AEX: Halte 555

De titel van vandaag stond eerder deze week ook al een keer boven de DD. Destijds als eerste weerstand, vandaag als eerste steun.

In de achterliggende twee DD’s zijn lichtpuntjes voor het verloop van de AEX opgesomd. Nog twee elementen stonden open, te weten niet OB en de horizontale lijn op 555. Na donderdag kan uiteraard worden opgemerkt dat ook deze twee elementen respectievelijk door de RSI en AEX zijn ingevuld.

Zoals eerder in de week beschreven komt met de OB notering de eerder gezette NR te vervallen zodat deze uit de grafiek is verwijderd. Nu stelt de theorie dat belangrijke niveaus die voor steun of weerstand zorgen veelal tweemaal langskomen. Vandaag lijkt deze stelling van toepassing op de zone 555. Zie titel. Na de euforie van gisteren start de AEX de sessie van vandaag met wat stoom afblazen. In deze stap mag de aandacht in eerste instantie weer uitgaan naar de bekende 555.  Om de sessie van gisteren te bevestigen moet dezelfde 555 nu als steun gaan fungeren.

Omdat de indicator gisteren tot boven OB is geklommen mag in deze stap ook gezocht worden naar een mogelijke PR.

In de middag-update van donderdag zijn twee diagonaal stijgende lijnen geïntroduceerd welke samen een opwaarts kanaal vormen. Zie dat na de doorbraak van de bovenste lijn dezelfde lijn gisteren al netjes als steun is gaan fungeren. Deze lijn klimt momenteel langzaam maar zeker richting 555 hetgeen een extra steuntje in de rug vormt dat de klassieke stelling dat weerstand na een doorbraak kan fungeren als steun in de komende sessies van toepassing kan zijn.

AEX 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse AEX 17 mei 2019 30 MinutenGrafiek

Nu de AEX boven 555 is uitgeklommen verschuift de aandacht in de dag-grafiek naar de mogelijkheid van een Positieve Reversal. In de bijgeleverde grafiek staat deze ingetekend. Let wel, nogmaals de herhaling dat hogere koersen in de komende periode in eerste instantie slechts het label krijgen van terugtest. Naast de PR staat immers ook onveranderd de rising wegde in de grafiek ingetekend.

Voor de volledigheid van de DD wel de opmerking dat de ingetekende PR een ijkpunt kent op 574. Zoals hierboven bij de kleinste grafiek reeds aangegeven luidt de eerste vervolgopdracht voor de AEX nu het succesvol testen van de zone 555 als nieuwe steun.

AEX DagGrafiek

Technische Analyse AEX 17 mei 2019 DagGrafiek

Met nog een sessie te gaan voor de week staat in de week-grafiek een reversal-bar. In de achterliggende dagen/weken zijn de gemiddelde lijnen naar elkaar toe bewogen waarbij kort inmiddels nipt boven lang noteert. De definitieve uitslag echter pas bij de slotgong vanmiddag.

Weet de AEX de sessie van vandaag af te sluiten met een definitieve reversal-bar en blijft kort boven lang dan ondersteunen deze aanwijzingen de hierboven besproken mogelijkheid van verder herstel in de komende weken. Wordt Vervolgd!

AEX-WeekGrafiek

Technische Analyse AEX 17 mei 2019 WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse AEX 17 mei 2019 30 MinutenGrafiek Middag-Update.GIF

Met een verwijzing naar de titel van vandaag en een blik op de laagste koers tot nu toe kan opgemerkt worden dat de terugtest op 555 als nieuwe steun succesvol is verlopen. In de terugtest is een nieuwe PR ontstaan. Zie DD van vandaag. De set-up staat ingetekend en kent een richtpunt op 561. Let wel, deze stappen vormen vooralsnog slechts de helft van het verhaal.

In de eerste poging omhoog na het testen van de oude weerstand als nieuwe steun, oftewel 555, is de RSI niet opnieuw tot boven OB geraakt. Een overduidelijk waarschuwingssignaal. Een indicatie dat een nieuwe test van 555 zeer aannemelijk is. Ook de tweede helft van vandaag lijkt daarom in het teken te staan van de zone 555. Zie hier de titel van vandaag.

Lees ook DailyDosis EUR/USD en DailyDosis S&P500.

28 reacties op “AEX: Halte 555”

 1. WP says:

  Goede morgen allen, en Dank wee GJ

 2. ed says:

  ik zou zeggen nieuwe instapkansen long op 555

 3. Jan says:

  Gingen toch naar 530?

 4. ed says:

  @ Jan , als je mijn visie goed gelezen hebt , dan is dit een overbodige vraag.

 5. Jan says:

  @Ed, nee niet gelezen. Maar ik begrijp hieruit dat jouw visie bepalend is?
  Waar staat ie?

 6. ed says:

  Nee Jan mijn visie is niet bepalend, wie beweerd dat?
  Iedereen weet dat ik sinds dinsdagavond long zit, want dat heb ik dinsdag avond gepost en gisterochtend bevestigd. Als ik iets post geef ik slechts mijn persoonlijke mening , dus doe ermee wat je wil.

 7. ed says:

  ondertussen schrijf ik weer 3 punten bij

 8. Jan says:

  je zegt dat IS een overbodige vraag, omdat jouw visie klaarblijkelijk anders is.
  Dan geef je naar mijn mening toch aan dat jouw visie bepalend is.
  Nu zwak je het af en zeg je dat het jouw persoonlijke mening is.

