AEX: Geen Half Werk

De AEX is het nieuwe jaar met een positieve noot begonnen. De bandbreedte is verlaten. Boven 484 volgt naar alle waarschijnlijkheid snel 488. Aldus de column van gisteren. De index kan dit niveau vandaag al gaan opzoeken.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het belang van de zone 481 is in de achterliggende weken op deze plek meerdere keren aangehaald. Het advies om te wachten met het inspelen op verzwakking totdat deze zone neerwaarts is doorbroken bleek gisteren nog steeds van kracht. Het laagste punt van de eerste handelsdag valt immers vrij nauwkeurig samen met de aangehaalde zone. De rest is inmiddels bekend. Nu de AEX de bandbreedte 484 tot 481 heeft verlaten mag de blik gericht op de zone 488. Gisteren heeft de graadmeter al een flinke stap gezet naar dit niveau en de verwachting luidt dat de index het karwei vandaag snel verder afwerkt. Wel dient rekening gehouden te worden met aarzeling en getreuzel rond 488. Een scenario waarin de AEX in de komende dagen nog een keer opnieuw op zoek gaat naar 484 om de doorbraak te testen mag immers niet worden uitgesloten.

Met koersen boven 484 mag in het achterhoofd echter wel al gerekend worden met de extensie over de beweging van juni tot augustus vorig jaar en de reactie op deze beweging in oktober en november van 2016. De extensie komt uit op 493.

Vanmiddag verschijnt de eerste Blik van de Nik voor 2017 en uiteraard de start van de S&P500 column voor het nieuwe jaar. Reden genoeg dus om de site vandaag met meer dan gewone belangstelling te volgen. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek