AEX: De Lijn der Lijnen

Het belang en de zwaarte van deze lijn is bekend. Blijkt de visie juist dat de index niet afrekent met de zone 458 dan mag een herhaling van de geschiedenis worden verwacht. U weet dat de AEX na vorige week donderdag onder druk kwam te staan. Aldus de conclusie van gisteren.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Al het goede komt hard en snel. Aldus een van de stelregels uit “de Dikke Nikken”. Conform verwachting wist de AEX gisteren wederom niet af te rekenen met de zone 458. Hoe meer pogingen op deze zone worden ondernomen die succesvol worden afgeslagen, hoe belangrijker deze zone wordt. Eerder deze week is opgemerkt dat de zone 444 blijft trekken. Nu de aanval van de kopers opnieuw in de kiem is gesmoord, gegeven de rode cirkel in het verloop van de RSI, mag de blik weer op lagere niveaus worden gericht. Het teruggeven van het openings-enthousiasme gedurende de handelsdag van gisteren lijkt dan ook slechts de eerste stap. Vanochtend kan de AEX een verdere stap zetten richting 444. De blik dient gericht te zijn op het verloop van de RSI. Immers, de wat langere visie is en blijft AEX 436.

Vandaag ben ik met de collega’s van TradeIdee aanwezig op de Dag van de Actieve Belegger. Mocht u ook komen, kom dan zeker even langs op het TradeIdee-plein voor een kopje koffie of een praatje. Heeft u nog geen kaartje voor deze fair? Geen probleem. Via onderstaande link kunt u, op kosten van TradeIdee, uw ticket bestellen. Gebruik de promotiecode: tradepromo2016. Tot zo!

Bestel uw ticket voor DvdAB!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

46 reacties op “AEX: De Lijn der Lijnen”

 1. Joshua says:

  Geert-Jan als de 436 gehaald wordt binnenkort verwacht je dan verdere verzwakking richting de 390 de steunlijn sinds begin 2009?

 2. Pim says:

  Ik wens je een mooie inspirerende dag.Je zal het druk krijgen gezien je trackrecord van de afgelopen maanden.Spot on….hulde!

  1. Markus says:

   welke track record Pim? Heb 4 trades gevolgd en alle 4 binnen een dag en een week later zwaar in de min!

 3. Joshua says:

  Gaat de doorbroken stijgende steunlijn als weerstand optreden? Nu

 4. taburger says:

  Ik vraag me meer af of we vandaag de gap naar 450+ gaan dichten of niet. Daar weer short.

 5. jm says:

  mijn gedacht terug naar 456 of zelfs hoger. De stijgende trendlijn met begin februari lijkt weer haar werk te doen. De komende dagen/week zal misschien een strijd worden tussen deze 2 lijnen, tot er een breekt, en dan zou het wel eens snel kunnen gaan. Maar ik denk eerst naar zone 456 vooraleer eventueel terug te dalen.

  grs

  1. Roberto says:

   Met je eens JM. Verwacht dat het ook wel wat sterker herstelt vanaf hier.

 6. jm says:

  en de bodem van begin deze week kan ook dienst doen als weerstand.

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Groeten vanaf de Dag van de Actieve Belegger…
  GRS Geert-Jan

  1. taburger says:

   Veel plezier daar Geert-Jan. Ik kon vandaag helaas geen gebruik maken van je toegangskaartaanbod, hopelijk wel een volgende keer. Alsnog dank daarvoor natuurlijk.

  2. taburger says:

   Heb je nog tijd voor een intradag commentaar op het verloop van de index?

 8. lady Curzon says:

  Dax onder 10313/5 kan weer naar 10173 ??

 9. Aurore says:

  Groeten terug Geert Jan!

