AEX: Heintje Davids The Remix, 465!

Nog steeds. De slotstand is ongewijzigd en herkenbaar. Of het vandaag lukt om veel verandering in het huidige technische beeld aan te brengen valt te bezien. Al ruim twee weken draait de AEX rondom de zone 465. Soms iets daarboven, soms iets daaronder.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Dat de AEX gisteren niet helemaal tot aan 473 zou reiken was ingecalculeerd. Dezelfde verwachting kan voor vandaag worden uitgesproken. Wederom komt de graadmeter waarschijnlijk iets positiever uit de startblokken, maar onveranderd luidt de visie dat de zone 465 zal fungeren als magneet. Anders verwoord, nog steeds duidt het technische beeld in de richting dat het niet de laatste keer is geweest dat het niveau 465 in het scherm staat.

Na gisteren is een neerwaarts trendkanaal ingetekend waarbinnen de AEX sinds enkele dagen een patroon van lagere toppen en lagere bodems laat zien. De bovenlijn van dit kanaal kan nu als eerste weerstand worden aangemerkt. Daarboven fungeert onveranderd 469/470 als obstakel. De onderkant van het kanaal daalt langzaam maar zeker richting 458. Nadat gisteren reeds het eerste ijkpunt op 462 is afgevinkt lijkt 458 het punt van focus voor de komende dagen.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3