AEX: En Nu?

Nadat de AEX dinsdag haar meerdere had gevonden in de zone 538 luidde de opdracht voor de index gisteren om verdere druk op de eerste steunzone 534-533.50 uit te oefenen. De afgegeven steun heeft haar werk echter weer gedaan.

Met het opveren vanaf de steunzone heeft de AEX de dalende lijn over de toppen sinds 25 februari onder druk gezet en gebroken. De zone 538 speelt vandaag wederom een rol. Nu moet blijken of de zet van woensdag valide is. Zoals ingetekend heeft de RSI immers de bevestiging nog niet gegeven.

Op basis van de dalende trendlijn en de MA200 en MA20 moet de zone 538 dan nu als steunpunt gaan fungeren.  Lukt het de AEX om boven 538 te blijven dan kan zij haar weg omhoog vervolgen. Vandaag een wat langere intra-daggrafiek om de gehele ontwikkeling vanaf 25 februari mee te nemen. De eerste twee volgende lijnen staan getrokken op 541 en 543. Blijkt vanochtend echter dat de terugtest mislukt en de AEX terugzakt onder 538 dan mag ook weer rekening worden gehouden met 534.

Voor nu dus een eerste bandbreedte 538 tot 541.

AEX-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek loopt onveranderd het sluimerende gevaar van een mogelijke PR mee. Na het afdraaien op 538 op dinsdag heeft de AEX gisteren immers geen gevolg aan verdere zwakte. De PR kent een ijkpunt op 546. Let wel, de grotere beweging start in de kleinere grafiek. Ook voor de PR is het wel of niet slagen van de terugtest op 538 dus van belang.

AEX-DagGrafiek

In de week-grafiek is het beeld weer dat de AEX in gevecht is met de MA50 lijn en de ingetekende weerstandszone. De index blijft worstelen met de bekende zone 541 – 544 . Al met al blijft de DD op het spoor dat de AEX zwak ligt. Het grotere beeld geeft aanleiding om rekening te houden met het opzoeken  van de MA20 uit de week-grafiek die op 517 noteert. Deze lijn valt momenteel vrij nauwkeurig samen met de eerste reactielijn op de gehele stijging van 2019 die de AEX heeft opgetild van 472 naar 544. De eerste reactie-lijn ligt  op 517.

Zie in deze ook Blik van de Nik Maart 2019. Wordt Vervolgd!

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

Ik heb de recente kracht onderschat. Punt. De AEX is weer in gevecht met de zone 541 – 544. Zoals bekend is deze zone van belang voor het langere plaatje. Vanochtend heeft de RSI een nieuwe OB notering gezet. Dit betekent dat weer opgelet moet worden voor nieuw te vormen PR’s in het huidige afdraaien op 544. Dat gezegd hebbende, blijft de DD op het spoor dat zolang 541-544 niet is overwonnen het beeld uitermate kritiek oogt. De vanochtend uitgesproken gedachte dat 538 een rol speelt, blijft daarom staan. Anders verwoord, de verwachting luidt dat 538 in de komende uren/sessies opnieuw in het scherm verschijnt. Deze gedachte is o.a. gebaseerd op het gegeven dat de eerste fibo reactielijn van de stijging 530 – 544 op 538 ligt. Binnen de beweging vanaf vorige week vrijdag moet een terugslag naar 538 wel gezien worden als een volgende hogere bodem. Lang en kort strijden momenteel. Voor de DD blijft de zone 541 – 544 daarom van uiterst belang.

108 reacties op “AEX: En Nu?”

 1. Roelof says:

  Goedemorgen Geert-Jan, ik zie weer een passend plaatje bij de DD.

  Mooie boodschap aan de mensen die de zogenaamde negatieve insteek van je analyses niet (meer) kunnen waarderen. Achteraf is alles gemakkelijk.

 2. Hoekstra says:

  “Al met al blijft de DD op het spoor dat de AEX zwak ligt”

  De RSI is OB, voor het eerst sinds 25/2. Dat lijkt me geen teken van zwakte.

