AEX: Hatsiekieflatskie

Al het Goede komt Hard en Snel: 444 Waarvan Akte! Nadat in de column van gisteren kon worden gemeld dat de hogere bodem in de AEX met de koersontwikkeling van dinsdag een feit was, schoot de graadmeter woensdag omhoog. Zoals gezegd: Hoe strakker het elastiekje, hoe hoger de sprong.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Aangevallen en overwonnen. De AEX heeft met de koersontwikkeling van woensdag invulling gegeven aan de neergelegde visie dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat 437 doorbroken zou worden. Boven deze zone kon de graadmeter liften naar 444. Deze zinsnede bleek niet tegen dovemansoren gezegd, gezien de daadwerkelijke ontwikkeling boven 437. Vraagstuk is nu of de index doorstoot. De zone 444 tot 445 kan vandaag best even als obstructiegebied fungeren.

In de dag-grafiek staat een horizontale lijn getrokken rond 445 welke is gebaseerd op oude toppen en oude bodems. Daarnaast fluctueert de korte gemiddelde lijn uit de dag-grafiek rondom 445. Ook deze lijn heeft de neiging om soms als aarzelingspunt op te treden.

Uiteraard moet een aarzeling gezien worden als een adempauze. Niets meer, niets minder. Rondom 440 kan al de eerste steunpilaar worden verwacht. Daaronder volgt uiteraard de oude 437-zone als vangnet. De vaste lezer kent de langere termijn visie. Met stappen zoals de AEX deze gisteren heeft gezet, ligt de graadmeter strak op schema om invulling te geven aan de begin december neergelegde uitspraak.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3