AEX: Geen Feest

De recente koersontwikkeling van de AEX is geen feest der herkenning. De graadmeter ontwikkelt zich veel sterker dan in de achterliggende dagen/weken op deze plek uitgesproken. Waarvan Akte! De bovenkant van het trendkanaal uit de Blik van de Nik komt in zicht.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Eerste steun mocht vrijdag verwacht worden rond 526. Inderdaad koelde de AEX niet verder dan dit niveau af om vervolgens weer de weg verder omhoog in te slaan. Door de euforie in de sloturen van vrijdag is de index door de bovenkant van het ingetekende trendkanaal in de kleinste grafiek gebroken. De voormalige weerstandlijn van dit kanaal kan nu als eerste steunzone worden aangemerkt. De lijn gaat vandaag van start rond 532. Mocht de AEX na een hogere start toch weer terugzakken binnen het trendkanaal dan ligt rond 529 een horizontaal steungebied. Ook in de dag-grafiek en week-grafiek staan trendkanalen ingetekend. Langzaam maar zeker nadert de AEX de bovenkant van deze kanalen. De bovenkant van het dag-kanaal fluctueert rond 537. In de Blik van de Nik is het niveau 540 aangehaald vanuit de week-grafiek. Reden dus om onveranderd alert te blijven. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

10 reacties op “AEX: Geen Feest”

 1. J.Klopper says:

  Kloppen de geruchten dat Lee Towers wel degelijk alleen op de Coolsingel heeft gestaan?

 2. Jan B says:

  Ja, en een zekere GJN stond er naast!

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  Ik heb nog wel veel Feyenoord-tompoucen over. Volgens de bakker zijn die makkelijk een week houdbaar.
  GRS Geert-Jan

 4. LadyCurzon says:

  Zonder klonten met zure room ?

 5. LadyCurzon says:

  Markt duidelijk overbrugt naweeën van F. zeker.

 6. LadyCurzon says:

  Overbrugt = Overbought

 7. Overheid says:

  AEX gaat even heel snel 500 aan tikken.

  1. Jan B says:

   Hoe kom je daar nu bij?

 8. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  Waarde,
  De AEX schuurt de gehele ochtend langs de bovenkant van het doorbroken trendkanaal in de kleinste grafiek. Het gegeven dat de index voor de tweede keer deze ochtend richting trendlijn beweegt geeft aanleiding om serieus rekening te houden met een scenario waarbij de graadmeter weer terugzakt in het trendkanaal. Zoals in de column beschreven geeft een breuk onder 532 aanleiding om ook rekening te houden met 529.
  GRS Geert-Jan

Geef een antwoord