 3. Jan B says:

  Beste Roelof,

  Dat is erg kinderachtig wat je nu schrijft, verder zal ik er maar niet op in gaan.

 4. Phoenix says:

  Goedemorgen allen,
  Weer een mooi artikel van trader Sven Henrich, een man die in mijn optiek goed kan uitleggen wat beurzen drijft. Interessante titel: The CONfidence Game:
  https://northmantrader.com/2019/03/13/the-confidence-game/

  1. detita444 says:

   Inderdaad een goed artikel.

  2. Roelof says:

   hmmm, weer een analist met een negatieve insteek…………snap je toch niet 🤔

  3. Jos says:

   @Phoenix, luister ook even hier naar…………….naar mijn mening iemand die precies snapt waar het op dit moment om draait.

   https://www.youtube.com/watch?v=BdnGmqjE_jM

   1. Phoenix says:

    Dank je Jos. De conclusie van beide heren is dus dat er een absoluut ongezonde situatie heerst die niet alsmaar door kan gaan. Maar we weten ook dat de beurzen heel lang kunnen blijven stijgen…

    1. Jos says:

     Precies, de boodschap van beide heren staat los van de beurs. Maar uiteindelijk …………kan de beurs er niet omheen.

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Hoekstra,
  U haalt de OB uit de intra-daggrafiek aan neem ik aan. De opmerking die u aanhaalt heeft echter betrekking op de week-grafiek waarbij, ook na deze opening, het gevecht met de zone 541 – 544 nog in gang is.
  GRS Geert-Jan

 6. paul says:

  Alle analyses van de laatste dagen ten spijt zijn 526 en 517 verder weg dan een kernwapenvrij Noord Korea..

  1. Jos says:

   Paul, je wordt wat voorzichtiger vorige week zei je nog dat de 536 verder weg was dan Verweggistan……………………grappig toch zo’n uitspraak.

 7. paul says:

  Beide zijn (nog altijd c,q. alweer) waar Jos… het is gewoon even geen berenboot..

  1. Jos says:

   Dan moet je toch even naar je grafiekjes kijken want vorige week hebben we de 530 even aan getikt.

 8. paul says:

  Klopt. En technisch analisten zijn soms net mensen, die extrapoleren dan allervrolijkst door.. Toen zouden 526 en 517 ook snel komen.. Toen we op 472 stonden zouden we rap naar 440 gaan.. en 2019 zou hoogstens een 500-510 laten zien.. Nee een 2008 gevoel krijg ik hier niet bij. misschien 2007 of 1987..

  1. WP says:

   Goede morgen heren, houd het maar op 2007 (zelfde astrologische constellatie als hede ten dage), de dipper komt hoe dan ook. Deze enorme stijging was voorzien: aardsoptimisme en zelfgenoegzaamheid horen bij deze periode. Denken dat iedere dip koopbaar is……..tot het stopt.
   Het wordt een “schulden” dipper.

 9. Turbotrader says:

  Goedemorgen,

  Er is een duidelijke doorbraak en een OB-notering ter ondersteuning , indien 545 nog wordt uitgenomen kan het nog veel hoger, in daggrafriek contouren van een vlagformatie met een stijging zoals zijn voorgaande , gewoon om in het achterhoofd te houden.

 10. Roelof says:

  In de 30 minuten grafiek is de dalende weerstandslijn inmiddels gebroken met een RSI die duidelijk OB is geraakt. Koersdoel nu 545/546.

  1. Jos says:

   Blijf erbij dat dit nog steeds weerstand blijft, dus er doorheen zie ik niet gebeuren. Waarom als je uitzoomt (daggrafiek) dat denk ik dat de RSI opzoek is naar een lagere top.Maar ja ik heb ook geen glazen bol.

 11. Hoekstra says:

  De stemmingen in het Britse Lagerhuis hebben een onmiskenbaar positief effect op de beurzen.
  Vanavond is er weer één, dus morgen zal het wellicht verder stijgen.

