AEX: Dobberen

De AEX is gisteren opgelopen naar het eerste ijkpunt van het nieuwe lijstje: 468. Dat deze zone als obstakel zou gaan fungeren was bekend. De RSI reikte in de beweging van dinsdag niet tot boven de OB-lijn. Een dagje Dobberen lijkt daarom zeer aannemelijk.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Of de AEX ver komt en hoever zij gaat komen ligt weer in handen van de RSI. Aldus de strekking van de column van gisteren. Omdat het laatste niveau op het lijstje met correctiedoelen dinsdag was gehaald, werd in de column van gisteren een nieuw lijstje gepresenteerd. De aangehaalde niveaus lagen op respectievelijk 468, 471 en 473 waarbij opgemerkt dat over het laatste niveau de stelling is ingenomen dat zij met grote waarschijnlijkheid niet deze week overtroffen gaat worden. Het uitblijven van een duidelijke OB-notering in onderstaande grafiek is een steuntje in de rug voor deze visie. Vandaag moet Amsterdam het ook nog eens op eigen kracht doen. Een lusteloze sessie lijkt daarom niet geheel onwaarschijnlijk.

Na het aantikken van 468 moet de AEX nu doorstoten naar 471. Enige twijfel of dit vandaag al gaat lukken lijkt echter gerechtvaardigd, gegeven het uitblijven van de bevestiging vanuit de indicator. De verwachting luidt namelijk dat het gevecht rond 468 nog niet is gestreden en vanochtend in ieder geval nog een vervolg krijgt. De titel van vandaag is dan ook een expliciete verwijzing naar deze verwachting.

Aanstaande maandag verzorgt TradeIdee wederom een interessant en leerzaam webinar. Alexander Sassen en Geert-Jan Nikken bespreken de samenhang tussen het huidige Centrale Bank Beleid en de TA van de markten. Lees meer en schrijf in:

TradeIdee Webinar: Centrale Bank Beleid en TA, Een Gouden Combinatie!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3