 10. Geert-Jan Nikken says:

  Beste TAburger,
  Denk dat we na het eerste herstel van vanochtend nu weer langzaam naar de lows onderweg zijn. Zou mij niet verbazen als de RSI bij de tweede test wel boven OS blijft. Dat geeft dan ruimte voor wat herstel later richting 450.
  GRS Geert-Jan

 11. Frank says:

  Gaat zonder burp richting 450, geeft te denken…..wat een kracht….

 12. Roberto says:

  Gewoon maanden zeikwaarts in een smalle bandbreedte van 20-25 punten helaas. Eigenlijk zijn we vanaf maart al zeikwaarts aan het gaan. Als een DBK de markten al niet overtuigend lager kan zetten….

 13. Frank says:

  DAX sluit zijn neerwaartse gap zojuist…..

 14. Geert-Jan Nikken says:

  De 450 nagenoeg aangetikt…denk dat dit het wel weer was…
  GRS Geert-Jan

  1. taburger says:

   Of krijgen we weer een stuk jeugdig enthousiasme?

 15. jm says:

  Volgens GJ zijn we op weg naar aex met een 3 vooraan, dat is dan toch minstens 50 punten lager dan nu, dat kun je dan nog moeilijk zijwaarts noemen Roberto. Aan de andere kant dacht ik dat GJ al met de Brexit dacht dat we snel een aex met een 3 vooraan zouden zien, ondertussen zijn we al wel drie maanden verder.
  Al denk ik nu wel dat het spel der 2 grote lijnen in een eindfase zit en we binnen hoogstens enkele weken een doorbraak gaan zien. Maar eerst misschien nog maar eens naar zone 458.

  1. Roberto says:

   Het is prima om aan je visie vast te houden als er weinig aanleiding is om deze te veranderen. Ben zelf ook bearish. Maar als je visie vooralsnog niet uitkomt dan is het niet onverstandig om eens over een alternatief na te denken. Allereerst is er ending diagonal triangle die de koersen nog wat hoger kan zetten, 470-475, voor dat het stevig gaat dalen daarnaast is het niet onmogelijk dat het allemaal als een nachtkaars uitgaat richting het einde van het jaar in een zeikwaarts patroon. Voorlopig is dat het patroon, ongeacht welke visie. Zou het de horror vinden, maar goed je krijgt niet alles wat je wilt……

 16. Roberto says:

  En geloof het of niet de PR in de 60 min voor 465 is nog niet verdwenen. Ook niet met de huidige daling….

  1. jm says:

   zelf denk ik ook dat het fors lager kan gaan, maar nu nog niet. Voor de grotere richting gebruik ik stochastics dagelijks en die moet eerst nog ob worden vooraleer het terug fors naar beneden kan gaan, en dat kan nog wel een paar dagen duren. anderzijds speelt de weerstand rond 458 ook een belangrijke rol, dus het kan nog wel even tussen de 2 grote lijnen gaan. bovendien is op de weekgrafiek stochastics uit ob gekomen, en dat kan goed duiden op een serieuze daling in de komende weken (aex met een 3?). Maar zoals jij zegt zou ik er ook niks van verschieten dat we eerst nog 465 gaan zien, zelfs komende week, vooraleer we eventueel terug naar beneden gaan.
   grs

 17. jm says:

  koersgat gesloten, eens zien of de stieren de koersen hoger kunnen jagen.
  rond 452 ook eventueel weerstand, dalende trendlijn over topjes van gisteren.

 18. Hennie says:

  Aex heeft Gap gesloten, daalt nog niet erg. Wel wat twijfelende handel.

 19. Joshua says:

  Dat gaatje van vanochtend is toch wel erg snel weer dicht ik denk dat we maandag weer staan waar we gisteren zijn vertrokken de weg naar beneden is niet gemakkelijk…………………..

  1. taburger says:

   In golven richting de 436 zou Geert-Jan zeggen.

   1. Roberto says:

    Hou eens op man. Met alle respect, ook zelf je huiswerk doen. GRS

    1. taburger says:

     Was niet sarcastisch bedoeld hoor Roberto. Ik zit er zelf gewoon naast.