  1. Jos says:

   Henk wat is er dan zo positief aan? De EU kan alsnog besluiten dat ze klaar zijn met die Britten, kortom no deal en 29 maart oprotten.

 12. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Paul,
  Klopt…ik heb de huidige kracht onderschat.
  GRS Geert-Jan

  1. paul says:

   https://www.tradeidee.nl/video/vlog/vlog-michael-ahrens-12-maart-2018-2/ Fijn dat je toegeeft no hard feelings Ahrens had m wel messcherp gezien op dinsdag middag al..

   1. Roelof says:

    Tja, Ahrens zit natuurlijk ook wel eens fout. Net als elke andere analist.

 13. dennishoscan says:

  Beste Gert-Jan.

  Ik heb de markt ook onderschat. Waarop zijn deze stijgingen gebaseerd?

  1. Jos says:

   Hoop 🙂

   1. Jos says:

    Dennis, ik zal proberen hoop uit te leggen. De ECB en de FED hebben hun monetaire beleid in zeer korte tijd (maanden) gewijzigd. Ze zien de donkere wolken al hangen boven de wereld economie…………………..aangezien de financieel markten inmiddels zo gewend zijn geraakt aan het feit dat de centrale banken weer volledig los gaan nemen de markten daar alvast een voor sprongetje op. Dat is mijn verklaring helaas een fundamentele en geen TA 🙂

    1. detita444 says:

     Beste Jos, ik vraag mij af of TA nog wel werkt in de huidige markt, waarbij centrale banken steeds maar te hulp schieten en de rente kunstmatig een 1.5 à 2% onder de inflatie wordt gehouden i.p.v. 1% er boven, zoals normaal is (was).
     Een beurs waarbij het aandeel echte beleggers geslonken is tot onder de 10% en de grote banken middels algoritmen en afgeleide producten voor 90% de stand van de indices bepalen.
     Voor zover ik weet is de TA in het verleden ontstaan door het gedrag van beleggers en hun reacties te bestuderen.
     Echter…., toen bepaalden de aandelenkoersen de stand van de indices. Nu bepalen de (door middel van afgeleide producten gevormde) koersen van de indices, de aandelenkoersen.
     Afijn, u begrijpt…..

 14. Roelof says:

  Op de dag nog immer negatieve divergentie zichtbaar. Ook de MACD geeft (nog) geen koop aan.

  Interessant is dat het 50 daags gemiddelde flink omhoog krult. Over een tijdje komen op ca. AEX 530 de ingetekende weerstands/steunlijn, het 200 daags en het 50 daags samen. Die 530 lijkt daarmee de ‘line in the sand’ te worden.

  1. Roelof says:

   grafiek

  2. Jos says:

   Het volgende topje kan wel eens onder de OB lijn liggen.

 15. ed says:

  In mijn optiek is de dagcyclus bodem van de week op 528 gezet, vlag in de daggrafiek , ik denk dat we richting 450-455 gaan,

 16. ed says:

  538 was vanochtend vroeg een mooie instap

 17. Roelof says:

  Ja ed, we kregen gisteren in de S&P bevestiging van een 20 daags cyclusbodem. Dat lijkt voor de AEX ook te gebeuren. Het is wachten op doorbraak van de voorgaande top op 544,88.

 18. Phoenix says:

  Zoals het er nu voor staat staan we op de daggrafiek tegen de top van 25 februari aan (grote kans dat we die snel gaan breken), crosst de RSI zijn MA9 en geeft daarmee voor mij een longsignaal af. Tevens pakt op de weekchart de huidige groene candle in 1 keer de laatste 2 rode terug.
  Steady as she goes…

 19. roger.deron says:

  à -> dennishoscan -> De hoofdoorzaak van de ommezwaai op de beurzen is dat de FED een stabiel rentebeleid verder gaat aanhouden = positief voor aandelen – economie – consument die aan lage tarieven kan lenen en dat geeft liquiditeit aan de economie

 20. Roelof says:

  De 61.8% fibonacci retrace over de daling van 577 naar 472 ligt op 537. Indien definitief doorbroken dan kan wordt het volgende richtpunt de 78,6% fibonacci op 552. De theorie stelt echter dat bij doorbraak van het 61,8% niveau er meestal een 100% retrace volgt wat dan zou inhouden dat we later dit jaar de 577 weer gaan zien.

