AEX: Centraal Bankieren

De gemiddelde lijnen uit de dag-grafiek spelen momenteel een centrale rol in het koersverloop van de AEX. Gisteren was de hoofdrol weggelegd voor de MA20. Vandaag komt waarschijnlijk de MA200 in de schijnwerpers te staan.

Als uitzondering start de DD vandaag met de dag-grafiek. Zoals bekend is in de dag-grafiek in de achterliggende dagen/weken divergentie ontstaan tussen index en indicator. Gisteren is de opmerking geplaatst dat  de echte daling op basis van deze divergentie nog niet is ingezet. Sterker, pas onder 536 lijkt het echte startpunt gegeven voor een nieuwe knik in het koersverloop van de AEX. Dat neemt niet weg dat de index langzaam maar zeker signalen begint af te geven dat zij het niveau van 536 wil gaan opzoeken.

Rond 538 noteert onveranderd de MA20 en deze lijn fungeerde gisteren netjes als vangnet. Aangenomen mag worden dat de druk op deze lijn gaat toenemen en dat betekent dat de MA200 in beeld kan komen. En deze noteert op 536. Voor de volledigheid staat onder 536 alvast een volgende lijn ingetekend op 533 al luidt de verwachting voor vandaag niet direct dat de AEX deze volgende lijn al gaat opzoeken.

AEX-DagGrafiek

Met de gedachte over de dag-grafiek in het achterhoofd kan over de intra-daggrafiek opgemerkt worden dat de AEX onveranderd binnen de twee diagonaal dalende trendlijnen noteert. Wederom is gisteren een signaal vanuit de RSI uitgebleven. Voor vandaag luidt daarom, net als al de gehele week, opnieuw de verwachting dat een signaal vanuit de indicator door onder OS te dalen of boven OB te klimmen niet verschijnt.

Ook een reden dus om voor vandaag niet al gelijk aan 533 te denken.

AEX-IntraDagGrafiek

In de week-grafiek is het beeld onveranderd het beeld van de AEX in gevecht met de ingetekende weerstand en de dans rondom de MA50 lijn.

Al met al kan opgemerkt worden dat het beeld voor de AEX iets zwaarder oogt. Dat betekent dat rekening gehouden moet worden dat vandaag de MA20 uit de daggrafiek onder druk komt te staan en dat de MA200 uit dezelfde grafiek in haar rol als magneet ten tonele verschijnt. Oftewel, de index kan doorglijden naar 536.  Wordt Vervolgd!

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

In de SchijnWerpers. De eerste uren van de handel staan in het teken van het langzaam edoch gestaag afdalen van de AEX naar 536. Dit niveau speelt een belangrijke rol, o.a. op basis van de MA200 uit de dag-grafiek. Om helemaal up to date te zijn de vermelding dat deze lijn inmiddels op 535.75 noteert. Wat opvalt is dat de RSI wederom niet in de buurt is gekomen van de OS lijn. Reden om nog even vast te houden dat een test van MA200 mogelijk is, maar dat het nog te vroeg is om al de woorden 533 in de mond te nemen. Omhoog lijkt de weg echter beperkt tot aan de zone 540 gebaseerd op de MA50 en MA200 uit de intra-daggrafiek. Daarboven vormt de dalende trendlijn over de toppen vanaf 25 februari alweer een horde. Een verdere bandbreedte 536 tot 540 lijkt daarmee het meest waarschijnlijke scenario voor de komende uren. Rond de klok van iets voor twee weten we meer. Zie titel van vandaag.

 

110 reacties op “AEX: Centraal Bankieren”

 1. Roland says:

  Mogge Geert Jan

  Ook een reden dus om voor vandaag niet al gelijk aan 533 te denken.

  maar ik hou er rekening mee.
  Positive Vibration .

  https://www.youtube.com/watch?v=Vs4weNVyxh8

  groet.

 2. Jos says:

  Goedemorgen allen en GJ bedankt voor de analyse. Het is typisch zo’n dagje dat Draghi wel met een heel vet konijn moet komen om de beurs nog een dagje of wat te helpen. Zo niet dan is er teleurstelling en dan zie ik de 533 wel voorbij komen binnenkort.

 3. Phoenix says:

  Goedemorgen allemaal,
  Ik weet het niet Jos, met het gevoel van de afgelopen weken zou het me ook niet verbazen als er uit de toelichting van Draghi iets positiefs wordt gezien en we weer een paar punten omhoog gaan. De beurzen gaan zo schoorvoetend naar beneden, de opwaartse krachten zijn er denk ik nog steeds. Wat mij betreft dus eerst zien, dan geloven.

