AEX: Dividend-Spel

De titel van dinsdag was een verwijzing naar het gegeven dat de AEX de bovenkant is genaderd van de trendkanalen uit de dag- en weekgrafiek. Gisteren stond het koersverloop de gehele sessie in het teken van de zone 537. Niet geheel toevallig de bovenkant van een van de aangehaalde kanalen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Na de worsteling van gisteren rondom het eerst afgegeven ijkpunt op 537 opent de AEX vandaag lager. Daarbij geholpen door dividend. Naar alle waarschijnlijkheid valt de graadmeter door deze ontwikkeling terug in het trendkanaal welke onveranderd ingetekend staat in de kleinste grafiek. De steunlijn van dit kanaal is inmiddels opgelopen tot grofweg 531. Rond 533 wordt echter al een eerste steunpilaar verwacht. In het verloop van de RSI is een bandbreedte aangebracht. Nadat gisteren is gewezen op het gevaar van negatieve divergentie welke vandaag haar uitwerking krijgt, moet nu gekeken worden of de indicator in staat is om boven de OS-lijn te blijven en of zij in staat is om een PR te noteren.  Belangrijker in de komende dagen is echter de verdere ontwikkeling in dag- en weekgrafiek. Nogmaals, de AEX noteert tegen de bovenkant van de ingetekende kanalen. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

19 reacties op “AEX: Dividend-Spel”

 1. Bulle says:

  Waarde GJN,
  Bedankt voor uw bijdrage heden ochtend. Ik veronderstel dat de RSI boven de OS dient te blijven 😉
  Succes allen vandaag!

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde Bulle,
   Dank voor uw scherp oog. Ik heb de tekst aangepast.
   GRS Geert-Jan

 2. Roberto says:

  Goedemorgen. PR in FTI 60 min staat er al voor 537/538. Niet in de valkuil van de cash markt trappen dat RSI OS raakt door dividend. GRS

 3. Jan B says:

  Hallo GJN,

  Die “worsteling van de AEX” zoals u omschrijft is wel gewoon weer een hogere top , het lijkt mij dat de AEX eerder lichtvoetig is.
  Ja…. ik weet het, het zijn slechts woorden, toch moest ik er even om lachen.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde JanB,
   Het doet mij deugd dat ik voor een lach op uw gezicht heb kunnen zorgen. Verfrissend.
   GRS Geert-Jan

 4. Fred says:

  Zeer waarde allen, er staat een leuk stukje op nu.nl over Draghi die morgen naar de 2e kamer komt die hem de les gaat lezen over QE. Alles met heel veel respect overigens.

  1. T says:

   Beste Fred, volgens mij is dat vandaag rond 13.00 uur

 5. Jan L says:

  Een kwart van aandelen AEX toont uitputtingsverschijnselen. De stijging loopt ten einde. De fibonacciband van Bressert ( 4.24 band) komt uit op 540. Krijgen we een toekomstig zijwaarts verloop van de AEX of is er een correctie in de maak?

 6. Roberto says:

  Nu weet ik het echt zeker….nu echt helemaal zeker…we gaan dalen…nu echt…want we staan boven in alle trendkanalen. Het zijn alleen geen weerstanden…..deze komen pas in zicht rond 550-560

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde,
   Zelden iemand gezien die zo om aandacht schreeuwde en om erkenning.. Waarvan Akte!
   GRS Geert-Jan

   1. Roberto says:

    Beste GJ, nee hoor…probeer forumleden hier te behoeden voor wat verliezen. Maar als dat niet op prijs wordt gesteld, prima hoor….GRS uiteraard

    1. Loran says:

     Beste Roberto, bedankt voor jouw inzichten, wat mij betreft zeker interessant.
     Ik merk alleen bij mezelf dat de manier waarop je jouw boodschap verwoordt wat irritatie opwekt. Prima als jij een bepaald inzicht hebt en daar overtuigd van bent, maar daarmee hoef je niet een denigrerende houding aan te nemen naar de mening van anderen.
     Mvg.

     1. Roberto says:

      Beste Loran, goed te horen ! Ja, is me bekend, maar dat betekent dat de boodschap opvalt en blijft hangen. Daarmee hoop ik dat jullie dan niet teveel verlies hebben. Jij ook heel veel succes natuurlijk. GRS uiteraard

  2. mike says:

   Hoe lang ze hier al naar benee kijken ongelofelijk op naar 560..

   1. Loran says:

    Ik merk het al, het is besmettelijk… 😉

 7. Jurrian says:

  De woordenwisselingen tussen de longies en de shorties zijn leuk. Nog leuker wordt het als de argumenten voor die mening er bij worden geschreven. Tenzij dat een herhaling van zetten is natuurlijk.

 8. Jan B says:

  Ik ken ook iemand die graag aandacht wil hebben en elke dag een stukje over de AEX plaatst op internet! 🙂

 9. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  Waarde,
  De AEX is teruggevallen in het kanaal maar heeft inderdaad al steun gevonden ruim boven de steunlijn van dit kanaal. Inmiddels heeft de graadmeter het dividend koersgat nagenoeg gevuld. In deze beweging heeft de RSI een PR weten te zetten. Het ijkpunt van de ingetekende set-up komt grofweg uit rond 540. Herkenbare niveaus. De gemiddelde lijn kan echter nog voor enige obstructie zorgen. Zoals afgedrukt noteert deze momenteel rond 536,50.
  GRS Geert-Jan

 10. Jan L says:

  Op 10/5/2017 als reactie op dividendspel gaf ik aan dat 25% van de aandelen uitputtingsverschijnselen vertoonde. Ik verwachte een zijwaarts verloop van de markt , met mogelijk een correctie. We gingen eerst zijwaarts en zijn daarna gaan dalen. De constatering was gebaseerd op de methode van Doc Serverson en de chopiness indicator. (fractal energy). Deze constatering komt slechts een enkele keer per jaar voor.
  Het was mijn eerste inbreng en mogelijk heeft u er allen wat aan.

Geef een antwoord