  Maar goed, eerst maar zien wat er in de zone 541-544 gebeurt. Het lijkt me duidelijk dat die van (groot) belang is.

 21. Hoekstra says:

  De zone 541-544 is volledig doorlopen, maar op een haar na niet opwaarts doorbroken.
  Zal de 517 deze maand dan toch nog komen ?

 22. miked says:

  hmmm net nu bijna ieder na boven gaat kijken krijgen we een dipje….

  1. dennishoscan says:

   Dank u voor de reacties.

 23. Jos says:

  EU’s Tusk Pushes for Long Extension to Deadline…………………….2 jaar erbij.

  1. Jos says:

   Brexit.

 24. roger.deron says:

  Of we verder stijgen in EUROPA zal voor een groot deel afhangen van de VS en de rode lijn in de grafiek van de daggr S&P 500 –

  1. Roelof says:

   De S&P heeft de 61,8% Fibo (= 2714) over de daling van 2940 naar 2346 al overschreden en ondervindt nu weerstand van de 78,6% Fibo op 2813. Tevens ligt daar natuurlijk horizontale weerstand. Een definitieve doorbraak kan weer voor een korte en hevige shortsqueeze zorgen. Dan is 2880 niet ver.

  2. miked says:

   hmm ik vindt de zwarte lijn toch iets belangrijker iets van oude toppen….

 25. Jan B says:

  Beste GJN,

  Chapeau voor uw bericht van 10.17 , een echte vent bekend! 🙂

  Overigens een poster, ik meende Jurrian, meende te moeten schrijven dat ik een hekel aan u had. Nu denk ik niet dat u er wakker van hebt gelegen, maar ik wilde toch even zeggen dat dat grote onzin is, ik waardeer uw dagelijkse DD zeer al heb ik af en toe kritiek, het lijkt me dat kritiek, zeker als het onderbouwd is, toch gewoon mogelijk moet zijn anders stelt dit forum geen snars voor.

  1. Jurrian says:

   @Jan B het zal wel wat veel moeite zijn om je eigen posts terug te lezen, maar je hebt echt veel vaker grof geschut gebruikt. Mijn reactie zat al een poosje in de pen, en ik dacht waar bemoei ik me mee, maar dit was de druppel.
   Overigens “een echte vent bekend” moet wel met een t geschreven worden.

   1. wh.giesen says:

    Behalve als er een bekende vent bedoeld wordt, dan is het correct.;-p

    mvg

    1. detita444 says:

     Je bedoelt: Jan B…… bekend. 😉

  2. string says:

   Onderbouwde kritiek = feedback = materiaal om over te denken…kun je iets mee…

 26. detita444 says:

  @ Jos.
  Zie reactie op je post van 10.44

 27. roger.deron says:

  Ik ben overtuigd dat wij momenteel voor een groot deel afhangen van de VS – ik ben ook nog niet geheel zeker dat we een definitieve doorbraak van 2816 gaan realiseren.
  De omgekeerde VIX op de 15′ grafiek staat nog wel positief en de RSI ook maar het kan snel keren.

 28. Jos says:

  Als dit een reversal dagje gaat worden dan kan het wel eens hard gaan………………………..naar beneden dan wel te verstaan.

 29. Jan B says:

  Beste Jurrian,

  Misschien verschillen onze gedachten over wat grof geschut is, ik gebruik in ieder geval voor zover ik weet correcte Nederlandse woorden en zeker geen scheldwoorden.
  Ook heb ik deze week ondanks mijn kritiek 2-3 maal aangegeven dat ik GJN zeer waardeer, dus waar je dan vandaan haalt dat ik een hekel aan hem heb is mij een groot raadsel.

