AEX: Gaan we Weer!?!

Met nog vier handelssessies tot aan het webinar van aanstaande donderdag kan nog steeds niet met overtuiging antwoord gegeven worden op de vraag of de top is gezet. Je kunt immers ook stellen dat afgelopen vrijdag wederom een hogere bodem is gevormd. Netjes richting/rond/boven de ingetekende diagonaal.

Ook vandaag opent de AEX weer met een sprong. De zoveelste! Met deze stap wordt de mogelijkheid van een island-reversal met zeer grote waarschijnlijkheid teniet gedaan. De kritieke koers voor dit patroon ligt op 662.50.

Zie dat de indicatoren zich vanochtend tegenspreken. De RSI is vrijdag niet tot onder OS gedoken. In de DD van vrijdag is gesteld dat “pas nadat deze een keer duidelijk onder de OS lijn is gedoken rekening mag worden gehouden met een verdere neerwaartse reactie van de index.” Aan dit vereiste is nog niet voldaan. Aan de andere kant is de wolk door de stap van vrijdag weer gedraaid. De ingetekende pijl duidt het gegeven dat deze indicator bij het slaan van de weekslotgong op rood stond. Let op, in de achterliggende dagen/weken hebben we deze strijd tussen de indicatoren eerder gezien (=lees, 12/13 januari en 18/19 januari) waarbij de RSI steeds als winnaar naar voren is gekomen. Belangrijk/cruciaal vraagstuk in de eerste uren van vandaag is dus of de RSI de stap van vrijdag (=lees, het uitblijven van een OS)  ondersteunt door het zetten van een volgende OB.

Eerste weerstandlijn ligt weer getrokken op 665.25. Daarboven uiteraard de Vele Zessen 666.66. Net als in de DD van vrijdag ook vandaag de herhaling dat vorige week een extensie-punt is berekend op 668.75. “Het ligt niet in de verwachting dat dit laatste niveau wordt opgezocht, maar de DD is liever volledig. De AEX kijkt deze dagen immers niet op een puntje min of meer.”

Aan de onderkant kan, na de hogere opening, de lijn op 661.50 als eerste steunpunt worden aangemerkt. Kraakt deze dan volgt weer de ingetekene diagonaal. Zie dat deze inmiddels al boven 655.25/654 is geklommen. Let op, pas onder de ingetekende diagonaal, idealiter in combinatie met een niet OB en wel een OS in de RSI, mag rekening worden gehouden met een verdere neerwaartse reactie van de AEX.

Let wel, de DD houdt sterk rekening met het scenario waarin de gap van vandaag, en dus ook die van vorige week donderdag en vrijdag die vanwege het op en neer springen van de AEX nog steeds openstaan, wordt gesloten.

Wordt Vervolgd!

AEX 30 MinutenGrafiek

Middag-Update AEX

Na de hogere bodem van vrijdag, vanochtend weer een hogere top. Maar dat is vooralsnog slechts de helft van het huidige verhaal. In de DD is de nadruk gelegd op de verdere stap van de RSI: ” Belangrijk/cruciaal vraagstuk in de eerste uren van vandaag is dus of de RSI de stap van vrijdag (=lees, het uitblijven van een OS)  ondersteunt door het zetten van een volgende OB.”

De indicator heeft geen overtuiging laten zien en na de hogere start staat de sessie tot nu toe in het weer geleidelijk terugzakken van de AEX. Reden voor de DD om vast te houden aan de neergelegde gedachte: “Let wel, de DD houdt sterk rekening met het scenario waarin de gap van vandaag, en dus ook die van vorige week donderdag en vrijdag die vanwege het op en neer springen van de AEX nog steeds openstaan, wordt gesloten.” Een eerste poging om het hiaat van vrijdag te vullen is inmiddels gezet. De verwachting luidt dat dit proces in de komende uren een vervolg krijgt. Twee lijnen zijn nu van belang. Deze liggen op 662.50 en 661.50 (=lees, zie DD). Zie dat de strijd tussen RSI en wolk nog gaande is. De AEX zal wel snelheid met daling moeten maken om de wolk rood te houden.

Let wel, na de hogere top van vandaag mag een stap naar de zone 662.50/661.50 wederom slechts omschreven worden als een zoektocht naar een volgende hogere bodem. Want: “Let op, pas onder de ingetekende diagonaal, idealiter in combinatie met een niet OB en wel een OS in de RSI, mag rekening worden gehouden met een verdere neerwaartse reactie van de AEX.” Onder 661.50 dus ook snel de diagonaal.

35 reacties op “AEX: Gaan we Weer!?!”

 1. Gerrie says:

  Goedemorgen. Ik zat nog wat langer in de overwinningsroes van afgelopen weekend. Anderen hier wss met alweer een kater. Beursje ook weer stapje hoger….700 here we come!

  1. detita444 says:

   Heeft Feyenoord gewonnen en had Amsterdam veel rellen met vernielingen?

 2. Peter says:

  Geldt er een dagklok op het forum? Of is de wedstrijd van afgelopen weekeinde debet aan deze stilte? 🙂

 3. Piet Flintstone says:

  We zitten allemaal met stijgende verbazing naar de stijging te kijken…….en wachten op de top……om dan hard richting 575 (en lager) te gaan…..zolang dat niet gebeurt valt eer weinig te melden…..

