AEX: Gaps, Hiaten en Omissies

“Al met al kan opgemerkt worden dat het dus zo maar kan dat ook volgende week een interessante week voor de AEX wordt.” Aldus de slotconclusie uit de DD van vrijdag. En het is pas dinsdag!

Al dagenlang opent de AEX met gaps. Vandaag kan weer een nieuw hiaat aan de neergezette reeks worden toegevoegd. En wat voor één!

Ondanks het feit dat de AEX = wolk en dat de kleur van de wolk rood kleurt gaat de index vandaag gewoon sterk hoger van start. In de achterliggende dagen zijn alle openingshiaten gedurende de sessie of in een sessie daarna gesloten. De uitzondering is echter de koersval van 11 juni. Het betreft de rode cirkel welke al enkele dagen in onderstaande grafiek staat ingetekend.

Vanochtend mikt de AEX op de bovenkant van deze omissie. Deze staat getrokken op 558.50. De volgende lijn daarboven noteert op 563.75. De eerste zone voor vandaag lijkt daarmee gedefinieerd tussen deze twee lijnen. Inderdaad een vrij ruime range en de DD onwaardig, alleen de AEX kijkt momenteel niet op een puntje meer of minder. De onderkant van de gap van 11 juni kan, na de ingecalculeerde hogere opening, meegegeven worden als eerste steunpunt. Dit impliceert een eerste horizontale steun op 551.50. Uiteraard aandacht voor de RSI. Deze lijkt zich op te maken voor een eerste OB notering sinds 5 juni.

Het aanhalen van bovenstaande niveaus heeft uiteraard wel gevolgen voor de stand van de AEX t.o.v. haar wolk en later in de sessie de kleur van de wolk. De index opent boven de wolk en de kans lijkt reëel dat later in de sessie de kleur van de wolk weer naar groen draait. De centrale vraag voor de komende dagen luidt dan ook of in de aangehaalde zone 558.50/563.75 een lagere top gezet gaat worden of dat juist gisteren op de magneetlijn 529 een langere termijn bodem is gezet. Het antwoord op deze vraag zal in de komende dagen centraal staan in de DD.

Voor een aanwijzing voor een antwoord op deze vraag vandaag weer een blik op de daggrafiek.

AEX 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse AEX 16 juni 2020 30 MinutenGrafiek

“Zoals bekend fungeert de wolk vaak als steunpunt of springplank. Zoals ook bekend heeft de RSI recent een OB notering gezet. De groene pijl staat al enkele dagen in het verloop van de indicator ingetekend. Dit duidt erop dat de mogelijkheid van een te vormen PR aanwezig is. De stelregel luidt dat grotere bewegingen starten in de kleine grafiek. In de komende sessies is de verdere ontwikkeling van de AEX t.o.v. haar wolk in de eerste grafiek hierboven dus uitermate belangrijk. Deze ontwikkeling zal dus ook volgende week weer centraal staan in de DD.” Aldus de DD van vrijdag.

Zoals hierboven opgemerkt komt er vandaag verandering in de verhouding AEX en wolk en mogelijk kleur van de wolk. Dit betekent dat de volgende, en laatste bouwsteen, voor de PR gelegd kan worden nu de RSI in onderstaande grafiek weer is teruggezakt naar haar mediaan. De berekening van de set-up wordt nog even een dag uitgesteld naar de DD van morgen. Vandaag eerst eens kijken wat hoe en waarom de AEX gaat doen tussen 558.50 en 563.75.

We houden zeker contact.

AEX DagGrafiek

Technische Analyse 16 juni 2020 DagGrafiek

Middag Update AEX

Na de eerste uren worden de grenzen voor de AEX iets duidelijker. Na de hogere opening heeft de horizontale lijn gebaseerd op de onderkant van de gap 11 juni vrij aardig dienst gedaan als steun 551.50. Met AEX boven deze lijn blijft de ondertoon vooralsnog positief en kan de AEX stappen zetten naar het volledig vullen van het hiaat.