  1. Jos says:

   Nou dan bedoelen we toch allebei hetzelfde als Draghi met iets komt dat de markt wil dan zal het dalen wel meevallen. Er wordt al gespeculeerd dat de volgende teasers al weer klaar staan…..TLTROs. Goedkope leningen voor banken……..weer.

   1. Phoenix says:

    Ja sorry, even te snel gelezen.
    Alleen de suggestie dat het gratis geld te allen tijde uit de la kan worden gehaald kan inderdaad al voldoende zijn voor een hernieuwde rit naar boven.

    1. Jos says:

     De centrale banken hebben inmiddels geen andere keus meer, er is geen weg terug meer naar een normaal monetair beleid en dat is best wel eng.

     1. WP says:

      Wanneer de realisatie daar is dat “dit helpen” niet meer kan ivm enorme toenemende schuldenbergen, dan zijn de poppen pas echt aan het dansen ik vermoed zo eind van dit jaar, beginnend ergens in de herfst.

 4. Moneymaker says:

  Futs in Amerika lekker rood en hier een minimale daling…. onderschrijf bovenstaande. De markt is schoorvoetend gecorrigeerd en wil niet verder naar beneden. Vanmiddag weer een knal omhoog en da sluiten boven de 541.50 zou mooi zijn dan kunnen we eindelijk hogere niveaus op gaan zoeken

 5. Moneymaker says:

  Zone 536-538 laten de grote jongens toch echt niet zomaar gaan! Doet mij denken aan de 501 zone enige tijd geleden… velen dachten dat we zouden afketsen…. uiteindelijk met een knal omhoog gestegen tot aan 545

  1. Jos says:

   Je knijpt hem als een oude dief 🙂

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Zone 536 aangetikt….RSI wederom verre van OS…een scenario waarin we nu in de wachtmodus gaan tot vanmiddag…lijkt niet heel onlogisch…want u weet…de grote jongens…wie dat dan ook mogen zijn..ach u snapt…
  GRS Geert-Jan

  1. Jos says:

   In deze wereld van globalisering ben je soms eerder in Verweggistan, Noord-Korea of Timboektoe dan de 536 🙂

   1. Moneymaker says:

    Hahaha of raqqa :-). Michael ahrens had met zijn dow analyse het volledig goed, nu de shorts dow eruit….

 7. Moneymaker says:

  Fti nu rond de 537.25 2 longs opgepikt

 8. Moneymaker says:

  Zodadelijk gewoon weer boven de 538 :-))

 9. Moneymaker says:

  Hoppa twee stuks eruit op 538.60

  1. Moneymaker says:

   Op de top!

 10. Moneymaker says:

  En weer even afdalen en dan weer twee nieuwe 🙂

 11. Hoekstra says:

  In de 30′ sinds dinsdag 2e hogere RSI-bodem bij lagere AEX-bodem: PD

  1. Moneymaker says:

   🙂 klopt!

 12. Roelof says:

  Respect, Moneymaker. Bijna op de bodem erin en vrijwel precies op de top er weer uit. Je zet de grote jongens daarmee gewoon in hun hemd man. We kunnen nog veel van jou leren hier.

  1. Moneymaker says:

   Hi Roelof, niet te lang in de markt zitten. Zit te loeren op twee nieuwe posities 🙂

   1. Jos says:

    Ik wil het niet weten, laat maar 🙂

 13. Jos says:

  Beste GJ kunt u aan deze waterval van onzin nu echt geen einde maken, het is al een stuk rustiger geworden hier en ik vrees dat binnenkort helemaal over en uit is………………….en dat zou ik betreuren.

  1. Moneymaker says:

   Jos met alle respect maar jou bijdrages zijn nu ook niet van het niveau GJN

 14. Moneymaker says:

  S&p 2762 vink Vanmorgen, vanmiddag weer opkrabbelen naar 2780 verwacht ik

 15. Roelof says:

  Ach Jos, het heeft ook wel een bepaald entertainment gehalte dat iemand die totaal niet weet waar hij eigenlijk mee bezig is ons constant komt vertellen hoe het dus niet moet.

