AEX: Hazes

Dat de oude weerstand niet zou gaan fungeren als nieuwe steun, was min of meer al duidelijk door het uitblijven van euforie na de doorbraak van afgelopen maandag. In een rechte streep dook de AEX gisteren richting de afgegeven niveaus. Een lagere start vandaag biedt echter kansen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het feestje, dat de gehele week al niet echt op gang wilde komen, stond gisteren in het teken van een hit van Hazes. De verwachting luidt dat de graadmeter vandaag wederom zwakjes uit de startblokken komt. Waarschijnlijk zal deze ingecalculeerde opening de RSI niet opnieuw onder de OS-lijn brengen. Indien dit inderdaad het geval is, dan moet serieus rekening worden gehouden dat de focus vandaag de omgekeerde is van de focus van woensdag. Een lagere start geeft aanleiding om opnieuw rekening te houden met de gisteren benoemde Oude Vriend 458/459. De onderkant van het aangebrachte dalende trendkanaal in de kleinste grafiek, alsook het tweede herstelniveau van de voorafgaande daling liggen momenteel rond 458. In het beeld van deze week moet een herstel richting of tot 458/459 vooralsnog echter gezien worden als opnieuw een lagere top. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

36 reacties op “AEX: Hazes”

 1. lady Curzon says:

  jammer dan dat je je shorts gisteren hebt verkocht, gebrek aan zelf vertrouwen? Heb ze vastgehouden, koersdoel 451,10 /10600/580 voor de DAX. …….

  1. Jos says:

   Nee zeker niet de shorts zijn gesloten op de 3 dubbele bodem van gisteren 453.1 en nog steeds op het diepste punt. Diezelfde bodem is gisteren ook meermaals getest en stevig genoeg gevonden. Vandaag weer en denk dus dat GJ geheel gelijk heeft voor een kleine LONG naar de oude bekende.

 2. lady Curzon says:

  Beter met stop loss werken, grote winsten laat men zo liggen anders blijf je zo een kruimeldief…..

 3. Joshua says:

  Bedankt GJ voor de analyse en zoals altijd duidelijk, maar waarom denkt u wederom dat dit een lagere top gaat opleveren de vorige keer was dit ook niet het geval.

 4. taburger says:

  Het lijkt mij dat het gezien de tekst van GJ meer voor de hand ligt om nu long te gaan en rond de 458 weer short.

  1. Joshua says:

   Het is belangrijk om te zien of er weer een bodem wordt gemaakt rond de oude bodem van gisteren daarna long voor een ritje omhoog.

  2. Peter says:

   Dat is ook precies wat ik gedaan heb, shorts waren er gisteren al uit (nootje) en longs nu opgepikt op 454. Op naar de 458 . . .

   1. Joshua says:

    Het gaat lekker mooie trade maar rond de 457/458 alles weer glad en dan maar even wachten.

    1. Peter says:

     Longs er uit op 459. Even kijken hoe het verder gaat . ..

     1. Peter says:

      Toch alvast maar klein plukje shorts gekocht. Het ging wel heel erg hard

 5. Joshua says:

  Als een mes door de boter, het beren bal duurde slechts een dag………………nu even opletten of de AEX moeite heeft met de bekende 457/458…………………zo niet dan zijn we weer op weg naar u raadt het al.

 6. Joshua says:

  Wat gaat het hard omhoog, posities weer glad maar ik denk dat de koek nog niet op is dat dobbertje blijft een mooie theorie…………….

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Buikje beetje vol van de Kruimeltjes…nu even rustig liggen…beetje uitbuiken…
  GRS Geert-Jan

  1. Joshua says:

   Lekker toch al die nootjes voor de strenge winter die gaat komen 😉

 8. han says:

  Spijker op zijn kop GJ… waarvoor hulde,!!!
  Nu maar weer ritje naar benden opgepikt en de longs met succes gesloten..
  RSI in 30 en uur tegen weerstand aan

 9. taburger says:

  Na de longs op 459 nu de shorts er uit gedaan op 456,8. Nu even aankijken wat er gaat gebeuren.

 10. Tom Schrauwen says:

  Bedankt Geert -Jan voor de correcte info.
  Sterk werk.
  Gisteren long DAX gegaan 10663 en deze voormiddag verkocht 10758, mede door uw analyse winst genomen.
  Nu short gaan? Lagere top wat is het volgende doel aex?
  Zone 452?

 11. Joshua says:

  Die vuurpijl was een beetje nat 😉

  1. JBN says:

   Hou nou eens op met die onzinnige posts! Wie denk je daar een plezier mee te doen?

