AEX: Heintje Davids, 465!

Daar is ie weer! Voor de vaste lezer van deze column een bekend niveau. Gisteren is de visie neergelegd dat de AEX opnieuw gevangen zit in een zijwaartse bandbreedte. Nu de graadmeter aan de onderkant van de tradingrange staat is wat herstel mogelijk. Let wel, het is en blijft MoeiZaam.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Dat de 200 dagenlijn in de dag-grafiek voor problemen zou zorgen was bekend. De bovenkant van de huidige zijwaartse fase is op deze lijn gebaseerd. De onderkant van de huidige range is gebaseerd op de bovenkant van de vorige range. Het principe van oude weerstand wordt nieuwe steun. De grenzen van de nieuwe bandbreedte komen daarmee te liggen op 465 en 473 respectievelijk.  Gezien de slotstand en de gisteren neergelegde visie van een horizontaal patroon komt een iets hogere opening dus niet als verrassing. Klimt de AEX nu weer terug naar 473? Waarschijnlijk niet! Op lagere niveaus liggen immers al obstakels. Vandaar de slotzin uit de inleiding.

De eerste weerstand voor vandaag wordt verwacht in het gebied 469/470. Indien blijkt dat de AEX inderdaad moeite heeft in of zelfs al onder deze zone dan mag net als gisteren na de ingecalculeerde hogere opening een koersverloop worden verwacht waarin de graadmeter langzaam terugzakt naar 465. Anders verwoord, de verwachting is en blijft dat de zone 465 als een magneet blijft fungeren. Voor de volledigheid van deze column een herhaling van de niveaus die volgen indien de index onder 465 zakt: 462 en 458.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3