  1. Jos says:

   In het begin vond ik het ook amusement maar nu niet meer. Ik ben een voorstander van een naam filter dan zou ik vandaag alleen al 50% onzin niet voorbij zien komen………………….en dan heb ik slechts een naam weg gefilterd 🙂

 16. Phoenix says:

  Ik heb me voorgenomen bij het lezen van de berichten eerst te selecteren op naam. Zodra ik MM zie gaan mijn ogen direct door naar het volgende bericht. Scheelt me heel wat irritatie en energie.
  Het vervelende blijft wel dat die MM posts in grote getalen blijven komen.

 17. Jan says:

  SP500 ….2764 zone is best cruciaal. Laat de boel daar nu net op blijven hangen. Eronder en er gaat versnelling down plaatsvinden.
  Let op voor schijnbewegingen met Draghi, FOMC, USA cijfers vandaag

  @Jos, MM post misschien wat veel maar die algemene, stoffige, holle prietpraat van jou draagt ook helemaal niks bij hier

  1. Jos says:

   He Jan de laatste tijd heb ik je gemist ben je je systeem een beetje aan het finetunen…………………….niet te vrede met je 95% hit ratio…………op weg naar de 100%.
   Misschien heeft MM nog wat tips voor jou want die zit volgens mij ook heel dicht bij de 100% hit ratio als ik zo lees wat hij allemaal doet.

 18. Jan says:

  vanaf 08.00 uur zitten we in een kt driehoek, zou goed kunnen dat we daar in blijven tot de belangrijke events

  succes traders en Jos

  1. Jos says:

   Jan wat was je hit ratio score van februari daar zal MM vast wel in geïnteresseerd zijn.

 19. detita444 says:

  Ik moet zeggen dat onze onfeilbare contra-indicator mij toch wel heel wat puntjes heeft opgeleverd. 😉
  En je hoeft hem er niet eens voor te bedanken, want lezen doet hij toch niet.

 20. Jan says:

  Da’s mooi DeTita444, helaas heb ik die contra signalen gemist, ben hier niet zoveel meer.

  @Jos, hit-rate is geen doel op zich.

  1. Jos says:

   @Jos, hit-rate is geen doel op zich……………………………Ik heb nu een hele grote glimlach op mijn gezicht.

   1. Jan says:

    oohhhhhhh

 21. Jos says:

  Tijd voor een bakkie.

 22. Roland says:

  zo iedereen uitgeraasd ?

  de 537.63 is een dingetje zelfs make or brake.

  de range was 544.88 536.92 waar we dus al een tijdje in bewogen
  low vandaag low 536.69
  nipt uit de range dus of eindelijk eruit.
  zoals Geert Jan zei …. index kan doorglijden naar 536 .. kijken of we die halen
  ik denk van wel want uit range
  maar goed tijd zal het leren .
  natuur mystiek
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=208&v=4mhhuVmfSUA

  groet

  1. Roland says:

   beuken op die 536.92 of spel rondom
   oude lijnen enzo staat iets over in de dikke nikken
   https://www.youtube.com/watch?v=J-0KRM_eROA

 23. Roland says:

  .

   1. Roland says:

    Thks GJN
    Een verdere bandbreedte 536 tot 540 lijkt daarmee het meest waarschijnlijke scenario voor de komende uren.
    zie square 😉
    https://www.youtube.com/watch?v=xJh47LybCkU
    blinded by the light

    off s6 allen

  1. WP says:

   mooi Roland die square

 24. floriaantje says:

  Goedemiddag U Allen,
  Dankzij de “goed Heilige man Draghi” wordt er weer “cheap money” voorzien…
  Prima voor o.a. de short EUR/USD en stocks…
  MVG.,
  Bert

  1. detita444 says:

   Zullen we “goed Heilig man”, vervangen door “slechte Italiaan van GS”?

 25. detita444 says:

  Een goedemiddag beste Bert.
  Maar het is eigenlijk wel een slecht teken.
  Economie koelt af en de schulden gaan nog meer oplopen.
  En…., waar eindigt dat?

  1. Hoekstra says:

   554 toch ?!

   1. detita444 says:

    Mijn betrouwbare indicator zegt nee.

 26. Geert-Jan Nikken says:

  Vooralsnog lekker tussen 536 en 540…guitig.
  GRS Geert-Jan

  1. Jos says:

   Dat duurde precies 9 minuten……………..ook wel weer guitig.

