AEX: Golf-Patroon

Op basis van de week-bar van vorige week mocht deze week verdere verzwakking worden verwacht. De ontwikkeling van maandag ondersteunde deze visie. De daling van dinsdag past in het beeld. Volgt vandaag een lagere bodem?

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Toppen en Bodems. Zo luidde de titel van gisteren. In de kleinste grafiek zijn twee toppen en een bodem ingetekend. In de komende periode moet nu een volgende lagere bodem volgen binnen dit patroon. Of dit gaat lukken hangt af van de RSI. Het uitblijven van een OB-notering was gisteren een duidelijke aanwijzing dat een lagere top in de maak was. Om te kunnen komen tot een lagere bodem zal dezelfde indicator in de komende periode dus duidelijk onder de OS-lijn moeten duiken. Op basis van de projectie-techniek zijn gisteren twee ijkpunten afgegeven welke zijn gedefinieerd op de vorige bodem rond 449 en het richtpunt dat al centraal stond in de eerste column van deze week, te weten het niveau 444. In de future is gisteren na het slot van Beursplein 5 het eerste niveau reeds gehaald. Dit doet vermoeden dat hetzelfde vandaag gaat gebeuren in de cash-markt. Het belang van het eerste niveau wordt duidelijk als een blik geworpen wordt op de gemiddelde lijnen in de dag-grafiek.

Inmiddels noteert in de dag-grafiek het korte gemiddelde (groen) al enkele dagen onder het langere gemiddelde (rood). Het kortere gemiddelde noteert 449. Een lagere bodem, hetgeen betekent dat de lijn rond 449 wordt doorbroken, geeft een extra impuls aan de negatieve cross-over van de lijnen. Zoals bekend is de focus van deze column al enige tijd dat de zone 458 voor moeilijkheden zorgt en dat de AEX uiteindelijk terugvalt richting de 200-dagen lijn welke inmiddels een punt is geklommen tot 437. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

28 reacties op “AEX: Golf-Patroon”

 1. jan says:

  ik heb 449,46 als laagste niveau, gisteren 20.21 uur en geen 444 future gezien?

  1. Joshua says:

   Het eerste niveau is 449 en niet 444.

 2. taburger says:

  Geert-Jan volgens mij ook niet.

  1. JBN says:

   goed lezen mensen, dat staat er ook niet 🙂 449 als laagste niveau lees ik.

  2. Jurrian says:

   @taburger, de RSI (ook 14) bij Investing staat lager dan bij Binck (30 min.), hij heeft daar de 20 al even aangetikt. Vraag me niet hoe het kan. Ik was je dit antwoord nog schuldig. Mijn Binck grafiek loopt gelijk met die van TradeIdee.

   1. taburger says:

    Dank je voor de info Jurrian. Zeker vreemd dit.
    Misschien moet ik ook maar ergens een rekening openen waarbij ik de exactere data real time binnen krijg. Ben je tevreden met Binck? Ik zat al eens eerder naar Alex Plus te kijken, iemand ervaring mee?

    1. Jurrian says:

     Jarenlang Alex klant geweest, mooie infrastructuur toen. Nu tevreden over ProTrader/Binck. Gewoon even de prijzen vergelijken. De goedkoopste (DeGiro) haalt het niet qua infrastructuur. ‘t Is een keuze.

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Goedemorgen,
  Als het daalt kom je volgens mij eerst langs 449 en dan pas op 444…dus het eerste niveau is 449 en niet 444…daarnaast wordt in de laatste alinea ook nog eens verwezen naar de kortere lijn op 449 om het belang van het eerste niveau te benadrukken…er staat wat er staat…
  GRS Geert-Jan

 4. Joshua says:

  Het zal wel aan mij liggen toch heb ik het gevoel dat de AEX een dobber is die bij elke daling onder water wordt gehouden. Ik zie die 444 niet gebeuren deze week. Ook deze ochtend wordt de daling gelijk ”gecounterd” maar we gaan het zien nog drie dagen deze week.

 5. han says:

  Goede morgen. denk dat de opleving een kort leven beschoren is.. zoals GJ al aangaf..eerst maar eens naar 449 kijken…

 6. lady Curzon says:

  We gaan eerst toch naar 452,50/80max = 10620 ( nu 10568) dan gaat de put weer open……..Daar wacht ik op om nog meer shorts uit te breiden (10620/40)

 7. lady Curzon says:

  Dan kunnen we weer richting 10450, later 10373weer ( vanavond/morgen ?), AEX 447/6

 8. Hoekstra says:

  Geert-Jan, u schrijft:
  “In de kleinste grafiek zijn twee bodems en een top ingetekend”
  maar in de grafiek heeft u 2 top-boogjes en 1 bodem-boogje gezet.
  Gevalletje ‘slip of the pen’ ?

  1. Joshua says:

   Ik denk een gevalletje van ”wishful thinking” immers de tweede bodem staat er nog niet 😉
   En zo kabbelt het lekker verder naar de opening van 15:30

  2. Geert-Jan Nikken says:

   U heeft gelijk….ik heb het aangepast…dank voor uw oplettende oog…
   GRS Geert-Jan

 9. Joshua says:

  Amerika wordt wakker even kijken wat de futs gaan doen?

 10. Joshua says:

  Om even in de stemming te komen https://www.youtube.com/watch?v=UOi4gnH_u7U

  1. taburger says:

   Vraag me af of dat gaat gebeuren met de AEX met het oog op de FED notulen van vanavond. Overigens heeft de AEX vandaag niet eens zin om gelijke tred met de DAX te houden.

 11. Peter says:

  Mis ik hier een vinkje? (13.46 uur / 452.49)
  🙂

 12. lady Curzon says:

  ja….. 452,50…., bij 450,60/40 en DAX 10486 mogen ze de helft van mijn short overnemen, de rest wacht ik even met stoploss 1590 daxx en aex 455,60

 13. Joshua says:

  Het dobbertje is moeilijk onder te krijgen……….

 14. Joshua says:

  Ik denk dat ik maar weer een plukje long ga kopen………………………..vanavond notulen FED en voor je het weet staan we morgen weer op de 454.

 15. Geert-Jan Nikken says:

  Joshua…voor als u echt in de stemming wilt komen…https://www.youtube.com/watch?v=i3enBgAZx98….
  GRS Geert-Jan

 16. Joshua says:

  Lekker hoor………………………………GJ wat denk je morgen dan maar verder zakken dit als een tussen dagje beschouwen?

 17. Jurrian says:

  Niet naar de bekende weg vragen toch?

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Mee eens Jurrian
   GRS Geert-Jan

 18. taburger says:

  Wat een GAAP-dag vandaag.

 19. Geert-Jan Nikken says:

  Wordt 2144 nu weerstand in de S&P500.?…indien zo…dan kan de range van twintig indexpunten…2164 tot 2144…geprojecteerd worden…hetgeen duidt op 2124…
  GRS Geert-Jan

Geef een antwoord