  Kan mijn post van 11.33 wel door de beugel? 🙂

 30. ed says:

  dit is het ommekeer plaatje nav de bodem op 528.

 31. Geert-Jan Nikken says:

  Waarden,
  Een van de redenen waarom ik de chat op TradeIdee heb geintroduceerd…ligt in het gegeven…dat het mij scherp houdt…dus het klopt dat ik er niet wakker van lig…maar dat neemt niet weg dat ik alle bijdragen waardeer…ook als…of misschien wel juist als…ik scheef zit.
  GRS Geert-Jan

  1. Hoekstra says:

   Geert-Jan, geldt dat ook voor het bericht van gisteren om 10:54 ?
   Het 2e deel van die tekst lijkt me in strijd met de forumregels.

 32. ed says:

  @ GJ .
  Als ik de elloit tellers goed begrijp zit u pas scheef als we de top van 25 febr doorbroken hebben, er zijn er nog een aantal die deze bulrun vanaf 528 zien als wave 2 , maar dan mag hij niet door de top 545 schieten.

 33. ed says:

  zelf kijk ik er anders tegen aan. de enorme bulcandle van hedenochtend zegt mij genoeg, ook al ging hij dwars door het trendkanaal en zullen we denk ik de komende uren eerst consolideren zodat we weer binnen het kanaal geraken.

 34. Hoekstra says:

  DAX nu onveranderd en de AEX ruim +4
  Er waren ooit dagen, dat dat omgekeerd was

  1. ed says:

   ach ja , die duitse auto industrie

 35. Jos says:

  Hopla, gaan we de top uitnemen?

 36. ed says:

  ziet er naar uit..

 37. ed says:

  een cyclus is als een parabool, onderin zit de kracht omhoog, als of een katapult wordt weggeschoten

  1. Jos says:

   De versnelling van de KT trend is ook vaak het eind dus om die top te breken zal nog moeilijk worden om nog maar eens een oud chinees gezegde van stal te halen……………………………of zeg ik nu weer iets wat volgens het forum niet mag………………even Hoekstra vragen die weet het vast wel 🙂

 38. Jan B says:

  Wat is er nu in vredesnaam zo erg aan de post van Jos van gisteren 10.54?

 39. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde JanB,
  Dat weet ik ook niet…daarom heb ik hem laten staan…ondanks verzoeken aan mij …om hem te verwijderen.
  GRS Geert-Jan

 40. Phoenix says:

  Beste Geert-Jan,
  Wat ik opvallend vind aan de middagupdate, is dat je nog steeds vindt dat `zolang 541-544 niet is overwonnen het beeld UITERMATE KRITIEK oogt.` Het is mij onduidelijk waarom je dat vindt (zelfs na de OB status), kan je dat toelichten?
  Bij voorbaat dank. GRS.

  1. Jos says:

   Ik denk dat te maken heeft met de Blik van Nik maart……..de scheiding.

 41. Jos says:

  Het kan zijn dat er wat Engels bloed hier op het forum stroomt, nou bij deze dan excuses voor mijn nogal on engelse uitspraak……………..Brittannië rules the waves and God save the Queen.

  1. detita444 says:

   Even corrigeren Jos, het moet zijn Brittannië waves the rules i.p.v…..

 42. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Phoenix.
  Zeker wil ik dat…maar dat staat al beschreven in …Blik van de Nik…
  GRS Geert-Jan

  1. Phoenix says:

   Daar heb je natuurlijk gelijk in Geert-Jan. Ik heb nu de Blik nogmaals gelezen, maar ik ben benieuwd of de gebruikte argumentatie stand gaat houden.

 43. ed says:

  begrijp ik ook niet, ik kan me wel voorstellen dat we naar 438 gaan als retrace op de run 429-444, maar dan zou dan een mooie steun zijn.

