AEX: Grensbewaking

In de eerste column van deze week is aangegeven dat het gevaar erin schuilt dat de AEX terecht is gekomen in een nieuwe zijwaartse bandbreedte. De niveaus werden gezet op 444 en 439. In deze is het laagste punt van dinsdag uiteraard een streling voor het technisch ingestelde oog.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Een slotstand op maandag van 444 en een laagste punt op dinsdag op 439. De titel van vandaag is met deze constatering verklaard. Vandaag start de graadmeter op een wat positievere toon. Hiermee komt de zone 444 weer in beeld. De verwachting luidt echter dat het grootste gedeelte van de koersontwikkeling van vandaag in het teken staat van afwachten. Anders verwoord, een nieuwe handelssessie waarbij de koersontwikkeling zich voor het grootste gedeelte van de dag opnieuw afspeelt tussen respectievelijk 444 en 439 mag niet worden uitgesloten. De dinsdag gevormde tweede doji-formatie op rij in de dag-grafiek past in het neergelegde scenario.

Voor de volledigheid van deze column toch de opmerking dat indien blijkt dat de graadmeter geen moeite heeft met de zone 444 de weg open ligt voor een verdere opleving naar 448.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3