 27. floriaantje says:

  Beste Fred, Goedemiddag,
  In ieder geval tijd vliegt..het is al 5/6 december bij Sint Draghi…strooit weer met bakken geld…
  zie nu dat de Italiaanse aandelen “sky high” staan. M.i. heeft het géén zin meer in deze markt,
  logische verklaringen te gaan zoeken…”just enjoy the (guitige) long ride”…
  MVG.,
  Bert

  1. detita444 says:

   Ja, en wachten op de grote klap die er ongetwijfeld een keer op volgt (in Europa).

 28. Jos says:

  Op Draghi kan je altijd rekenen een standvastige koers die ECB.

 29. string says:

  Het zal ongeveer wel gedaan zijn voor nu…anders dreigt OB en dat mag niet…

 30. floriaantje says:

  Ocharme, beste Fred, je kan altijd naar mij toe “vluchten” 🙂
  MVG.,
  Bert

 31. Hoekstra says:

  Je zou bijna gaan denken, dat Draghi de PR in de 30′ ook heeft gezien

  1. Hoekstra says:

   PR moet zijn PD

 32. WP says:

  incroyable ‘het gaat zo slecht” dat alle noodmaatregelen weer uit de kast komen en de aex gaat vrolijk op het “goede nieuws” omhoog. Oh ik zat niet short.

  1. Roland says:

   mm wampie u doet ook op ze frans 🙂

   1. WP says:

    ja kan wel een woordje mee 😉

 33. Jos says:

  Nog niet zo lang geleden zieden de centrale banken dat het met de economie goed ging……………………….we weten inmiddels beter.

 34. floriaantje says:

  Opletten, beste Jos, Sinterklaas gaat spreken en wie niet “braaf is”….
  MVG.,
  Bert

  1. Jos says:

   Draghi verslikt zich continue……………………..waarschijnlijk door al die leugens 🙂

 35. Hoekstra says:

  Gap van 6 maart is dicht

 36. floriaantje says:

  Beste Jos,
  U heeft de mazzel dat die zak voor “stoute kinderen” u daar niet in past op dit moment
  aangezien die al vol is met goedkope euro’s…
  MVG., 🙂
  Bert

  1. Jos says:

   Bert elk verhaal heeft twee kanten………………..we zijn december 2018 gestopt met Sinterklaas 1 en nu nog geen twee maandjes later gaan we weer beginnen met een Sinterklaas 2 verhaal……………..en de volgende Sinterklaas is pas in december 2019 🙂

 37. Roland says:

  its good to be squared 🙂

 38. floriaantje says:

  Beste Jos,
  Dacht dat in december 2019 Sint Draghi al naar Spanje, excuseer Italie , is vertrokken.
  MVG.,
  Bert

  1. Hoekstra says:

   Inderdaad, Mario Draghi stopt eind oktober als ECB-president.

  2. Jos says:

   Ik ga hem wel uitzwaaien……………………hij gaat waarschijnlijk nog geschiedenis schrijven net als die andere Italiaanse kapitein van een ander schip.

 39. floriaantje says:

  Beste Roland,
  U bedoelt dit liedje als ondersteuning “as being a nerd, geek, dork” :

  https://www.youtube.com/watch?v=LB5YkmjalDg

  MVG.,
  Bert

  1. Roland says:

   idd Bert en als je de chat had gelezen dan had je me square gezien en juist dat nr eronder .
   plus ook nog klopt de range die GJN aangaf.
   soms zijn dingen simpel
   mooi man

 40. Roland says:

  alleen die 537.63 als mob is nu derboven
  je kan niet alles hebben natuurlijk 😉

 41. floriaantje says:

  Right, beste Roelof, “keeping up the appearances”…

  1. Roland says:

   de schijn ophouden
   de schone schijn op te houden

   ben u even kwijt

 42. Moneymaker says:

  De longs guitig geklaard 😉 Pakken wat je pakken kan…..oei de shorters hadden dit kennelijk niet verwacht…au au au

 43. floriaantje says:

  Bedoel Draghi, beste Fred.