In de DD van vanochtend is de bovenkant gedefinieerd op 558.50. In de chat is daaraan toegevoegd de 3e, oftewel 61.8 procent, reactielijn van de voorafgaande daling op 556.75. Dit betekent dat de eerste weerstand nu gezet kan worden tussen 556.75/558.50.

Na het eerste half uur is de AEX min of meer stilgevallen. De verwachting luidt daarom nog steeds dat de verdere stappen naar 556.75/558.50 moeizaam en traag zullen verlopen. Deze gedachte is mede gebaseerd op de indicator. De RSI heeft een OB gezet, maar van echte overtuiging is vooralsnog geen sprake.

De wolk is aan het convergeren en zal naar alle waarschijnlijkheid in de komende uren van kleur wisselen. Dit betekent dat de bovenkant van de wolk nu als eerste dynamische steun kan worden aangemerkt mocht blijken dat de AEX terugzakt onder horizontale steun 551.50.

Tot slot het volgende. De stelling luidt dat gaps veelal worden gevuld. De beweging van vandaag laat dit weer zien. Vanochtend is uiteraard ook weer een hiaat gezet. Zie titel van vandaag. In lijn met de opmerking hiervoor zou je dus kunnen stellen dat het nieuwe hiaat in de komende sessies ook wordt gevuld.

Zie hier de slotopmerking in de DD van afgelopen vrijdag: Het wordt opnieuw een interessante week!!

127 reacties op “AEX: Gaps, Hiaten en Omissies”

 1. vega10t says:

  Dank en morgen GJ, morgen allen uiteraard. Een ding is zeker: never al dull day in the stockmarket. Succes allen!

 2. peks says:

  op het eerste zicht zou ik zeggen , we zitten nog steeds in een ijzersterke up-trend . hebben gewoon het uitbraak niveau 528/530 met succes hertest .de sprong die we vandaag maken is weer niet normaal . als je niet overnight gaat mis je dus de meeste punten. de grote jongens hadden dit voor ogen , daarom zette het gisteren ook niet door . suc6 peks

  1. j.klopper says:

   ja wij grote jongens zaten natuurlijk long!Hebben wij er een beetje kijk op of niet?
   He?

 3. vega10t says:

  Eens Peks. Ik zat long maar wel met een hedge, durfde niet vol netto long te gaan. Dus daar lever ik weer een deel van de winst in.

 4. peks says:

  winst is winst he vega , proficiat. goed bezien

  1. vega10t says:

   Thx!

 5. Giuliano says:

  Goedemorgen
  Longs nu verkopen of nog ff wachten?

 6. Giuliano says:

  RSI begint al te zakken …

  1. Giuliano says:

   op 1 minuut grafiek

 7. Giuliano says:

  we stijgen opnieuw 🙂

 8. Giuliano says:

  Geert-Jan,
  Hoe zie je nu de perspectieven om aan 558.50 te geraken? 🙂

 9. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Giuliano,
  Steun 551.50 netjes dienstgedaan..en nu eens kijken tot hoever we inderdaad naar 558.50 kunnen klimmen voor de gap-fill..maar ik verwacht dat het moeizaam en traag omhoog zal lopen.
  GRS Geert-Jan

  1. j.klopper says:

   Het loopt niet moeizaam en traag omhoog maar makkelijk en snel!

 10. Giuliano says:

  idd thanks

 11. Giuliano says:

  Longs juist verkocht met 31,6% winst 🙂

 12. geeteeke says:

  yup…

 13. Gerrie says:

  Hahaha. Zo kun je t ook aangeven.