 20. taburger says:

  Pfff, krijgen we nou werkelijk een 10-punter omhoog vandaag? Ik zit er flink naast.

  1. Roberto says:

   sorry, schoot een beetje uit. Is een hele lastige markt dat zeikwaarts. Gap omhoog, gap omlaag en uiteindelijk gebeurt er niets. Wegblijven is het beste en wachten op een uitbraak. Dat is het beste. Succes iig.

   1. taburger says:

    Geeft niet Roberto. Dat is ook een beetje de beperking van het schrijven en de korte reacties. Tav de golven reageerde ik alleen op de opmerking van Joshua, meer niet.
    Ik kijk dagelijks naar wat verschillende TA ‘specialisten’ vinden en giet er uiteraard mijn eigen analysesausje overheen. Daarbij leer ik nog elke dag. Helaas heb ik het vandaag slecht ingeschat. Jij natuurlijk ook succes met traden.

 21. lady Curzon says:

  kan hard en snel gaan……

 22. lady Curzon says:

  Deutsche van -6% naar +5,25%. Short covering Soros ???

  1. Mike says:

   iets meer geworden Deutsche Bank ging na het gerucht over de lagere boete uiteindelijk naar 12,6% winst.

 23. marcel says:

  DEUTSCHE BANK SAID TO NEAR $5.4 SETTLEMENT WITH U.S.: AFP

 24. lady Curzon says:

  dow weer richting 18350 (18336), kan daarna weer ploffen…….

 25. Joshua says:

  Ik denk niet dat iemand deze beweging omhoog ”stille kracht” heeft voorzien dus wie weet zit er nog meer in het vat omhoog.

  1. jm says:

   deze morgen was opening op weerstand. Candlesticks 15 min (erste 4 à 5)vanmorgen was een formatie die stijging inhield. Alle reden om long te gaan. Het tegenovergestelde gebeurde gisteren. Opening op weerstand en dan omlaag tot oplopende weerstandslijn. eergisteren hetzelfde. opening op dalende weerstandslijn en aex omhoog. zo voorspelbaar kan het soms zijn.

   grs.

 26. Roberto says:

  Beetje window dressing eind maand en 3e kwartaal. Kan nog wat verder omhoog 456-458, maar dat lijkt wel weer even de max. Daar weer verder kijken. Goed weekend !

 27. Mike says:

  ik moet toch een beetje lachen om die shorters hier de beste maanden van het jaar komen eraan gemiddeld genomen dan en de dow maakt een perfecte terug test op de uitbraak(tot nu toe dan) eh ja niets is zeker he .
  Maar hier word alleen maar naar benee gekeken geloof ik…. S&P 1 % onder zijn all time high !!!

  1. Jos says:

   Klopt helemaal Mike is ook mijn mening. Opmaak of titel is niet altijd even positief geladen en vaak zelfs wat negatief (omlaag) geschreven. Maar het is een dag van wederom kleine winst op Europese beurzen en heb nog geen 436 gezien. We zijn op 444 geweest en kort zelfs wat eronder maar krachtig herstel trad daarna in. Nu staan weer gewoon op 452 voor de … keer in de laatste maanden. Oftewel is er niet veel veranderd vandaag aan de stand op de borden te zien. (-:

 28. Markus says:

  TradeIdee is een berenkuil en elke keer dat de lows worden bereikt zien we hier gillende keukenmeiden. Super amateuristisch. Perma shorters is een apart volk

  1. Joshua says:

   En wat ben jij dan een gillende keuken man 🙂

 29. Hennie says:

  @Markus, dat is jou mening waarvan akte. Tot nu worden er nieuwe lows gezet. Inderdaad, de 436 hebben we nog niet gezien maar volgens mij is er weinig aan het beeld veranderd.

 30. Mike says:

  eind van het jaar staan we in de buurt van de 500 of zelfs erboven…..

Geef een antwoord