AEX: DoorRekenen

De verwachting luidt dat de AEX rond het tweede niveau haar Waterloo vindt. Aldus de column van maandag. Inderdaad haperde de index gisteren rond de tweede lijn van het aangebrachte fibo-grid. Belofte maakt Schuld.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

In de laatste zin uit de eerste column van deze week stond geschreven dat als een van de aangebrachte reactie-lijnen als stopbord zou fungeren vandaag de extensie-berekening zou worden uitgevoerd. Zoals bekend worden op deze plek altijd de 61.8% en de 100% extensie waarden gehanteerd. De eerste projectie-waarde levert een ijkpunt op rond AEX 442. De focus voor de index komt in de komende dagen op dit niveau te liggen. Een ingecalculeerde hogere opening vanochtend doet aan dit beeld niets af. De hogere opening is ingegeven door het feit dat de graadmeter gisteren is opgevangen door de lijn onder de twee bodems van vorige week. De verwachting luidt echter dat de hogere opening niet de zone 452 scherper zal zetten. Dat betekent dat gedurende de dag wederom verkoopdruk mag worden verwacht waarbij de aangebrachte lijn naar alle waarschijnlijkheid zal breken. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

30 reacties op “AEX: DoorRekenen”

 1. Joshua says:

  Bedankt GJ, denk wel dat het een dagje wordt dat we weer verrast worden aan de bovenkant…….. waarom …………..ach omdat het kan. Maar we gaan het zien of er meer verkopers zijn dan kopers.

  1. jm says:

   ook mijn gedacht, op weg naar zone 460 wederom. grs

 2. Jos says:

  Goedemorgen aan allen, ik sluit me vandaag toch weer aan bij GJ de stijging VS loopt nu echt op zijn eind vandaag de Amerikaanse futures rood en rood openen is zeker nog heel goed mogelijk. Olie helpt Shell en deze weer de AEX maar denk dat de 450 toch wederom het keerpunt wordt net als gisteren en de 452 nog niet eens gehaald wordt. Het slot vandaag zal geheel afhangen van de VS maar minimaal hoger of zelfs licht lager als gisteren zit in de lijn. Verder denk ik dat VS nu met deze korte week (vrijdag dicht ivm Thanksgiving) een verdere stijging laat lopen. Grs

  1. Joshua says:

   Zodra de amerikaanse futs gaan draaien naar beneden is het gedaan met de positieve AEX.

  2. Geert-Jan Nikken says:

   Thanksgiving is volgende week donderdag.
   GRS Geert-Jan

   1. Jos says:

    Klopt helemaal foutje bedankt VS is 24 nov. gesloten en 25 nov. om 13.00 (VS) 19.00 lokaal dicht.
    Die GJ heeft ook (bijna) altijd gelijk.

   2. plop says:

    is dat altijd een aanleiding om te dalen ?

    1. plop says:

     dit is voor GJ ….thanksgiving

     1. Geert-Jan says:

      Ooh…daar heb ik geen mening over…ik wilde alleen maar rechtzetten dat…Thanksgiving niet deze week is…
      GRS Geert-Jan

 3. lady Curzon says:

  Dax loopt niet meer mee met DOW fut, een goed teken voor een snelle daling voor AEX naar het zuiden 442/41 en DAX 10575………bovendien zie GD weer herstellen. We zullen zien. Heb wat AEX short op 450,40 en DAX 10730 binnen.

 4. Peter says:

  Op 449 shorts bijgekocht, op 450 laatste longs met bescheiden winst ingeruild voor shorts. Nu 85% short / 15% cash. Mee met GJ, op naar 442.

 5. Joshua says:

  Die 442 zie ik vandaag nog niet gebeuren want het dalen gaat ook weer een beetje stroperig. Gisteren is er toch duidelijk door de bulls een bodem gezet rond de 446. Maar de dag is nog lang het eerste uurtje is voor GJ.

 6. Joshua says:

  Let op de amerikaanse futs sinds de daling van 451 naar 449 blijven ze klimmen dus er wordt hard gewerkt achter de schermen, u begrijpt.

 7. Joshua says:

  Blijft toch sterk liggen de AEX, nog geen zin om te dalen.

  1. Peter says:

   Ik zie het eerder andersom Joshua, een stijging (voorbij 452) blijft uit dus daling komt dichterbij.

   1. Peter says:

    Onder 449 kan het luikje open.

    1. Joshua says:

     Ze weten het…….

 8. Joshua says:

  Zo stukje long op gepikt voor een ritje richting de 452.

 9. Frank says:

  Ik ben toch wel nieuwsgierig hoe de 442 berekend is.

  1. Jos says:

   Zie de uitleg daarvan in de Daily Dosis van gisteren.

  2. Hoekstra says:

   top-10/11 460 => bodem-11/10 444 = 16
   top-14/11 452 -/- 16 x 0,618 = 442

   1. Frank says:

    Thnx

 10. Hoekstra says:

  correctie: bodem-11/11 444

 11. taburger says:

  Vooralsnog is die 449 een harde noot om te kraken, laat staan dat we richting de 442 gaan.

  1. Joshua says:

   krak.

   1. Peter says:

    Scheurtje vooralsnog gelijmd met de beruchte USA cijferlijm. 3 maal plus.

    1. Joshua says:

     Tja zien we bijna elke dag, de onzichtbare hand wordt hij al genoemd. Ben nu even glad klein verlies genomen op mijn longs ik weet nu even niet welke kant het op kan gaan dus even pas op de plaats.

     1. Peter says:

      De cijfers waren heel goed maar toch zet de korte stijging niet door. Ervaring leert dat als bij hele goede cijfers de boel niet omhoog gaat, dan gaat het even later naar beneden. Ik blijf dus gewoon bij “De Visie” en dus bij de shorts.

 12. Joshua says:

  We gaan het zien die cijfers geloof ik wel gaat mij om de richting en die is up voor de korte termijn. We hebben nog niet de verkoopdruk gezien dus ervaring leert mij dat het morgen zo maar weer hoger kan staan. Niet anticiperen maar ………

Geef een antwoord