 14. Geert-Jan Nikken says:

  Als aanvulling op 558.50…op 556.75 natuurlijk derde fibo 573.50 tot 529.75.
  GRS Geert-Jan

 15. Giuliano says:

  ter info: Laatste Duitse ZEW gepland voor 11u

 16. Roelof says:

  Het is wel duidelijk dat we gisteren een cyclusbodem hebben gezet. Maar ik zie het hier niet in één keer zomaar eventjes door de 558,50 heen lopen. Vlak daarboven ligt overigens het 200MA op ca. 562. Dus zone 558,5 – 562 zou nu redelijk zware weerstand moeten zijn.

  In mijn ogen is het waarschijnlijker is dat deze ééndaagse 30 punten rally, waar kennelijk iedereen long op zat als ik het zo lees hier, even wat corrigeert. Dit wordt mede gevoed door de ‘nie OB nie’.

  1. detita444 says:

   Sorry Roelof, ik moet u teleur stellen, ik heb gisteren een leuke dagwinst gepakt en ben sindsdien cash gebleven.

 17. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Roelof,
  U slaat de spijker weer op zijn kop…het is al veelvuldig gesteld…dit is het meest succesvolle forum van het hele internet…als er een grote beweging is…dan is iedereen exact op het juiste tijdstip gedraaid…nog even als toevoeging op 09.31 uur…koers 09.30 uur 555.25…koers nu 555.19…de verdere stijging naar 558.50 (=gapfill_) verloopt dus inderdaad traag en moeizaam.
  GRS Geert-Jan

 18. leo says:

  ok ok, dan ga ik nu een smetje op dit succesvolle forum werpen: ik zit short sinds 542, ja en dat doet au

 19. Rik says:

  Ik heb ook al meermaals gedacht dat ik hier de enige ben die regelmatig verliezen mag opschrijven…😜

 20. Peter says:

  Ook ik zat helaas nog short, kleine positie, maar toch . . .

 21. Gerrie says:

  Op alle forums hetzelfde: 90% winsten, en af en toe iemand die een verlies durft te melden. Houd t lekker voor jezelf, en gebruik de info van waarde GJN om jouw eigen visie te bevestigen.

 22. Trader Rash says:

  Ook ik zit short vanaf 540 en heb de positie vergrood bij 557 dit met Stop-loss zone 560/562 en valt binnen mijn money management. Ik ben met deze vola met kleinere posities aan het handelen

 23. Daan says:

  Beste Geert- Jan,

  Technisch gezien is het gap toch al gesloten met de low dd. 04062020 ; 555,95 ?
  Dat is dus gesloten, met een retr.
  0,618 ( 573,6′ – 529,78)
  ( Ben maar short gegaan )

  mvg.Daan.

 24. Giuliano says:

  Roelof,
  Verwacht je dan een verdere downtrend zoals aangegeven door je 2dse rode lijn?

  1. Roelof says:

   Giuliano, die dalende rode lijn is meer om aan te geven dat 558,50 ook vanuit dat gezichtspunt een mogelijke weerstand vormt.

   Verder heeft de AEX in de afgelopen week ongeveer zeven pogingen gedaan om rond die 558,50 te bodemen. Dus gevalletje “oude steun wordt weerstand” is zeer wel mogelijk.

   En het is natuurlijk, zoals al door Geert-Jan aangegeven, de bovenkant van die neerwaartse gap die donderdagochtend jl. geslagen is.

   En ja, het is mijn verwachting dat de grotere trend vanuit de maart bodem gekeerd is. Nu is het hoogst onwaarschijnlijk dat we al op dag 1 van een nieuwe 10 daags cyclus dé top hebben gezien. Het is dus even goed kijken naar de prijsactie in de komende dagen of de aangegeven zone tussen 558.50 – 562 deze week zijn werk als weerstand gaat doen. Als dat maar goed komt…….

 25. Giuliano says:

  ok thanks 🙂

 26. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Daan,
  Ik zit te kijken naar weerstand 556.75/558.50…daar moet ergens het Waterloo liggen…zie Middag-Update.
  GRS Geert-jan

  1. Daan says:

   dank voor de reactie,
   je bent de enige analist waar interactie mogelijk is.
   mvg.

