AEX: Getreuzel en Geneuzel

Net als gisteren start de DD van vandaag ook weer met de opmerking: De eerste aandacht gaat uit naar de zone 597.75.

“Het ingezette herstel dient nu idealiter richting of op MA20 haar WaterLoo te vinden. Zie dat deze lijn langzaam richting 597.75 kruipt.” Aldus de middag-update van gisteren. Het middag-gedeelte van woensdag stond in het teken van aarzeling net onder 597.75. Reden om ook vanochtend in eerste instantie te kijken naar de koersontwikkelnig rondom dit niveau. Zie dat de eerste twee MA lijnen weer nagenoeg op elkaar liggen en ook nog eens vrij redelijk op het niveau van de slotstand van de AEX. Een objectieve ondersteuning voor de eerder deze week al geplaatste opmerking dat de index momenteel op slot zit. Na drie sessies in de week ligt de slotstand van woensdag slechts 1 indexpunt hoger dan de weekafsluiting van vorige week. De RSI noteert overigens ook vrij redelijk in het midden van haar bandbreedte. Dus wat gaat het worden?

Naast de lijn op het hierboven aangehaalde niveau staan nog twee lijnen getrokken. Respectievelijk op 594.75 en (de inmiddels bekende) 593.75. De ruimte tussen deze twee lijnen kan aangemerkt worden als eerste steungebied. Met koersen onder kantelpunt 597.75 blijft de DD op het spoor dat deze zone weer mogelijk is. Zie middag-update. Mocht de AEX inderdaad wegglijden naar het gebied tussen de lijnen dan luidt de verwachting van de DD dat de RSI bij die stand van de AEX niet onder OS komt. Deze verwachting verkleint de kans dat de AEX vandaag al onder de onderste lijn zakt.

Wat als, in tegenstelling tot gistermiddag, vandaag wel de zone 597.75 wordt heroverd? In onderstaande grafiek staat een klein hiaat open tussen 598.50 en 599.00. Deze kan mogelijk nog opgevuld worden.

De titel van vandaag is een verwijzing naar het gegeven dat alle hierboven benoemde en aangehaalde niveaus relatief dicht op elkaar liggen. Vooruit, nog één opmerking dan: Precies een week geleden opende de AEX met een gap op 597.33. Inderdaad, exact het niveau waarop de AEX nu nog staat.

AEX 30 MinutenGrafiek

In de daggrafiek staat een opwaarts trendkanaal ingetekend. Met het naderen van de weerstandlijn van het kanaal komt de AEX in zwaar terrein. Zie dat de RSI nog steeds onder de dalende lijn noteert en daarnaast nog steeds niet OB is geworden.

Let wel, een moglijke tegenzet in koers moet in eerste instantie gezien worden als een beweging binnen het kanaal. De DD herhaalt haar standpunt dat het beeld in de daggrafiek pas echt begint te kantelen onder MA20. Onveranderd vallen de steunlijn van het kanaal en MA20 samen.

AEX DagGrafiek

Technische Analyse AEX 14 november 2019 DagGrafiek

Vorige week is de trendlijn, getrokken over de toppen sinds 2018, gebroken. Enige zwakte mag vooralsnog dus slechts gezien worden als een terugval naar deze lijn.

Dat neemt niet weg dat de DD ook vandaag niet ontkomt aan het plaatsen van een opmerking over de ontwikkeling van de RSI in onderstaande grafiek. Onder het mom van “een plaatje zegt meer dan woorden” staat een rode pijl ingetekend in het verloop van de indicator.

Wordt Vervolgd!

AEX WeekGrafiek

Technische Analyse AEX 14 november 2019 WeekGrafiek

Middag Update AEX

De gekozen titel voor vandaag blijkt de spreekwoordelijke spijker op de kop. De eerste uren staan in het teken van op, neer, rondom 597.75. De DD blijft op het spoor dat de zone 594.75 -593.75 nog mogelijk is.

Technische Analyse AEX 14 november 2019 Middag Update

81 reacties op “AEX: Getreuzel en Geneuzel”

 1. Roelof says:

  Als ik zo kijk naar de ‘open interest’ dan lijkt het morgenmiddag vrijwel zeker uit te draaien op een expiratie onder de 600.

 2. bruun says:

  Waarde Geert-Jan,

  Is er een reden dat er geen DD EUR/USD wordt gemaakt?
  De laatste versie is van 28 oktober.

