AEX: En Nu?

Dat de zone 460 aantrekkingskracht op de AEX had, was bekend. Vraag is nu of met het aantikken van dit niveau hetzelfde niveau gaat fungeren als springplank voor significant hogere koersen. Zoals bekend bestaan daarover wat twijfels.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Na de doorbraak tegen het einde van vorige week lag de focus bij de start van deze week op afkoelende koersen. Gisteren heeft de AEX het eerste ijkpunt, welke was gebaseerd op de bovenkant van het oorspronkelijke trendkanaal uit de kleinste grafiek, bereikt. De RSI wist zich in deze ontwikkeling netjes boven de OS-lijn staande te houden. Op basis van deze uitgangspunten mag worden aangenomen dat de index vandaag wat positiever aan de handelsdag begint. Zoals in de inleiding reeds verwoord moet echter nog maar blijken of de AEX in staat is om serieus de hoogste koers van afgelopen maandag scherper te zetten. Waarschijnlijk staat de verkopers ditmaal al op een lager niveau opgesteld. Gedacht moet worden aan 464. Dit niveau is gebaseerd op de lijn over de topjes van deze week. Blijkt dat de AEX inderdaad hapert onder of rond 464 dan mag worden aangenomen dat het terugtesten nog niet is afgerond en dat de index onderweg is naar 458/456. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

6 reacties op “AEX: En Nu?”

 1. jan says:

  lijkt mij een goede analyse! Toppenlijn verhaal weer……

 2. Geert-Jan Nikken says:

  De index is in vol gevecht met de dalende trendlijn. Tot nu toe doet 464 inderdaad wat zij moet doen.
  GRS Geert-Jan

 3. Jurrian says:

  de vanochtend getekende dalende trendlijn heeft al stevige schade opgelopen. (want die trendlijn loopt door tot onder 464) .
  groet Jurrian

 4. Jos says:

  Gewoon hoger de komende tijd sa so simple

  1. Wilco says:

   Zo simpel is dat niet.

  2. Geert-Jan Nikken says:

   Ben zeer benieuwd naar uw onderbouwing Jos. Ik loop al een tijdje mee in dit wereldje en mijn mening is dat beleggen niet “sa so simple” is. Dus als u de heilige graal heeft, dan hoor ik dat graag.
   GRS Geert-Jan

Geef een antwoord