  2. Peter says:

   559+ nu . . .

 27. Giuliano says:

  blijkbaar toch OB op 30 minuten grafiek 🙂

  1. Roelof says:

   Ja, met een stand van ca. 71 is het OB. Maar dat is feitelijk niet meer dan een ‘flirt’, zoals we dat hier zeggen.

   1. Giuliano says:

    als we de AEX nu in een bear market zien, dans zegt Connie Brown dat je al in OB zit vanaf 55%. 🙂

    1. detita444 says:

     Weet je wat? Dan zeg ik dat dat onzin is. 😉
     B.t.w. who the f… is Connie Brown?!

     1. Giuliano says:

      i.e. she knows what she’s talking about 🙂

 28. Buurman says:

  Nu we het toch over gaten en kraters hebben vandaag… Als ik wat verder van mijn scherm ga zitten zie ik nog een paar kraters na de bodem van maart. Ik kijk stiekem uit naar de dag dat die gesloten worden. Vraag is dan, is dit nog voor of tijdens mijn pensioen en in wat voor ellende bevinden wij ons dan.. 🙂

  1. detita444 says:

   Hangt er vanaf wanneer je pensioen in gaat (als dat dan nog bestaat 😉 )

 29. SRC says:

  Goedemiddag U Allen,
  * ter info:
  _ retail sales om 14.30 p.m. met april : {-} 16.8 % en voor mei geschat op {+} 8.5%;
  _ vanaf 16.00 p.m. chief Powel’s “Up Hill” om zijn gisteren voor de zoveelste keer afgevuurde ‘whatever it takes bazooka’, waardoor de DOW van {-} 300 pips naar {+} 300 pips op slot basis draaide, te verklaren voor de
  ‘bipartisan Congress fin.& bank. commissie zowel vandaag als woensdag;
  * SPX, in bijlage “een huidig TA-grafiek zegt zoveel meer dan woorden”.
  MVG.,
  Bert

 30. Bull&Bear says:

  Beste forumleden, ik zie de correctie van de afgelopen dagen als een terugtest op de uitbraak uit de trading range vanaf half april tot eind mei tussen grofweg 490 ptn – 530 ptn (tradingrange daggrafiek). Het patroon van hogere toppen en hogere bodems is nog steeds intact en wordt bevestigd door een slotstand boven de 574 ptn. Ook beweegt de RSI in de daggrafiek al vanaf april in de bullmarket range. Ik zie dan ook nog geen redenen om negatief te worden…
  Over gapfills gesproken… er staat nog een gap open van 24-02-2020… onderkant gap op 602,99 ptn, bovenkant gap op 613,20 ptn. Laten we dat gat ook maar dichten…??
  Ben benieuwd naar uw reactie… GRS

  1. Giuliano says:

   wat is voor je een RSI bullmarket range?

   1. Bull&Bear says:

    Dat is een RSI > 40

 31. Rik says:

  Amazing, gapfill tot op 2 punten na de komma juist gesloten (voorlopig) op mijn 30min(559,28).
  En nu ?

  1. detita444 says:

   En nu gewoon verder 😉

   1. Rik says:

    Yep, ik denk het ook. Naar die 563,75 v GJ ?

  2. SRC says:

   @Rik: “go with the flow”….”C’est simple comme bonjour”…..
   MVG.,
   Bert

 32. Klaassen says:

  Goedemiddag iedereen, Waar ligt de stoploss voor shorts momenteel op de aex? Ik zit ook sinds gisteren short en moet contstateren dat de markt erg sterk is. Sterker dan verwacht. Ik zit nu in dubio wat nu wijsheid is.

  Het lijkt namelijk op een uitbraak boven de 558

 33. Klaassen says:

  Het ziet er eerlijk gezegd nu toch wat minder rooskleurig uit voor de shorters onder ons, waarvan ik er 1 ben.