  Gr.
  Bruun

  1. JvG says:

   Dezelfde reden als dat er nog steeds geen Blik van Nik is, na enkele eerdere beloftes. GJ is een beetje vergeetachtig de laatste tijd dus of vergeet hij deze te posten, of af te maken of iets anders (geen duidelijk beeld). Maar geduld is een schone zaak en belofte maakt schuld. (Kan ook nog aan het verdriet liggen om zijn clubje, hij is best een trouwe supporter namelijk)

 3. Gerrie says:

  Het staat GJN natuurlijk vrij om te laten en te doen wat hij zelf wenselijk vindt, omdat dit een (prima) gratis site is. Maar een simpele verklaring waarom er geen Blik verschijnt lijkt mij wel op zn plaats.

 4. wh.giesen says:

  Gerrie, als je de laatste blikken hebt gelezen is het e.e.a. niet geheel conform verwachting gegaan, ik denk dat de uitbraak boven 585 voor GJ onverwachts is geweest en derhalve is het moeilijker om een goede maandvisie te produceren. Beter geen maandblik als een waardeloze maandblik zou ik zeggen.

  mvg

 5. Moneymaker says:

  Goedemiddag, het valt mij idd op dat GJN de laatste tijd de afspraken niet nakomt, ik snap dat ook oprecht niet, doe dan geen toezeggingen. Daarnaast is het sinds de flinke stijging die voor GJN en anderen onverwacht kom , weer erg rustig geworden hier op de site…….ik weet wel waarom 😉 Ik heb het gisteren wederom gezegd buy the dips! Zoujuist ook weer 5 FTI ingeslagen op 596.45 voor mooi ritje naar 597.5-598.0. Er zijn er velen kapot gegaan de afgelopen tijd. En moet eerlijk zeggen dat ik blij ben dat ik de analyse de laatste tijd niet heb opgevolgd….. ;-)))

 6. Moneymaker says:

  We hebben het laagste punt zojuist weer gezien mensen FTI 596.40 ;-))) BUY THE DIPS!!!!

 7. Moneymaker says:

  en zoals altijd…..gaan we weer gestaag stijgen vanaf dit moment…. het mag en gaat niet hard zakken….shorters lik u wonden en ga andere dingen doen.

  Short is kapotgaan ;-)))

 8. detita444 says:

  Zucht, wat een praatjes heeft het kind weer.

 9. Moneymaker says:

  ok eerlijk is eerlijk bodemstamp iets lager rond de FTI 596.20, nog 2 FTI erbij voor “stijging ” naar 597.50

 10. Moneymaker says:

  Er worden de laatste tijd weinig bitterballen gegeten en VINKJES gezet 😉 behalve hier in Tilburg!

  @Detietje ouwe schuinmarcheerder moet je niet met je ranja op het terras zitten ouwe geitenbreier ;-0

 11. Moneymaker says:

  BUY THE 596 DIP!!!

 12. Moneymaker says:

  We gaan vanaf nu weer langzaam omweg mensen, profiteer ervan, shorts eruit en longs erin!

 13. Moneymaker says:

  Middag Update AEX
  De gekozen titel voor vandaag blijkt de spreekwoordelijke spijker op de kop. De eerste uren staan in het teken van op, neer, rondom 597.75. De DD blijft op het spoor dat de zone 594.75 -593.75 nog mogelijk is.

  “Vooral de zin “NOG Mogelijk 😉 ja 600 is ook mogelijk en ja 500 is ook mogelijk, niet echt vertrouwen vind ik.

  GJN geef nu maar eens toe dat je glad verkeerd zit ongeveer het hele jaar al….. Begon met de stijging vanaf 48X….. het is al 120 punten geen uitslaande brand….niet echt geloofwaardig, blijf lekker contrair handelen

 14. Moneymaker says:

  Zoals ik aangaf FTI alweer op 596.40 😉 BUY THE DIPS!!!

 15. Piet Flintstone says:

  en hij lult gewoon door….voornamelijk tegen zichzelf…..narcist…

 16. Moneymaker says:

  FTI 596.70 😉 heb het aangegeven

  1. Kees says:

   Ik las 597.50?

 17. Moneymaker says:

  FTI 596.90 😉

 18. Moneymaker says:

  Detietje zat je weer lekker contrair ouwe lambal

 19. Moneymaker says:

  597.00 FTI 😉

 20. wh.giesen says:

  Brutaliteit kent geen grenzen en aan respect ook geen gebrek zie ik.

  mvg

  1. Moneymaker says:

   Giessen we leven hier in Nederland en niet in Iran, waar je geen eigen mening mag hebben!