  Enfin, hier nog een plaatje (15 mei draai up, ook niet slecht) en ik ben weer weg voorlopig

 9. ed says:

  Jan
  Lees aub de context goed van wat ik schrijf. Wat bedoel ik nu met het woordje “is” in die zin? . Ik hoop dat je dat goed kunt ontleden.

 10. Jan says:

  @Ed, ok, stel dat ik jouw visie goed gelezen heb. Maar ik ben het er niet mee eens. Wat dan?
  Jij vindt het dan toch een overbodige vraag want jij stelt dat het een overbodige vraag IS als je jouw visie goed gelezen hebt.

  1. ed says:

   Jan i. Ik heb jouw opmerking “we gingen toch naar 530? aangemerkt als een reactie op mijn mail, anders begrijp ik de logica van jouw opmerking niet als ik daarvoor aangeef dat ik van mening ben dat op 555 nieuwe instap kansen zijn en jij daarop reageert. maar ik kan er naast zitten
   Met het woordje “is” geef ik je aan dat jouw vraag aan mij ( je reageert op mijn post v 11.04 ) dan overbodig is , want als je mijn visie goed had gelezen ,( ok veronderstelling,) dan wist je dat ik long zat en dus is jouw vraag in reactie op mijn post overbodig , begrijp je? . Maar dat staat in mijn optiek los helemaal van de vraag wat bepalend is. dat heeft er imo niets mee te maken. In mijn optiek koppel je die twee zaken aan elkaar , maar dat bedoel ik er helemaal niet mee. Als ik een persoonlijke mening geef, leg ik daar niemand iets op, iets opleggen is kenmerkend voor bepalen. Vandaar mijn opmerking doe er mee wat je wil, om het onderdeel van jouw reactie dat het bepalend is ermee af te zwakken.

 11. roger.deron says:

  AEX CFD Trading

 12. Phoenix says:

  Interessant plaatje Jan, dank daarvoor.
  Is dat het cycliplaatje zoals Michael Ahrens die nog wel eens laat zien? Is voor mij voor het eerst dat ik een koersontwikkeling daarin zie gecombineerd, maakt het een stuk duidelijker.

   1. Roelof says:

    Bedankt, Jan A.

    Die grafiek met cycli is misschien wel een leuke eyeopener voor mensen als Jan B. 🙏

   2. Phoenix says:

    Oke, bedankt Jan.

  1. ed says:

   Als ik Jan plaatje interpeteer, dan denk ik dan hij aansluit met de cycle theorie van hurst. die heeft het nl over 20 week. 40 week en 9 mnd cycli. Als ik Micheal ahrens goed begrijpt zegt hij. Iedere cycls beweegt tussen de 15-25 bars, dus 1 bar van 1 min of 1 bar van 1 uur of 1 bar van 4 uur enz. . Zo heeft hij een schema ontwikkeld waarin hij zegt dat er in een cyclus van 840 min (= 14 uur ) is een dag van 8-22 uur uur twee cycles gaan van 420 min daarin gaan 2 cycles van 210 min enz. Maar Omdat dat niet helemaal parallel loopt met de 1 h 4 h en dag chart, heeft hij het iets aangepast.
   Maar ik moet goed op mijn woorden letten , want anders vallen er spaanders ( grapje)

 13. Phoenix says:

  Op basis van de laatste vlog van Michael Ahrens verwacht hij nog, na een tijdelijke upswing van enkele dagen (waar we nu in zitten), de laatste cyclus die doorgaans bearish van aard is.

 14. Jan says:

  @Ed, als je mijn posts goed gelezen hebt, dan … 🙂 🙂
  Succes iedereen, nu echt weer tijdje off

  PS ben nog steeds geen voorspeller maar werk gewoon nog steeds met kt trend surf systeem

 15. Gerben says:

  Goedemiddag forumvrienden,

  Overbodig om te vragen of ik short zit voor een rit richting de 530. Of liever 430 als het aan mijn visie zou liggen. Mijn visie – voor wie zich dit afvraagt – is bepalend. Het wachten is op het kraken van de 555 en dan lekker afzakken richting nul zou het mooist zijn.

  Wat een leeg forum overigens, in verhouding tot een paar maanden terug. Weet niet wat er gebeurd is, maar het lijkt er op dat een aantal mensen zich heeft laten verjagen.

  Succes allen.

 16. Geert-Jan Nikken says:

  Halte 555…en het was nog lang onrustig…op het forum.. 🙂
  GRS Geert-Jan

 17. Jan B says:

  Als je dit onrustig vind GJN, dan wordt je toch een dagje ouder. 😊

 18. Jan B says:

  Waarde Roelof,

  Het is mij bekend dat er cycli bestaan in de economie en de beurs, we kunnen dus rustig gaan slapen. 🙂

 19. Gökhan Erem says:

  Nog even dit over de zilver cyclus ok geen cyclus maar wel zilver https://www.tradeidee.nl/columns/hi-ho-silver-away/

 20. detita444 says:

  Thx Gökhan, een gewaarschuwd mens telt voor 2. 😉

 21. detita444 says:

  Nog iemand geïnteresseerd in zilverbaren voor spotprijs + 6% i.p.v. plus 21% b.t.w.?

 22. Gökhan Erem says:

  Eenmaal, andermaal? Nee? Ik bedoel maar. It proves to be self evident

  1. detita444 says:

   🙂

Laat een reactie achter