AEX: Copy Paste

In de eerste DailyDosis van deze week werden de eerste piketpalen voor de AEX geslagen op respectievelijk 526 en 530. Gisteren bleek wederom het gelijk.

AEX-IntraDagGrafiek

In de kleinste grafiek staat het koersverloop van de laatste twee handelsweken afgedrukt. Inmiddels beslaat de ingetekende horizontale bandbreedte 526 tot 530 de gehele grafiek. Zoals in de inleiding al aangegeven zijn deze twee niveaus de respectievelijke eerste piketpalen. De RSI bevestigt de huidige impasse. Vorige week is op deze plek een aantal keer expliciet benadrukt dat de huidige ontwikkeling van de AEX in combinatie moet worden bekeken met het verloop van de indicator.

Het signaal dat een van de grenzen, hetzij 530, hetzij 526 overschreden gaat worden zal naar alle waarschijnlijkheid gegeven worden door de RSI. Een OB voor 530 en hoger. Een OS voor 526 en lager. De vaste lezer weet dat in de kleinste grafiek nog twee gaps openstaan. De hiaten, welke langzaam maar zeker links uit de kleinste grafiek vallen, noteren op 523 en 519. Zakt de AEX onder 526 dan zijn deze niveaus de eerste volgende ijkpunten op het lijstje. En ja het klopt dat je deze tekst al eerder hebt gelezen. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

Vandaag iets eerder dan gebruikelijk. De titel van gisteren luidde: Op Herhaling. Die van vandaag Copy Paste. Inderdaad laat de AEX ook vandaag weer een horizontale beweging zien binnen de getrokken lijnen op 526 en 530. De RSI noteert wederom halverwege haar bandbreedte. Het blijft dus wachten op de keuze van de graadmeter. De alarmen dienen te zijn ingesteld op 530 en 526. Tot die tijd: rust bewaren.

3 reacties op “AEX: Copy Paste”

 1. paul says:

  NUL reacties tot half elf? Geeft ook wel hoog GAAP gehalte aan.. en dat is weer terug te zien in de vola, las ergens dat ie slechts in 1% van de gevallen lager was dan nu.. oude les is hoge vola, premie verkopen, lage vola opties kopen, welke zijde ook, duurt niet eeuwig en de veelal slechte maand oktober moet nog beginnen.. ik zie dat verpulveren van die betonnen weerstand nog niet zo tenzij Trump en Kim op Guam spoedig samen een hamburger gaan eten.. maar we wachten vooral rustig af. ZZzzz

 2. Bert says:

  Ja, beste Paul, Fred wordt toch wel gemist en zijn “vervangers”. Overigens was er gisterenavond bij de S&P500 géén “gaap” gehalte. In ieder geval, ga ik ook weer verder met zzzzz.

 3. Daan says:

  Ik weet het zo net nog niet Paul.
  526,78 is een oude top
  Euro gaat de goede kant uit.
  Die 530 gaat er m.i. aan

  Mvg.

Laat een reactie achter