 21. leo says:

  Ik weet het, GJ is met ruim voldoende capaciteiten uitgerust om zijn eigen boontjes te doppen, maar toch wil ik me laten horen. Ik ben buitengewoon passief gebruiker van dit bij tijd en wijle geweldige forum. Ik ben in ieder geval dankbaar gebruiker van de bijdragen van GJ. Elke dag verbaas ik me er weer over dat het in het businessplan van TradeIdee past om degelijke, educatieve, consistente, relativerende, humoristische bijdragen te plaatsen, voor noppes. Bijna elke dag verbaas ik me er dan ook over dat er hier zeurende mensen rondhangen die het vermoeden hebben en dat ook luidkeels uiten, dat ze, gebruik makend van een gratis cursus, allerlei eisen denken te moeten stellen. Genant wordt het als ze proberen uit te leggen dat ze ook nog recht hebben op een nederige verklaring van de dagelijkse scribent, voor het op ‘onbeschaamde wijze niet nakomen van zijn stellige beloften’. Hemeltergend wordt het als er een bijdrager het een genot lijkt te vinden om op aanstootgevende wijze aan te sluiten bij het gemurmel van een paar zeurpieten. Als een ophitsend klein zielig mormeltje uit hij zich keer op keer op hilarische domme wijze. Als plank misslaan ooit nog eens een Olympische sport wordt zet ik al mijn geld op deze MM.
  GJ bedankt voor je bijdragen, en zoals gezegd, jouw capaciteiten, waaronder je woordenschat, taalgebruik en vooral stekelige, maar zeker ook aanstekelijke humor zullen ruim voldoende zijn om een enkel varkentje te wassen hier. Wellicht ben je nóg verstandiger en negeer je hen tot op het bot.

  1. Moneymaker says:

   leo, wat is je punt?

  2. WP says:

   Het is altijd mogelijk complimenten, klachten, opmerkingen etc te deponeren info@TradeIdee.nl.

 22. wh.giesen says:

  Ken jij het verschil tussen een eigen mening hebben en onbeschoft reageren wel?

 23. Moneymaker says:

  Heb het aangegeven exact weer op de bodem ;-))))

 24. Moneymaker says:

  en er weer uit 😉

 25. Roelof says:

  Haha, dit TA forum is in de laatste tijd langzaam maar zeker overgenomen door niet TA-ers.

  Echt een gevalletje van “the lunatics have taken over the asylum”.

  1. Moneymaker says:

   😉

   BUY THE DIPS

  2. WP says:

   precies daarom ben ik de laatste tijd steeds meer een meelezer geworden. Intussen is mijn grafiek van gisteren nog steeds uit to date

 26. scheveningen says:

  100% eens met leo. Heel veel dank GJ!

  1. Moneymaker says:

   buy the dips!

 27. Wannaplay says:

  MA’s zijn vandaag van nat papier gemaakt..

 28. Moneymaker says:

  ZWARTE PIET komt ook in Tilburg, gelukkig heeft deze stad een rechte rug

 29. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Leo,
  Dank voor uw bijdrage…ik sluit me volledig aan bij de slotzin van uwen betoog…ik lach…ik denk er het mijne van…en ga gewoon door met mijn werk…dat neemt niet weg dat ik een fout heb gemaakt…door de Blik van de Nik te beloven…en die belofte nog niet in te lossen…het leuke is dat sommigen nu een invulling gaan geven…aan de reden waarom ik dat nog niet gedaan heb…voor de algemene info…heeft niets te maken met de koersontwikkeling…want waarom zou ik dan nog wel iedere dag de DD schrijven en mijn mening/gedachte op maandag uitdragen in De WeekAftrap…ach u snapt…tot slot nog een laatste overweging…misschien raak ik wel minder snel opgewonden van een beweging…dan anderen op dit forum…volgens mij zijn we zojuist weer tegengehouden op 597.75…en waar heb ik dat niveau nou toch eerder gelezen….(ooh ooh ooh…en als we dan dadelijk boven 597.75 staan…is dat weer goed voor 20 posts van iemand..ach. .ik loop net iets te lang mee…en doe dit werk net iets te lang…om daar wakker van te liggen… 🙂 )
  GRS Geert-Jan

  1. Moneymaker says:

   GJN mooi gesproken, laat je niet gek maken ;-0

 30. Moneymaker says:

  nieuwe instapmoment nadert voor 5 nieuwe FTI zone 596.00-596.50

 31. Jorg says:

  Waarde MM,

  Ik ben even nagegaan wat u bij de bodem van 3 oktober schreef; namelijk:

  Moneymaker
  3 oktober 2019 om 10:01
  Morning iedereen, zo dat was een klap afgelopen dagen! Ben er zelf gisteren uitgegaan rond de 563. Nu wachten op nieuwe entry, vanmiddag na 16 uur zal de daling wel weer ingang worden gezet of al eerder

  En deze oefening kan bij elke belangrijke top/bodem van de afgelopen twee jaar gedaan worden. U bent en blijft nog steeds een betrouwbare contra-indicator.