   1. Joshua says:

    Mezelf ik ben hier niet om jou te vermaken mijn beste…………….

    1. taburger says:

     Joshua, je bent natuurlijk vrij om te posten wat je wilt. Maar als je merkt dat je best wat forumleden dagelijks loopt te irriteren en er zelfs personen daarom weg gaan hier, dan kan je toch ook even een momentje kritisch naar jezelf worden en je gedrag (en posts) aanpassen? Laten we het hier leuk houden ajb. Dank je.

     1. Joshua says:

      Beste taburger ik kijk altijd kritisch na mijzelf maar wat markeert er nu aan mijn posts, ik beledig niemand ik schrijf alleen op aan wat ik denk als je het niet zint dan lees je het toch gewoon niet sa so simple.

     2. taburger says:

      Dat niet lezen van jouw posts is lastiger dan jij denkt Joshua….. Maar goed, doe er iets mee of niet, ik probeer de situatie alleen maar te verbeteren.
      Succes met traden.

 12. Joshua says:

  Nou dit laatste knalletje omhoog komt bij mij over als een zwanenzang…………………..

 13. Geert-Jan Nikken says:

  Nootje weer buitengegooid…nu stoppen…kans op overmoedigheid…tot morgen…liedje
  GRS Geert-Jan

  1. Jos says:

   Wederom spot on petje af verloop van de dag had ik zo niet verwacht. Mijn nootjes zijn ook weer veilig opgeborgen waarvoor mijn dank. Komen nog kansen genoeg aan voor de beren winterslaap start laat dit jaar.

   1. Joshua says:

    Ging razendsnel deze ochtend de up-tick had ik zeker verwacht maar dat we al weer in de min staan heeft me enigszins verbaasd. Hoe nu verder……………….iemand?

    1. Jos says:

     Deze tijdelijke beer moet kleur bekennen en ga voorlopig voor de grotere blik naar het zuiden met plaagstootjes van de stieren. Maar sluit me aan bij de iets negatievere visie 452-448-437 de beren gaat laat in de winterslaap (en iets gevaarlijks om nu al te zeggen maar na 9-11 in de VS en nu niet lachen als Trump wint AEX 380-400)

     1. Jos says:

      En wint Clinton gaan we snel naar de AEX475 maar het lijkt op iets recents (Brexit/Bremain)
      Verder net als GJ genieten van mijn zuur verdiende nootjes en ik moet niet altijd in de beurs zitten, komen nog kansen genoeg voorbij de aankomende dagen.

 14. jm says:

  mooie move van de grote institunionele traders, trendlijntje over de vorige topjes net niet bereikt, de druk blijft echter naar beneden, zitten weeral bijna aan de bodem, nu maar blijven hangen tot wall street wakker wordt of gelijk verder naar beneden? volgend doel voor de komende (dag)en blijft volgens mij echter 442. grs

 15. Ole says:

  Goede middag,

  Ik begrijp het niet helemaal. lagere top of hogere bodem. In de dag grafiek geeft de rsi een mooie 52% aan en in de weekgrafiek zie ik alleen maar hogere bodems in de rsi. Dat zou een verbetering in de opgaande trend moeten weergeven.

  De verbetering zou uit de kleinste grafiek moeten komen dus ik zou meer naar een Fibonacci projectie niveau up willen kijken dan naar het aanstampen van de bodem. Wat mij betreft is de 458 allang gesloopt en is de 466 eigenlijk geen weerstand. Er liggen ongeveer 4 niveaus daar boven van 473 tot 476 daar zal het vast lopen

  gr

 16. Joshua says:

  We draaien al weer langzaam naar de plus kan natuurlijk, inmiddels tweede bodem gemaakt met een RSI boven de OS lijn. Op naar het volgende topje?

 17. Joshua says:

  Aan vola geen gebrek vandaag ………….

 18. Peter says:

  Algehele radiostilte ? Of is nu echt iedereen vertrokken vanwege Joshua’s posts?
  Tot morgen GJ.

 19. Geert-Jan Nikken says:

  Na de laatste post van Johua over vola….sloeg de vola…compleet dood…misschien is dat een verklaring…
  tot morgen
  GRS Geert-Jan

  1. Joshua says:

   Bedankt voor het compliment……………de vola op het forum sloeg ook dood 😉
   Ik ga morgen mijn best doen om het wat leuker te maken hier, ze nemen die TA veel te serieus.

Geef een antwoord