AEX: Gelukkig NieuwJaar!

Allereerst de beste wensen voor 2016. Ook in dit nieuwe jaar zullen wij dagelijks een Actuele en Transparante column verzorgen over de AEX, Euro/Dollar en S&P500. Doe uw voordeel en start uw dag op TradeIdee.nl.  Dank!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Waar waren we gebleven? Deze column pikt de draad op van de laatste column uit 2015. In die column stond geschreven: “Let wel, als er een verrassing komt, dan moet deze aan de onderkant worden verwacht?”. Vanochtend worden we op onze wenken bediend. De AEX start het nieuwe handelsjaar op negatieve toon. In onderstaande intra-daggrafiek staat een horizontale lijn getrokken rond 432. Deze lijn kan als magneetlijn worden getypeerd en is gebaseerd op de koersgap van woensdag 23 december. Net daarboven ligt 434, een niveau welke is gebaseerd op een correctieniveau van de beweging 420 naar 449. Dit betekent dat in de zone 434 tot 432 een bodem wordt verwacht in het koersverloop van de index. Opnieuw een hogere bodem na de respectievelijke dieptepunten op 420 en 425 van december. De vaste lezer zal zich namelijk herinneren dat eind 2015 is besproken dat de graadmeter in de eerste weken van dit jaar door kan stijgen naar 455. De aangekondigde en ingecalculeerde zwakte van vandaag past naadloos binnen deze visie.

Vanavond start ook weer de wekelijke TradeIdee-Chat. Stel al uw vragen of deel uw mening met uw mede-belegger. Schrijf in:

TradeIdee-Chat!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3