AEX: BijKomen

Na twee dagen van schuiven kan de AEX vandaag wat bijkomen. De slotstand is gisteren vrij exact in het midden gezet van de zone welke in de DailyDosis van donderdag centraal stond. Toch lijkt deze constatering slechts de helft van het verhaal.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Na een zwakke start stond de tweede helft van de sessie gisteren in het teken van herstel. Het laagste punt werd echter lager gezet dan de verwachte 525/524. In de kleinste grafiek stond ook een lijn getrokken op 520. Het was deze lijn welke de verkoopdruk opving. Wordt de blik op de dag-grafiek geworpen dan kan worden gesteld dat de AEX gisteren vrij netjes de steunlijn van het ingetekende kanaal heeft getest. De vaste lezer weet dat de verwachting van een daling juist was gebaseerd op het feit dat de graadmeter aan de bovenkant van haar kanaal noteerde. Betekent dit dan nu dat de AEX weer helemaal terug kan klimmen naar de bovenkant van het kanaal? Waarschijnlijk niet. Het koersgat staat nog open! Zoals de titel al aangeeft kan de index vandaag best wat verder bijkomen en het proces uit het tweede gedeelte van donderdag voortzetten. Gisteren is al aangegeven dat de eerste weerstand verwacht wordt rond 529. Vandaag staat het zoeken naar de vorming van een Negatieve Reversal centraal. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

20 reacties op “AEX: BijKomen”

 1. Erics says:

  Waarde GJ,
  heb je de NR al gevonden? c.q. valide..?

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Erics,
  Dat kan niet want de AEX is nog aan het stijgen.
  GRS Geert-Jan

 3. Erics says:

  Busje komt zo..

 4. Hoekstra says:

  Geert-Jan, waarom heeft u in de IntraDagGrafiek een rode cirkel in de RSI-grafiek gezet ?

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Hoekstra,
  Om te benadrukken dat na enkele dagen aarzeling waarbij de RSI duidelijk niet in de buurt van de OB-lijn is geweest er bij de recente daling wel een OS-notering is geweest. Een ondersteuning voor het idee dat de stijging die we nu ook deze ochtend weer zien een zoektocht is naar een lagere top en dat we ons dus op korte termijn kunnen richten op het vullen van het koersgat rond 513.
  GRS Geert-Jan

  1. spike says:

   Greetz G-J en tnks voor upgrade, mooi wknd en…

 6. Yathzee says:

  Als we terugzakken tot 513 dan lijkt het moment ook wel rijp om de gemiddelde lijn op de week maar weer eens minimaal aan te tikken.. is dan nog maar een paar punten verder 🙂

  1. Jurrian says:

   Wat versta je onder de gemiddelde lijn Yathzee?

 7. Roberto says:

  In een uptrend moet je zwakte benutten om te kopen. Wat hier voortdurend gedaan wordt is het raden van een top en verder naar beneden kijken. Op basis van kansberekening is dat al een kansloze strategie. Kijk ook naar de daggrafiek van de DAX, staat al een mooie set-up voor hogere koersen….wel bevestiging nodig…dat dan weer wel

  1. Loran says:

   ‘Hier’ kregen we inderdaad al de indruk dat je veel bevestiging nodig hebt.

   1. Roberto says:

    Hey Loran verklaar je even nader…of probeer je bij GJ in een goed blaadje te komen……ik heb in het merendeel van de situaties gezien dat slijmballen in het algemeen tot de middelmaat behoren….dus leg het even uit wil je ?

    1. Jurrian says:

     zit je op verlies Roberto?
     Voor jouw gelijk zijn er toch websites plenty.

     1. Roberto says:

      Altijd lastig met de GJ fanclub leden…..liever geen kritiek en/of een andere mening….ja, dik verlies al maanden lang…wat zeg ik jaren….

    2. Loran says:

     Sorry Roberto, ik geef toe: hij was een beetje flauw.
     Maar je hoeft niet meteen om je heen te gaan slaan hoor…

     1. Jurrian says:

      Sorry Roberto, lever mij dagelijks je bull visie, met updates en fatsoenlijk antwoord op vragen en ik word je fan.
      (nu lees ik die mening elders maar ik stap graag over)

 8. AllenGreenspan says:

  Beste GJ,
  Geen TA, maar een complimentje. Ik wilde toch een keer zeggen dat ik het geinig vind hoe je elke keer weer de moeite neemt om een grappig bijpassend plaatje bij de tekst te zoeken.
  Grt Marco

 9. Jan B says:

  Wat is er eigenlijk mis met de Bull visie van Roberto, hij brengt zijn visie wat onconventioneel maar heeft al maanden het gelijk aan zijn zijde.
  Dat is voor GJN fans natuurlijk wel even slikken……

  1. Loran says:

   Wat mij betreft is er ook niks mee Jan. Sterker nog, ik waardeer zijn visie op de beursontwikkelingen juist en dat heb ik Roberto al eerder laten weten.
   Maar ik vind het niet prettig hoe dat vrijwel altijd gepaard gaat met een onnodige denigrerende en generaliserende toon. Dus ik had er vanmiddag voor gekozen dat zelf eens toe te passen richting Roberto, kijken hoe hij dat zou ervaren… Waarvan akte.
   Ik zal echter proberen er verder geen aandacht aan te besteden en wens een ieder alvast een fijn weekend toe! Mvg.

   1. Roberto says:

    Yep, nu val je dus door de mand Loran. Kan er zelf met gestrekt been in gaan op de inhoud, de visie waar ik het mee oneens ben. Daar is bij jou geen sprake van, gaat niet over de inhoud. Maar speelt dus op de man. En ja, dan geef ik je van repliek.

 10. Roberto says:

  GJ geeft doorgaans goede TA, daarom kom ik hier. Als je het oneens met elkaar bent moet dat kunnen. Heeft niets met het gelijk aan je zijde te willen hebben. Wat heb je eraan om achterom te kijken, behoudens er misschien wat van te leren. Ben juist geïnteresseerd in de volgende beweging ! Kan me voorstellen dat niet iedereen gecharmeerd is van de stijl die ik heb. Dat kan en mag, ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Voor mij hoeft het niet allemaal met fluwelen handschoenen en dat is natuurlijk geheel wederzijds. Maar als jullie maar van me aannemen dat ik voor iedereen hoop dat hij de juiste beleggingsbeslissingen neemt en dat mijn opmerkingen die ik hier plaats ook in dat kader horen ! Succes

Geef een antwoord