 44. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Ed,
  Dat staat er toch ook…

  ….Binnen de beweging vanaf vorige week vrijdag moet een terugslag naar 538 wel gezien worden als een volgende hogere bodem. …

  GRS Geert-Jan

  1. ed says:

   Dat klopt, maar als ik u goed begrijp bent u van mening in de blik van nikken dat we in een bear fase zitten, terwijl ik van mening ben dat we in een bul fase zitten , waarbij 438 steun zone is om daarna via een aanval in gofjes richting 450-455 te gaan, dat staat niet in uw blik van nikken

 45. ed says:

  ok als escape onder als kopje als toch….,

 46. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Ed,
  Dat klopt…maar ik neem aan dat u recent tot dit inzicht bent gekomen…toen ik Blik schreef…was 538 nog niet zo’n issue…we moeten wel even verschillende timeframes uit elkaar halen…zie ook mijn antwoord op Hoekstra eerder vandaag.
  GRS Geert-Jan

  1. ed says:

   idd deze visie heb ik sinds gisteren , op basis van het omkeer patroon in de uur chart en de bevestiging in de dag chart

 47. ed says:

  plaatje daily chart, kijk eens hoe mooi we steun hebben gehad op 528 met een rsi van 50

 48. ed says:

  de candle van gisteren in de dag chart betitel ik als uitermate bullisch, vanwege zijn vorm, het geen vandaag tot nu toe met kracht bevestigd wordt.

 49. Jan B says:

  Detita 11.45

  Leuk stukje van je, ik ben het grotendeels wel met je eens, maar je zou ook kunnen stellen dat het te hulp schieten van de centrale banken ook in de TA verwerkt zit, bovendien is dat te hulp schieten niet iets van de laatste jaren, het gebeurde de vorige eeuw ook al.
  Misschien neemt die hulp sinds 2009 wel wat ( te ) extreme vormen aan.

  Europa is een vergrijzend continent, in 2022 wordt er geen toename meer verwacht van de bevolking. Dan is het misschien wel realistisch om te denken dat we Japan achterna gaan, een lange periode van lage economische groei met een lage inflatie.

  1. detita444 says:

   Zelfs al zou het te hulp schieten van de centrale banken al in de TA verdisconteerd zitten, dan zijn er nog de volgende punten:
   – de rente op nul houden terwijl de inflatie in diverse EU landen al weer op de gewenste hoogte (tegen de 2%) zit is n.m.m. een noodgreep en vrij uniek in de geschiedenis. De bedoeling is daardoor mensen te stimuleren meer te kopen, bedrijven meer te laten investeren en de overheidsschulden te laten dalen.
   Wat zien we echter? De mensen kopen minder omdat ze het niet meer kunnen betalen doordat de overheid via belastingen de inflatie omhoog drijft en de economische cijfers worden slechter i.p.v. beter.
   Staatsschulden van diverse EU landen stijgen eigenlijk schrikbarend.
   – de EU heeft geen ander wapen meer in petto dan geld bijdrukken waardoor de inflatie zal gaan stijgen boven de beoogde “tegen de 2%”.
   – zo creëert men een immens probleem (ook voor de overheden) als de rente toch uiteindelijk zal moeten stijgen door de inflatie.

   – Europa op het gebied van vergrijzing vergelijken met Japan lijkt me ook niet helemaal juist gezien het verschil aan instroom van immigranten. Iets wat door het opwarmen van de aarde alleen maar tot een grotere instroom uit de Afrikaanse landen in de EU zal leiden.

   – Tenslotte: de EU bestaat nog steeds uit een aantal totaal verschillende landen (economieën) waardoor we eigenlijk niet over “de inflatie in de EU” kunnen spreken, aangezien die sterk per land verschilt. Echter verreweg de meeste landen zitten wel in de Euro, wat hen verhindert hun rente aan hun inflatie aan te passen. Noch kunnen zijn hun munt meer devalueren dan wel revalueren t.o.v. de andere landen zoals vroeger.

