AEX: Geschiedenisles

De geschiedenis heeft de neiging zich te herhalen. Aldus één van de stelregels van Technische Analyse. Afgelopen vrijdag werd een Hammer-Low gevormd. Als reactie volgde daarop maandag een gap-fill. Gisteren is opnieuw een Hammer Low gevormd. Volgt vandaag weer de gap-fill?

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het is dus nog te vroeg om de mogelijkheid van 441 voor later deze week al af te schrijven. Zo luidde de slotzin van gisteren. Dat de weg naar dit niveau deze week zwaar en hobbelig zou zijn was bekend. Wel moet worden opgemerkt dat de daling van dinsdag iets hobbeliger was dan in eerste instantie ingeschat. Eerlijk is eerlijk. Toch lijkt vandaag weer in het teken te staan van herstel. Waarom? Een Hammer-Low in de dag-grafiek.

Het eerste obstakel dat de AEX vandaag tegenkomt kan gedefinieerd worden op 430. De vaste lezer weet dat dit niveau ook in de column van gisteren is genoemd. Het feit, zoals hierboven reeds aangehaald, dat de index dinsdag iets dieper is gedaald dan ingeschat, geeft aanleiding om hetzelfde niveau nu te bestempelen als barrière. Ondanks de vermelding mag worden aangenomen dat de graadmeter deze horde weet te nemen. Zodra dit geschiedt ligt de weg open voor het vullen van het koersgat. Dit impliceert een herstel tot aan 435. Niet geheel toevallig ligt op dit niveau ook het eerste reactieniveau van de gehele daling 449 tot 426. Interessant is het vermelden van het derde reactieniveau van deze beweging. Deze ligt rond 441. Daar is ie weer!

Even iets anders. De vaste bezoeker van TradeIdee zal het niet zijn ontgaan. TradeIdee verzorgt nu ook informatie over opties. In de achterliggende dagen/weken heeft OptieAcademy al enkele artikelen geschreven waarin de theorie van opties is toegelicht. Vanaf vandaag start TradeIdee met het geven van optie-strategieën uit de koker van OptieAcademy.  In de ochtend verschijnt de eerste update over ING. Maar dat is niet alles. Volgende week donderdag, 14 april, verzorgt TradeIdee een webinar in samenwerking met OptieAcademy. In dit webinar zal uitgebreid stil worden gestaan bij de verschillen tussen Turbo’s en Opties, maar zal zeker ook de actuele marktsituatie worden besproken. Waar liggen de kansen en waar liggen de bedreigingen. Uiteraard, zoals u inmiddels gewend bent van TradeIdee, zullen de neergelegde visies door de specialisten van OptieAcademy omgezet worden naar concrete Trade-Ideeën.  Mis dit leerzame en interactieve webinar niet. Schrijf snel in, want vol=vol.

 

Webinar TradeIdee: OptieAcademy!

 

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

 

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3