  Wellicht mensen met een onderbouwde analyse voor het vervolg van de sessie?

  1. Roelof says:

   Gewoon wachten op de pullback naar minimaal 549.

 34. SRC says:

  Voila, “jumpje in de SPX-futs” omdat:
  *US Retail Sales Advance (M/M) May: 17.7% (exp 8.4%; prev -16.4%)
  – Retail Sales Ex Auto (M/M) May: 12.4% (exp 5.5%; prev -17.2%)
  MVG.,
  Bert

 35. Bart says:

  Goedemiddag,
  SPX zal openen met een GAP naar 3080.
  ES weerstand 3130, daardoor is 3190. Daardoor is nieuwe ATH’s.
  Succes.

  1. Bart says:

   Vergat 3140. Zijn we nu. Daar gaan we halt houden.

  2. SRC says:

   Beste Bart,
   Zie grafiekje bij m’n post om 13.37. M.i. zijn de futs weerstanden 3118, 3145 nu al afgevinkt en is de
   volgenden 3180 & 3231. Klopt dat (?)
   MVG.,
   Bert

 36. detita444 says:

  Beste Bert, ik hoop dat je het mij niet kwalijk neemt dat ik enige twijfel heb bij de juistheid van deze cijfers.

  1. Bart says:

   Hoi Fred,
   Cijfers zijn irrelevant. Liquiditeit bepaalt het beleid !
   Groet
   Bart

   1. detita444 says:

    Tsja, voor de liquiditeit zijn geen cijfers, want die is onbeperkt daar….

  2. SRC says:

   Beste Fred,
   Al maanden lang is er een grote discrepantie tussen “Main – c.q. Wallstreet”. Net zoals bij de jobs cijfers worden
   die van de vorige maand soms pittig herzien. Echter de huidige VS-markt drijft op FED’s & WH’s ‘bottomless
   liquidity bazooka’s’ zoals gisteren chief Powell weer eens afschoot.
   MVG.,
   Bert

   1. detita444 says:

    Ils sont foux les Americains 😉

 37. Erik68 says:

  GJ, weerstand uitgenomen. Volgende ws 574?

 38. Bart says:

  Russell up 4% LOL

 39. SRC says:

  Beste Fred,
  Voor uw EUR/USD gisterenavond op AEX chat 15 juni 2020 om 21:01 nog update + grafiek gepost.
  MVG.,
  Bert

  1. detita444 says:

   Thx Bert.

 40. Klaassen says:

  bizar

 41. SRC says:

  Opmerkelijk,
  Er is niet alleen overvloedig liquiditeiten beschikbaar bij VS-instituties zoals de FED maar ook bij o.a.
  particulieren in (zgn.° ‘mutual funds’ waar nu USD 17,5 tril. beschikbaar is voor de NYSE.
  MVG.,
  Bert

 42. SRC says:

  Werd tijd…eindelijk eens een “tegenvallend” macro-data:
  US Industrial Production (M/M) May: 1.4% (exp 3.0%; R prev -12.5%)
  – Capacity Utilisation May: 64.8% (exp 66.9%; R prev 64.0%).
  MVG.,
  Bert

  1. Bart says:

   Hoi Bert,
   Tegenvallende cijfers betekent “more QE” ,Bullish.
   ps. Hoe gaat het met je? Nog overzomeren dit jaar?
   Groeten,
   Bart

 43. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Erik,
  Nu kijken richting 563.75.
  GRS Geert-Jan

  1. Erik68 says:

   Dank GJ! Ik heb trouwens ook de heeeele rit gemist. Ben op 541 short gegaan, uitgestopt, au….

 44. Buurman says:

  Voor de s&p zitten we weer in het vertrouwde up kanaal.
  Met deze ‘bazooka’ stijging, is het maar de vraag of we er nu in blijven of weer uitschieten.
  Zoals GJ aangeeft… Interessante week.

 45. Roelof says:

  De opgaande trend in de SPX 30 minuten is onlangs gebroken.

