AEX: Geen Update

De AEX ging omlaag: Bears in hun sas. De AEX ging omhoog: Bulls in hun sas. En bij het slaan van de slotgong? Ach, toen was het gewoon weer zoals het was: De index zit even op slot.

Nog een keer dan maar: “Het opwaarts momentum is in de achterliggende dagen even afwezig.” In de grafieken komt de huidige impasse tot uiting door nagenoeg horizontaal lopende MA20 en MA50 lijnen in de kleinste grafiek waarbij de huidige slotstanden van deze lijnen ook nog eens nagenoeg aan elkaar gelijk zijn. Daarnaast noteert de AEX vrij nauwkeurig op de slotstanden van de aangehaalde lijnen. De RSI laat in deze grafiek al dagen geen OB en geen OS zien.

In de week-grafiek staat na vier dagen handel in de huidige week een doji-formatie waarbij de slotstand van donderdag nog steeds vrijwel gelijk is aan de slotstand van vorige week vrijdag. De AEX heeft dus nog steeds geen duidelijke keuze gemaakt.

Gisteren is de eerste steunlijn op 559.50 doorbroken, maar zoals bekend staan momenteel meerdere lijnen in de kleinste grafiek ingetekend. De volgende lijn op 558.50 heeft al gelijk de rol van steun overgenomen. Voor de volledigheid van de DD de opmerking dat de eerst belangrijke lijnen aan de onderkant nu liggen op de hiervoor aangehaalde 558.50 en daaronder op 557 en 555. Zie dat de MA200 in de kleinste grafiek inmiddels is opgeklommen tot aan de tweede steunlijn op 557. Aan de bovenkant staat een lijn getrokken over de top van eerder deze week rond 564.50. Ook na gisteren geldt de opmerking dat de huidige impasse ook gezien mag worden als de spreekwoordelijke adem/rustpauze. En dat betekent dat een uitstapje naar 566 nog steeds niet uitgesloten mag worden.

De laatste DD van deze week is een herhaling van al het gene reeds is aangehaald in de achterliggende DD’s. Zie titel.

AEX-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek is de oplopende trendlijn over de meest recente toppen inmiddels doorgelopen naar 566. Nog steeds geldt echter dat de RSI in de achterliggende dagen niet veel verder is gekomen dan een flirt met de OB-lijn. Van echte overtuiging is geen sprake geweest.

De grotere beweging start altijd in de kleinste grafiek. Dus voor de dag-grafiek geldt dat pas echter verzwakking in deze grafiek zichtbaar wordt als in de kleinste grafiek niet alleen de volgende steun, nu dus op 558.50, wordt doorbroken, maar dat dit samenvalt met een eerste OS-notering in de kleinste grafiek. Na een draai in de dag-grafiek gaat de eerste focus uit naar de MA20 welke onderweg is naar de hiervoor aangehaalde derde steunlijn rond 555.

AEX-DagGrafiek

Recent heeft de AEX in de week-grafiek netjes de MA50 uit deze grafiek aangetikt. Gemiddelde lijnen fungeren vaak als steun- of draaipunt. Let op dat de toppen in de RSI al sinds midden 2017 achtereenvolgend lager liggen. Daarnaast noteert de indicator in een Bear Market Range en noteert de MA20 duidelijk onder MA50.

Reden om nog steeds wat terughoudend te zijn op het verdere verloop van de AEX.  Wordt Vervolgd!

AEX-WeekGrafiek

 Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

Na een aantal uren handelen op de slotdag van deze week kunnen de opmerkingen uit de DD van vanochtend herhaald worden. Geen nieuws. Horizontale MA-lijnen. AEX op de MA lijnen. RSI niet OS geworden bij de test van de steunzone. Zijwaartse bandbreedte intact. Alles wat gezegd moet worden, is in de achterliggende dagen al een keer gezegd. Practice the art of Silence. Afwachten op een keuze van de AEX. Geen Update.

12 reacties op “AEX: Geen Update”

 1. mikeonyx says:

  GM allen
  Dank GJ

 2. Phoenix says:

  Goedemorgen allen,
  Nou, we staan weer op de 559,50. Gaat ie er dit keer wel doorheen (zou wel eens verfrissend zijn) of vanaf hier wederom herstellen?
  Succes met traden allemaal.

 3. Roland says:

  Mogge allen

  dank voor geen update GJN

  volatiel is er in ieder geval
  astro affijn i rest my case het voldoet aan de voorwaarden nou nog verder down en het was weer spot on

  de gek op een heuvel
  https://www.youtube.com/watch?v=sGDuGybCRSE

  s6 vandaag

 4. Phoenix says:

  Twittercommentaar TradeIdee: ‘
  @TradeIdee
  11 min.
  11 minuten geleden

  #AEX onderweg naar eerste steun op 558.50. Vraag is niet zozeer of deze gaat breken, maar meer hoe lang het nog duurt voordat deze gaat breken. Op naar 557! @TradeIdee

 5. Henk Heus says:

  dubbel draai dan maar… cijfertjes gaan weer meevallen ..

 6. Phoenix says:

  De MA50 voorbij, MA20 nu nog weerstand.
  Het is vrijdag, Wall Street is dan opvallend vaak positief.

 7. Moneymaker says:

  S&p steun 2880 getest en gehouden nu oo naar de 2900+ 🙂

 8. ed says:

  heb een plaatje op mijn scherm waarbij ik de kansen op een down scenario groter acht dan een long scenario, maar de trigger is nog niet gegeven. dus blijk ik afwachten

 9. ed says:

  plaatje

 10. string says:

  Eerstvolgend dipje volgende week valt US500 uit zijn/haar dagkanaal…evenals WallStreet…

  Mooi weekend…

  1. string says:

   En AEX dag…uit de Rising Wedge..

 11. Phoenix says:

  Samenvattend: de rode candle van afgelopen dinsdag heeft geen opvolging gekregen (is niet toegelaten).
  Zoals M. Ahrens zegt: 1 rode candle is geen candle. De pompen staan nog steeds aan, Donald Trump beheert de knoppen.
  Goed weekend allemaal.

Laat een reactie achter