 44. Moneymaker says:

  Ga even een guitig bakkie zetten heb ze weer verdiend voor vandaag en deze week 😉

 45. Moneymaker says:

  Draghi is my friend ! 9 van de 10 keer omhoog, dat is inmiddels wel duidelijk whahaha

 46. floriaantje says:

  Excuseer, beste ROLAND,
  Allez ‘t wordt weer “Wall time”…
  MVG.,
  Bert

  1. Roland says:

   Geeft niet Bert
   3 de keer pas en 3 keer is scheepsrecht 🙂

 47. floriaantje says:

  Beste Bruun,
  Uw short E/D ook guitig (?). Volgens deze tweet :
  “EUR/USD could fall to 1.10 after dovish ECB – ABN Amro”
  staan ons nog meer lekkerijen te wachten…
  MVG.,
  Bert

 48. Roland says:

  en daar is de 536.19
  mooi he zet het er niet voor niets op toch 😉

 49. miked says:

  zo daar is ie de 536

 50. Geert-Jan Nikken says:

  536 en 540…ik begin er lol in te krijgen… 🙂
  GRS Geert-Jan

 51. Roland says:

  en 536 lekker zeg nou nog 533

 52. Roelof says:

  De AEX en SPX dansen momenteel op hun 200 MA’s.

  1. Roelof says:

   zoals Moneymaker al had verwacht whahaha 😂

  2. miked says:

   misschien is het meer een koord….

 53. detita444 says:

  MM nog bedankt voor je immer goede contra-indicatie.
  En gecondoleerd met je (virtuele) verlies.

 54. Roland says:

  GEZIEN Allemaal zo doen Gann traders dat
  lol
  Roland roland roland
  sorry beetje druk affijn u snapt
  https://www.youtube.com/watch?v=qCRae5mRoRE

 55. string says:

  Goede middag…
  Van Draghi wordt toch verwacht…dat hij de economie en de beursen voorthelpt…
  Als 536 gebroken wordt (is al geschied) en blijft…dan heeft hij ditmaal zijn hand overspeeld…het is en blijft ‘n Italiaan hè…
  Maar ik zeg…als het zover komt…Bedankt Draghi…
  Ben de arena binnengekomen om 14:30 uur sharp…heb slechts één trigger om het strijdperk weer te verlaten…boven 536…

 56. Jos says:

  Dinsdag was het Ramos bedankt Ramos bedankt vandaag is het…………………..bedankt , ach u snapt.
  Fijne avond.

  1. Jos says:

   De AEX vindt steun onderkant trendkanaal er is nog hoop voor iedereen.

   1. Jos says:

    Nie OS nie.

 57. string says:

  Oowwhhh…moet toch oppassen…had nog niets gelezen vandaag van het forum…
  Volgens snoepjes “knalt” het vanmiddag nog omhoog…tot boven 541.50…oppassen…

 58. Roland says:

  even off topic
  Dank Gamma ik heb gezien dat het is gelukt

 59. Hoekstra says:

  Waarde Geert-Jan,
  Gezien het koersverloop vandaag was dit een mooie dag voor een paar video-updates 😉
  GRS Hoekstra

 60. Roland says:

  533 zal het niet worden vandaag.
  maar hoe dan ook een prachtdag.
  op alle gebied !
  trotse marie
  https://www.youtube.com/watch?v=02QUmKVsyFY

  1. detita444 says:

   Ach, morgen is ook goed 😉

 61. Geert-Jan Nikken says:

  Even ter herinnering…aan het begin van de week is gewezen op twee dalende trendlijnen in de intradag grafiek….onderkant zojuist getest…en niet OS..dat u weet.
  GRS Geert-Jan

  1. detita444 says:

   Ja, thx voor de herinnering 😉

   1. Geert-Jan Nikken says:

    Ik bedoelde te zeggen…ik denk vanaf hier omhoog…539/540… 🙂
    GRS Geert-Jan

  2. string says:

   Was ‘m aan het zoeken bij de stelregels…maar daar staat ie niet of…ik kon ‘m niet vinden…dan maar de tekst…
   Bij een (gezond) dalende beweging…MOET de RSI OS en mag NIET OB…
   Laat natuurlijk onverlet…dat er vandaag wel iets in gang is gezet…

   Mooie avond…

 62. string says:

  Als gaat blijken dat Draghi de trigger is voor de europese ommekeer…dan komt hij toch niet als ‘n dief in de nacht…nee hij heeft jarenlang teveel gebracht…en dat wordt bij steeds meer belanghebbenden duidelijk…
  Iets met heelmeesters en wonden…

 63. Moneymaker says:

  Mooi om te lezen dat velen vandaag de zakken hebben gevuld. Ik 3x long en 1x short onder de 536. Slot boven de 536 dis morgen weer 540 op de borden 🙂 mooie avond iedereen!!!

Laat een reactie achter