 46. paul says:

  ik verstout mij de opmerking ( zeker voor degenen die short zitten) eens een blik t werpen op de meer dan voortreffelijke Vlogs van de heer Ahrens, elders op deze site. Die zit er de laatste drie weken hoogstens millimeters naast, en dat is te checken want je kunt ook oudere Vlogs nog gewoon afspelen. Overduidelijk is gisteren een stevige Dag cyclus bodem gezet. Dus voor short is thans geen enkele business case, hoogstens tot even in het gap net onder 550. Of dat zo blijft ( niet short) staat in de sterren gegeven het track record van deze auteur nu eerst maar eens even wachten “tot waar het herstel reikt”. Een failed brake out (FBO) zou nog kunnen, een nieuwe ATH in bijv Dow of NDQ ook nog wel. Shorts komen dit jaar nog ruimschoots aan de beurt, maar nu even niet..

  1. Roelof says:

   Ik kon het niet laten, Paul 🙂

   Je denkt…die AEX gaat lager…maar hij stijgt toch…dat is de Poes van Paul.

   1. j.klopper says:

    Kort voor die laatste 3 weken verwachtte hij nog een sterke daling overigens.Waar bij hij meedeelde dat het ook wel eens hard omhoog zou kunnen gaan.[als die daling niet zou komen]
    Kortom een behoorlijk”gaan we niet omlaag,dan gaan we wel omhoog” gehalte

 47. Bart says:

  Shorts ES kunnen naar 3114

  1. SRC says:

   Zou maar eerst chief Powell’s ‘bazooka’s ‘verklaringen ‘Up Hill’ afwachten vanaf 16.00 uur…..
   MVG.,
   Bert

  2. WP says:

   schot in de roos 👍

 48. SRC says:

  Nu weer een “meevallend” VS-cijfer:
  “US NAHB Housing Market Index Jun: 58 (est 45; prev 37)”
  MVG.,
  Bert

 49. dennishoscan says:

  Hey hallo allemaal…ik zit ook al een tijd short en zit er nog steeds in. Klopt @roelof afwachten voor de 550

 50. dennishoscan says:

  Handel op de giro en bux. Bux vooral in down en bij de giro meer als borg turbo’s long af en toe met als tool de analyse van Geert-Jan

 51. detita444 says:

  Eerst maar eens kijken wat er bij de 563,75 gebeurt….?

 52. SRC says:

  “VS-verkiezingen”…..Trump tekent straks een politie strukturele hervorming’s wet.
  MVG.,
  Bert

 53. Geert-Jan Nikken says:

  Nou…hier moet het dan zo’n beetje zijn…felicitaties aan een ieder die gisteren op 529.75 long is gegaan…ik niet.
  GRS Geert-Jan

 54. j.klopper says:

  Ik long bij 543,na het doorbreken vd weerstand rond 542 en er uit bij 557 toen de bovenkant vd gap naderde + nog wat weerstanden iets er boven.
  Waar we nu dus moeiteloos door heen denderen. Dus toch weer ff balen.

 55. SRC says:

  Reden voor de SPX dip:
  “Florida Covid 19 cases +3.6% vs 7-day average of 2.5%”.
  MVG.,
  Bert

  1. Roelof says:

   Sorry hoor, maar dit is gewoon slap gelul Bert……..kijk bijvoorbeeld nog eens naar de posts van Bart hierboven…..

 56. SRC says:

  SPX dip continueert niet alléén door “m’n sunshine state” nieuwe virusbesmetting toename maar ook
  in de staat Texas met een 6.3% toename.
  MVG.,
  Bert

  1. miked says:

   sorry bullshit….

   1. detita444 says:

    ??? Pardon?

   2. SRC says:

    @Miked, “bullshit” (?)…markt niet….

    1. Roelof says:

     miked heeft gewoon gelijk. zie ook 16.58 uur.