   – Om dan nog maar niet te spreken over de enorme en sterk groeiende schuldenberg die de Europese Centrale Bank aanwakkert, en die waarschijnlijk de oorzaak van een volgende crisis wordt.

 50. Jos says:

  Nou ik zet in op een teleurstelling of wel de 544 gaat niet definitief gebroken worden vandaag…..plukje short is mijn insteek. Fijne middag en tot morgen maar weer.

 51. Moneymaker says:

  Waar vorige week nog menigeen mij Uitlachte met mijn long visie lach ik nu guitig terug 🙂 van het mooie Lanzarote 27 graden! Long is the way en heb mijn vakantie dan ook guitig terug verdient! Ook mooi is het om te lezen dat 538 een hogere bodem is geweest dus gin draait zijn down visie ook bij! 530-517 gaan we voorlopig niet meer zien :-))) op weg naar 554 in eerste instantie! Shorters hebben het nakijken. En ja gjn… start van dit jaar is nu niet bepaald rooskleurig te noemen. We zijn alleen maar gestegen en een beatmarket is het allang niet meer, proost!!

  1. detita444 says:

   Snoepje, heb je nu echt zo’n groot minderwaardigheidscomplex, dat je dat hier trots moet melden als je eens toevallig gelijk hebt? En al die andere keren dat je het fout hebt je niet laten zien.
   En dan maar weer zeggen dat je een langere termijn positie hebt en als het tegen je in gaat een paar minuten later melden dat je toch al met winst gesloten had?
   En dan ook nog roepen dat zoveel anderen hier scheef zitten steeds.
   Grow up kid, zo verdien je echt geen aanzien.

  2. detita444 says:

   MM en een visie, gekker moet het niet worden.

 52. Moneymaker says:

  Toen ik zie dat de AEX beresterk oogt werd ik beschimpt…. ach ja wie het laatst lacht….de blik van nik kan net als Jan en feb weer de ijskast in 🙂

 53. kraton says:

  Inderdaad.

  De geachte heer MM heeft meer gelijk gehad dan de allerbeste professional op de meeste platforms.

  Echter “uitspraken zonder onderbouwing” zijn geen visie maar uitspraken die iedereen hinderen.

  U bent daarom nog geen enkele keer bespot en beschimpt om uw mening maar om het feit dat u iedereen hindert met uw ongefundeerde uitspraken die van geen visie getuigen.

  Wel nogmaals meer gelijk gehad dan zwaar betaalde analisten.

  Bravo.

  KRT

  1. miked says:

   ach ja een aapje scoort ook wel eens beter met een pijltje…

 54. Jan B says:

  Visies die herhaaldelijk niet uitkomen heeft ook niemand wat aan, het zegt misschien iets over het belang van de TA als iemand “die zomaar wat roept ” meer gelijk krijgt dan de TA mensen.
  Van mij mag MM zijn gram halen, gefeliciteerd!

  1. detita444 says:

   Ja, als hij zelf een onderbouwde mening gaf en niet van allerlei andere sites meningen en kreten oppikte, en fantasie aan- en verkopen plaatste, dan mocht hij dat van mij ook.

  2. Jos says:

   Beste Jan B, ik vind het jammer dat je niet bij de feiten blijft het lijkt we of jij je gelijk wilt halen dat TA niet werkt. Als dat jou mening is dan is dat toch prima maar dan snap ik niet zo goed wat je hier elke dag toch weer brengt op dit forum.

 55. Turbotrader says:

  Mensen, als TA jullie niets interesseert , wat komen jullie hier dan zoeken ?

  Is het hier een forum om zijn gelijk te kunnen krijgen ? Er moeten ook geen leugens verteld worden , alleen januari was beresterk , februari tot nu zijwaarts door indicatoren die oververhit waren, nu pas de vervolgbeweging .

  Respect voor Geert-Jan is wel het minste ! Hij geeft tenminste een duidelijke onderbouwing ook al moet die soms bijgesteld worden.

