AEX: Hergroeperen

De krachten dienen weer verzameld, de moed weer gevat, de overtuiging weer gesterkt, de kooporders moeten weer ingelegd worden. Druk, druk, druk druk voor degenen die de markt graag opwaarts zien gaan. In twee rijen van vier op stellen en werk aan de winkel.

AEX Intradaggrafiek

AEX Intradaggrafiek

“Het is een mix van signalen die een belang aan 420 hechten.” Zo begonnen we de handel van vrijdag. Inmiddels is de situatie iets ander s en in het voordeel van de optimisten geworden. De meeste negatieve zaken zijn opgelost inmiddels. Behoudens de eerder gebroken opwaarts gerichte trendlijn is er niets dat de koersen in de weg staat zodra de opwaartse richting gevonden is. Vandaag start uiteraard met een daling die de gebroken 420 zone dient te valideren middels een test. Idealiter duurt deze test kort en wordt er geen OS notering bereikt. Als dit allemaal lukt dan geldt dat zich zelfs een koopsignaal zal voordoen, maar eerst doen en dan zien uiteraard. Er is zoals gezegd wel werk aan de winkel. Anders kan het zo goed een lagere top opleveren op de grafiek voor de dagkoersen. Alles loopt volgens het plan om de pessimisten in het nauw te drukken, maar dit zijn geen geintjes, er dient echt gekocht te worden en snel ook. Anders kunnen we het populair gezegd “shaken”.

AEX Daggrafiek

AEX Daggrafiek

Koersen boven 420 betekenen ook koersen boven de dalende trendlijn. Dat is maar mooi gelukt maar nu dient op de terugweg wel het zelfde behouden te blijven voor het behoud van de potentie naar 450. Tussentijds kan bereikt worden naar 335 dat een tussendoel vormt. Maar, zoals hierboven gezegd niets van dat alles zonder koopinteresse met overtuiging op de korte termijn en het liefst vandaag.

AEX Weekgrafiek

AEX Weekgrafiek

Pas bij het overschrijden van de 450lijn geldt dat de langere termijn trend een hervatting kent. U begrijpt dat is nog niet aan de orde. Daartoe dient een slotstand van de index boven 450 gerealiseerd te worden die op vrijdag behouden is gebleven.