 57. SRC says:

  Miked, zolang er geen Covid-19 vaccin is hier, dan zal elke nieuwe besmetting’s toename in de Staten
  door NYSE “afgestraft” worden door dergelijke dips. Is niet mijn visie (!} maar dat wordt al weken lang
  gesteld.
  MVG.,
  Bert

 58. Klaassen says:

  GJN, als je zou verwachten dat het zou draaien waarom dan geen short genomen op 558? Lijkt nu alsof je alleen maar winstgevende trades heb gehad? Heb jij week geleden 540 naar 572 ook geen verliesgevende trades gehad?

  Kan natuurlijk dat je altijd goed zit maar exact op de bodem long en op de top short is wel erg toevallig 😉

 59. Bart says:

  GAP closed on SPX
  3114 res. ES

 60. Klaassen says:

  zat vanaf 562 short….duf het bijna niet te zeggen maar heb ze nog niet verkocht. Stond op 1100 winst nu nog maar 260 euro…..tja
  Gaan we morgen verder up? Blijft een bizarre markt momenteel

 61. Gerrie says:

  Ha: we hebben weer de discussie TA versus FA. Allebei goed voor mij. Ik handel zowel technisch als op b.v. de berichten die waarde Bert de ether in knalt. Ieder zijn heug dus.

 62. SRC says:

  Beste Gerrie,
  Dank.
  MVG.,
  Bert

 63. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Klaassen,
  Ik heb alweer spijt dat ik iets gezegd heb…dit forum giert immers weer van het testosteron…dat blijkt weer uit uw reactie…ik dacht dat we het over vandaag hadden…wat we vandaag hebben gedaan..en niet over vorige week…waar u hierboven leest wat ik wel of niet heb gedaan tussen vorige week 540 en 572…en of dat dus succesvol is geweest of niet….is mij onduidelijk…ooh wat heb ik weer spijt…dit was dus ook gelijk de laatste keer dat ik iets schrijf over wat er gehandeld wordt…
  GRS Geert-Jan

  dus speciaal voor Klaassen…ik ben gisteren op 529.75 short gegaan…uitgezeten naar 564.00…en daar dubbelgedraaid naar long…en dan zal ik u ook nog netjes antwoord geven op uw vraag waarom niet short op 558.00…ik hoef niet 24 uur per dag een positie te hebben…heb ik van mama Nikken geleerd…

  1. Piet Flintstone says:

   Hé GJ, deze humor begrijp ik dan weer wel!! Mooi man (om met de woorden van Gijp te spreken)

  2. Klaassen says:

   zeker ook op 555-556 verkocht 😉

 64. Gerrie says:

  @ GJN,

  Vandaar mijn post van 11.39.

 65. Klaassen says:

  ….de keer dat je een positie deelt is het alleen maar maximale winst….heeft niks met testosteron te maken maar is gewoon erg toevallig niks meer niks minder.

  Ik gun u het succes begrijp mij goed echter kan ik mij vorig herinneren dat u vanaf de 500 aangaf dat het geen uitslaande brand was, het vervolg weten we 😉

  1. Piet Flintstone says:

   Man, man, man, doe effe niet zo serieus, geniet van het leven en van jouw eigen winsten joh!

  2. detita444 says:

   Beste Klaassen, je wordt weer bedankt!
   Laten we het maar bij het oude Chinese spreekwoord houden: zoals de waard/uitbater is, vertrouwt hij zijn gasten.

   1. SRC says:

    Beste Fred,
    Inderdaad. Beurs positionering’s transparantie dient altijd respectvol & discreet te blijven om elke
    (jaloers) reagerend misverstand te voorkomen.
    MVG.,
    Bert

 66. Bart says:

  ES 3114 mooi terug getest. Ik ben off.
  Fijne avond.