 4. SRC says:

  Die stilte is terecht voor het verbazend flexibele voetbal door AZ tegen een “poetsende” Fey.. Echter as weekend herrijst ons Cluppie tegen PSV en zullen diezelfde “Kaasboeren” die 020-ers , mag hen géén schoffies meer benoemen van Gerrie anders is zij geschoffeerd, van het veld spelen.
  MVG.,
  Bert

  1. Peter says:

   Ik hoop het van harte Bert.

 5. johan says:

  op 666 short gegaan, en ik blijf short met stoploss 670. 556 wordt interessant of die overeind blijft. de A-tech begint ook moeizaam te worden. De deur staat open, nu nog allemaal tegelijk naar buiten. 625 tot 615 kan er zomaar staan in deze markt. Mijn eerste doel komende weken. GHS…

  mvg

 6. Gerrie says:

  Is ZIJ geschoffeerd lees ik. Hoe komt-ie erbij. Leert uw forumleden kennen.🤦‍♂️

  1. detita444 says:

   Politiek bijna correct, hij bedoelt misschien hij/zij (genderneutraal). 😉

   1. SRC says:

    Moi ?

  2. SRC says:

   @Gerrie….” Gaan we Weer !?! “…F-010 versus A-020…9 mei ’21…talk to you later… 🙂
   MVG.,
   Bert

 7. Gerrie says:

  Ok tot 9 mei dan.

 8. maurice says:

  Beste GJ,
  Wanneer is het laatste gap gesloten ?

  1. detita444 says:

   Waarschijnlijk als de aex op 0 staat. 😉

 9. Gerrie says:

  Als een mes door de boter die steun. Snelle scalp in AEX en DAX was goed voor een leuke winst vandaag. Morgen weer verder scalpen. Goed gezien die versnelling GJN.

 10. Bernard says:

  Als Ajax en Feyenoord gunner helaas moeten constateren dat de vorm van de dag erbij onze Rotterdamse vrienden niet was. Vooral de aanvoerder liet het af weten .

 11. Peter says:

  “Onder 661.50 dus ook snel de diagonaal.”
  Hmmm, dat ging snel inderdaad.

  1. detita444 says:

   N.m.m. hebben we de diagonaal nog niet bereikt.

  2. miked says:

   en niet os!

   1. detita444 says:

    Psies.

    1. miked says:

     en nipt een hogere bodem!

 12. SRC says:

  Ter Info,
  ‘Big Tech Earnings’ deze week met o.a. Elon Musk’s TSLA waarbij men verwacht de 1000 USD ijkpunt te bereiken op
  kt-termijn. Niet alleen door het “vroem,vroem” effect maar ook door zijn snode plannen gas te gaan boren in Texas alsmede zelfs het bouwen van ondergrondse tunnels in centrum van Miami.
  MVG.,
  Bert

  1. detita444 says:

   Verveelt die man zich nooit?
   Of gaat hij ook tankers bouwen en treinen, plus wat warenhuizen opzetten en kledingmerken, een drogisterijketen, melkfabriek en bordeelketen met opblaaspoppen en robots beginnen naast een escortservice van en voor robots.
   En wij er maar aandelen van kopen dan. 😉

   1. SRC says:

    Neen, Amice, elk nieuw project is “gekoppeld” aan zijn “main buz”…elek.auto’s (tunnels Miami& Vegas), ruimtevaart (gas winning Texas). Derhalve als uw opsomming ook een investering gaat worden, kan je beter “short” gaan. Voor de belegger dàn een “win-win” situatie. 🙂 Intussen TSLA 900 USD [vink].

   2. SRC says:

    Niet alleen wij kopen, ook madam Pelosi kocht voor ruim 1 milj.USD aan call opties TSLA maart 2022.

    1. detita444 says:

     Ach ja, het mens moet toch ook een hobby hebben. 😉

     1. SRC says:

      Tsja, ze kon ook gaan golven met “vriendje” Donald.

     2. detita444 says:

      Of met jou, als je het lief vraagt. 😉

 13. detita444 says:

  Gaat lekker 🙂
  Leuk voor Jacco2 trouwens.

  1. jacco2 says:

   Valt mee hoor, ik schrijf strangles, weinig beweging is het beste, hard naar beneden hoeft ook niet.
   Ik schrijf weekopties en kijk per dag of er voor de volgende dag een dag optie put of call gekocht moet worden voor dekking.

 14. Jurrian says:

  onder 656 is lagere bodem vlgs mij

  1. maurice says:

   de bodem valt er uit

 15. SRC says:

  NYSE laat “lucht uit voornamelijk ‘tech.stocks bubbles’…nadeel van computer trading

 16. SRC says:

  Europese beurzen dicht….’session low’ door ‘computerized sell triggers ATH’s some tech.stock’ [traders talk] …instappen, “gaan we weer”….

 17. Rudy says:

  Goedenavond iedereen,

  Een bijzondere dag voor de AEX. Ruim 1% in de plus gestaan en in het negatief gesloten. Als ik op de 30 minuten en 1 uur grafiek kijk beginnen de bodems en toppen van de AEX in elkaar over te lopen. Voor mij een eerste teken van afnemende kracht en een breuk in het maken van hogere toppen en hogere bodems.

  Het gaan insturen de komende dagen naar de ‘zuider route’ richting eerste AEX markeringsplaatje 645 (open gap ook) lijkt mij de meest waarschijnlijke.

Geef een reactie