 32. string says:

  Snoepjes van Bloemendaal naar Tilburg verkast?…zou kunnen …hebben daar tenslotte ‘n school voor onnozele kinderen…

 33. Geert-Jan Nikken says:

  Het is allemaal niet zo moeilijk en ingewikkeld…mensen die met echt geld handelen…hebben bij een succesvolle trade genoegdoening uit het feit dat de beleggingsrekening is toegenomen…mensen die op papier handelen…zoeken genoegdoening door het roepen op fora…dat ze geweldig zijn…per saldo komt de AEX vandaag nog niet echt van haar plek…en dat noemen we dan weer…Geneuzel en Getreuzel…
  GRS Geert-Jan

  1. Roelof says:

   en die mensen zijn over het algemeen hyperbull op de top en permabear op de bodem……..

  2. Moneymaker says:

   Oei GJN, ik waardeer je als persoon, maar je moet oppassen met aannames t.a.v. echt geld of niet. Ik ga hier inhoudeljk niks over zeggen maar kan je naar eer en geweten aannemen dat er weldegelijk geld wordt igezet

   1. detita444 says:

    Dat laatste stuk van je zin is wat vaag hahaha.

 34. Floridaantje says:

  Goedemiddag U Allen,
  VS macro data :
  *US PPI Ex Food & Energy (M/M) Oct 0.3% (est 0.2%; prev -0.3%) -US PPI Ex Food & Energy (Y/Y) Oct 1.6% (est 1.5%; prev 2.0%)
  *🇺🇸 USD Continuing Claims (NOV 2), Actual: 1683k Expected: 1685k Previous: 1693k.
  MVG.,
  Bert

 35. Geert-Jan Nikken says:

  Maar waarde MM….waar staat in mijn post van 14.00 uwen naam?…dus waarop is uwen aanname gebaseerd…dat het over u gaat?…ach…een oud Hollands gezegde luidt…schoen, trekken, aan…etc…nogmaals…quote”…het is allemaal niet zo moeilijk en ingewikkeld..”..unquote..
  GRS Geert-Jan

  1. Phoenix says:

   🙂

  2. Floridaantje says:

   Quote”…het is allemaal niet zo moeilijk en ingewikkeld..”..unquote. Daarom [quote] “niet lxxxen maar poetsen” [unquote] 🙂
   MVG.,
   Bert

  1. Geert-Jan Nikken says:

   …misschien aanstaande maandag…maar eens op deze manier…De WeekAftrap inspreken… 🙁 🙂 🙁
   GRS Geert- Jan

   1. Phoenix says:

    Ik kijk er nu al naar uit Geert-Jan 😉

 36. Gerrie says:

  Interessanter was de rec van Oscar om NQ short te gaan op 8278, en terug op 39. Lekerrr smullen.

 37. Floridaantje says:

  Ter Info,
  Om 16.00 uur vervolgt Chief Powell de opvattingen over het toekomstig FED’s beleid. Zal wel grotendeels
  een herhaling van gisteren zijn. Aangezien ik deze uitgebreid heb gepost, zal vandaag slechts sporadisch
  zo’n post worden geplaatst.
  MVG.,
  Bert

 38. Gerrie says:

  Bedankt Bert voor de info. Ik ga ff luisteren naar uncle Powell.

 39. Roelof says:

  ECHT interessant was die video van Carboni eind jjanuari dit jaar waar hij rond DOW 21.500 voorspelde dat de DOW dit jaar naar 28.500 gaat.

  Hoezo tweets van DT, hoezo Kudlow, hoezo Powell. Allemaal blah blah blah blah blah blah.

  1. Roelof says:

   en dat dus jaar op jaar! 😂

   1. Roelof says:

    TA rules dus wel degelijk

  2. Floridaantje says:

   Ach, Roelof, die zgn bla,bla door de door u getypeerde naïevelingen heeft en zal behouden zijn realistische uitwerking
   op de NYSE koersen en niet voorspellingen van ene…(?)

   1. Roelof says:

    Prima, Bert. Ik wens u een hele fijne plons vandaag 😁

    1. Floridaantje says:

     Dank, beste Roelof, zal aan u denken terwijl ik “zwem” in de door DT&Kudlov’s tweets/opmerkigen gewonnen
     S&P pips in mijn intraday portfolio 🙂

     .