 67. SRC says:

  @Roelof om 16.58…weinig respectvol..houd mij aan G-J’s verzoek aan mij in deze…”derhalve nimmer meer
  reakties op zoiets”……dip was duidelijk niet TA-onderbouwd [quotes ]”stelden talrijke floortraders” [unquotes]
  {zie m’n post om 17.15}

 68. Bernard says:

  Alle aandelen koersen volgend geeft mij het gevoel dat alle stijging pure mandjes stijging is. Geen echte uitschieters. Laatste vrijdag Mei ging het zo naar beneden. En de eerste maandag juni dik up gelijk. Morgen dan maar omgekeerd dikke min?

 69. Rik says:

  En ik wou juist nog iets ter uwer verdediging schrijven Geert-Jan maar na uw post ga ik daar maar van afzien😉. Dit is het voor mij deze week. En aan alle grootverdieners hier, laat nog iets over voor mij ( voor volgende week). Succes iedereen.

 70. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Klaassen
  …en op 572.00 las ik hier…in een recht streep naar 600…het vervolg kennen we…het is allemaal zo makkelijk…om selectief iets aan te halen..de meest wijze woorden van vandaag komen van Gerrie…11.39 uur….prettige avond…
  GRS Geert-Jan

 71. Klaassen says:

  we gaan boven de 558.50 de dag uit dus dat zal morgen wel weer verder up gaan. We hebben de gap geclosed in US.

 72. n_koning says:

  Volgens mij heeft het printen alleen effect op joe sixpack die daar aandelen op koopt. Wat de Fed en de ECB doen is leningen van banken overnemen waardoor de banken meer uitlenen kunnen, dat komt door de verhouding spaargeld uitstaande leningen. De banken doen alleen wel moeilijker over het uitlenen van geld, bijvoorbeeld bij het kopen van een huis, de termijn waarop je de lening krijgt duurt langer en er worden meer vragen gesteld. Dus dat levert zo wie zo een vertraging van de economie op. Het is een kwestie van tijd voordat dit in cijfers naar buiten komt. Randstad heeft aangegeven dat de economie al voor de corona crises vertraagde. Het is een kwestie van tijd voordat het naar buiten komt. Aandelen zijn duur en grote beleggers als buffett hebben al veel gecashed. Langlopende puts altijd goed

 73. Klaassen says:

  Wees dan ook een vent de keer dat je faliekant mis zit met je analyse ;-).

  1. detita444 says:

   Klaassen, was je hier eerst onder een andere naam?

 74. Gerrie says:

  Ik heb ook sterk het vermoeden Fred. Dan zal t niet lang duren voor Jan Klaassen van het toneel verdwijnt.

 75. detita444 says:

  Precies, die poppenkast hebben nu net niet nodig.

 76. WP says:

  https://www.tradingview.com/x/atrLUPdA/
  Zolang onder die zwarte MA op dag is bearish, daarboven long. SPX
  Overigens behalve NDX alle anderen dax, dow, aex onder die zwarte MA.
  Fijne avond

 77. SRC says:

  Roelof, floortraders info gaat bij mij via een livestream verbinding middels een abonnement op CNBC USA
  kabel. Dus indien ik een dergelijke SPX-beurs beweging mededeel, dan komt dàt rechtstreeks van deze bron.
  Derhalve is uw reaktie in dit verband met “gewoon slap gelul” nu voorgoed volkomen niet onderbouwd en dàt
  op z’n zachtst gezegd.
  MVG.,
  Bert

  1. wh.giesen says:

   Bert laat je toch niet uit je tent lokken steeds.

   mvg

   1. SRC says:

    Beste Wh., Goedeavond
    Inderdaad, weer stom van mij. Overigens ook een positie in de SPX (?).
    MVG.,
    Bert

 78. SRC says:

  Opmerkelijk,
  ‘Year-to-date’ rendement nu van Apple Inc. op {+} 20.% versus SPX op {-} 3.% vanwege uiteraard de sectoriale
  weging in deze index, maar toch… 🙂
  MVG.,
  Bert

Geef een reactie