 56. Jan B says:

  Euro obligaties dan maar Detita? Je bent dan van de verschillende rentepercentages af, maar ik vermoed dat jij er geen voorstander van bent. 🙂
  En de noordelijke eurolanden waarschijnlijk ook niet, het zou voor onze pensioenfondsen wel aantrekkelijk zijn.
  Een munt laten devalueren lijkt me het ergste wat je als inwoner van een land kan overkomen en is alleen aantrekkelijk voor slappe politici. Als alle landen om je heen hervormen dan zul je mee moeten doen.

  1. detita444 says:

   Kijk eens naar de definitie van “hervormen” Jan B. Het betekent o.a. veranderen en verbeteren.
   Kijk dan eens waar de politiek en de EU het woord voor gebruiken, n.l. meer belasting heffen.

   1. Jan B says:

    Belastingdruk alleen zegt niet zoveel, het gaat erom wat er met de belastingcenten gebeurd, wordt het nuttig besteed of wordt het over de balk gegooid.
    Wordt bv. fossiele energie zwaarder belast en groene minder? Elk land kan daar zijn eigen keuze in maken ondanks de EU

    1. detita444 says:

     Of alle charters afschaffen, dan wel tegen de normale lijnvluchtprijzen tickets laten verkopen.
     Taxi’s tegen kostprijs (dus geheel belastingvrij) op LPG laten rijden met werkelozen als chauffeur. Komt op 0.05 à 0.10 per km. Gaat niemand meer met een eigen auto. Fileprobleem en ook parkeerprobleem meteen opgelost.
     Fossiele brandstof zwaarder belasten en groene niet lost relatief weinig op. Electr. auto’s b.v. zijn zelfs meer vervuilend.
     LPG voor het gehele wagenpark wordt afgefakkeld in zowel Antwerpen als R’dam en is een schone brandstof.
     En ook eerst maar eens cruiseschepen flink belasten.

     Maar ja, dan krijg je als partij minder stemmetjes.

 57. Jos says:

  De 544 nog niet definitief gebroken.

  1. Jos says:

   Oh ja voordat ik het vergeet morgen is het weer zover…………………expi………………..daarna hard zakken 🙂

 58. Jan B says:

  Beste Turbotrader,

  Ik wordt hier zo moe van, GJN heeft om 12.14 nog laten blijken dat hij er geen enkele moeite mee heeft met wat kritiek of waarover wij schrijven, waarom gaat u zich er dan wel druk om maken?

  1. Turbotrader says:

   KWALITEIT

 59. Phoenix says:

  De AEX bijna door de top van 25 feb heen, op de daggrafiek heeft de RSI door de laatste 2 groene candles zijn eigen MA9 opwaarts gebroken. Verder staat de MA20 boven de MA50 en de MA200. Je zal mij niet zo snel horen zeggen dat het bouwwerk op basis van koersen fragiel oogt…

  1. Jos says:

   Binnenkort stort het in…………….geloof me het is erg fragiel 🙂

   1. Phoenix says:

    Binnenkort… wie zal het zeggen.
    Maar het dagelijks herhalen van een mogelijke draai en dat het fragiel oogt ervaar ik inmiddels als een vangnetuitspraak en begint een beetje als Bas Heijink te lijken (‘Pas op voor topvorming en plotselinge omkeerpatronen…!’). 😉

   2. detita444 says:

    Je kunt heel goed gelijk hebben Jos, maar dit klinkt hetzelfde als MM.

 60. kraton says:

  Ik zit op de lijn van Jos en eigenlijk ook GJN.

  Binnen een paar dagen winstwaarschuwingen en nemingen.

  Brexit kan 577 betekenen maar ool 410.

  Maar voorlopig doet de beursgoriilla het beter dan elke onderbouwde visie………………….totdat………

  KRT

 61. Jan B says:

  Beste Turbotrader,

  Misschien moet jezelf een site beginnen met een forum erbij, dan kun je de touwtjes in eigen handen houden. 🙂

Geef een reactie