     1. Roelof says:

      Hahaha, geniet er nog maar even lekker van zolang het nog kan 🏊‍♂️🤿

   2. Roelof says:

    Prima, Bert. Zet u straks weer even de jetstream aan voor Uzelf en Uw vriend Maurice? 😂 😁

 40. Gerrie says:

  Helemaal mee eens Roelof. Still going strong met Oscar.

 41. Floridaantje says:

  Fed Chair Powell: –
  “Don’t have to pay down the debt, just need an economy that is growing faster than the debt”,
  “Debt in the US is unsustainable. Future generations paying interest on debt that should be going other places”,
  “Don’t see manufacturing slowdown spilling over into consumers yet”.
  MVG.,
  Bert

 42. roger.deron says:

  en zoals altijd…..gaan we weer gestaag stijgen vanaf dit moment…. het mag en gaat niet hard zakken….shorters lik u wonden en ga andere dingen doen.
  Short is kapotgaan ;-)))

  Beste,
  Mogelijks kan u geen grafieken lezen – kijk eens goed naar de S&P – topvorming is bezig!

 43. Jan B says:

  Dat er na dit jaar nog steeds mensen zijn die denken dat TA alles bepaalt. Ik heb in januari verschillende TA visies gelezen die aangaven dat we dit jaar richting de 550 zouden gaan -:)

  1. Phoenix says:

   DT bepaalt toch alles?

  2. Roelof says:

   Het hangt er inderdaad wel vanaf wie de technisch analist is. Dat kan niet ontkend worden.

 44. Jan B says:

  Sorry, 550 moet 450 zijn. 😁

  1. detita444 says:

   Het jaar is nog niet om beste Jan 😉

 45. Gerrie says:

  @ Jan B,

  Het klopt helemaal dat er Ta-ers zijn( b.v. Bassie Heijink en Tosti Tostrams) die je gewoon links moet laten liggen, maar mijn toppertje Oscar Carboni heeft t dus al jaren achtereen goed met eindejaars koersdoelen mbv Ta. Maar uiteraard iedereen zn ding, en ik ga ook niet compleet prat op ta. Heb ook DT op twitter die vaak leuke swings teweeg brengt.

  1. maurice says:

   Hey Gerrie,
   Ben het helemaal met u eens over Bassie en Adriaan ! Ik heb nog een leuk stukje van Bassie van 22 november 2019, waarin hij verkondigt dat de stijging nu wel afgelopen is, maar dat roept hij nu 1 jaar later nog steeds.

   Technische analyse AEX
   Bullmarkt AEX bijna ten einde
   donderdag 22 november 2018

   De volatiele bewegingen in de AEX zorgen voor relatief grote uitslagen in het zeerkortetermijnbeeld. Zo vond gisteren een krachtig herstel plaats, maar deze bewegingen passen goed in de bullmarkt die op zijn laatste benen loopt.

   bron : ing sprinters

 46. Floridaantje says:

  Beste Maurice,
  Op verzoek van Roelof – zie zijn post om 16.38 – “jetstream” staat weer aan + btd op 3085.
  MVG.,
  Bert

  1. maurice says:

   Pffffffffffff, gelukkig beste Bert, ik was al bang dat u niet meer durfde na de uitlatingen van Roelof ( en co.).
   Haha, de TA-brallemannetjes vertonen zich vandaag weer op het toneel, na dagen van afwezigheid, want we dalen immers met een paar tienden van 1 procent.
   mvg
   Maurice

   1. Roelof says:

    Hey Maurice, is dat aandeel Nokia nog wat voor je? 😂

    1. maurice says:

     Je bent een slechte verliezer Roelof !!!
     Ja, ik heb weer bijgekocht

     1. Roelof says:

      Een erg goed aandeel. Als het op 1,50 staat is het fundamenteel gezien helemaal een koopje.

 47. Floridaantje says:

  Beste Maurice,
  “Durven”…à la John McEnroe [quote]… “you can’t be serious” …[unquote]
  “Jetstream” gaat “liggen”. Dip werd veroorzaakt door de zoveelste schietpartij op een school in Zuid California.
  MVG.,
  Bert.

 48. Floridaantje says:

  Beste Maurice,
  S&P reikt weer boven weerstand 3095 in de RSI OB status; Houd m’n longs vast.
  Ga het zwem advies van Roeland opvolgen.
  Prettige avond verder en tot morgen.
  MVG.,
  Bert

  1. maurice says:

   Beste Bert,
   Ik blijf ook zitten en lijkt me een prima plan om Roelof’s advies op te volgen en wellicht daarna nog een rondje met de Azur.
   mvg
   Maurice

Laat een reactie achter