk kan komen te staan. Boven de weerstandlijn van de huidige bandbreedte ligt dan weer ruimte voor een herstel tot aan 444.  Voor de volledigheid van deze column de opmerking dat onder 431 ruimte ontstaat tot aan 429. Het is echter niet zeer aannemelijk dat de AEX tot dit niveau afdaalt.

Vanavond de laatste TradeIdee ChatSessie van 2015. Grijp uw kans! Stel uw vragen, plaats uw opmerkingen, deel uw visie, uit uw lofuitingen op TradeIdee. U ziet, reden genoeg om in te schrijven. Tot vanavond.

TradeIdee ChatSessie

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

  Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3