AEX: Bandbreedte

Na twee dagen de onderkant getest te hebben van het huidige zijwaartse patroon kan de AEX in de komende sessies een nieuwe poging doen op de bovenkant van  hetzelfde patroon. De vaste lezer weet immers dat de index momenteel gevangen zit in een bandbreedte tussen grofweg 426 en 439.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

In de column van maandag is al aangegeven dat de rode draad door de columns van deze week dezelfde is als de rode draad die vorige week door de columns heenliep. Het neerwaartse momentum droogt op en een aantal technische indicaties duiden erop dat de A EX aan de vooravond staat van enig herstel. Dit herstel moet worden gezien als een correctie en niet zozeer als het startpunt van een nieuwe langdurige stijgende beweging. Een aantal koerspatronen in de dag-grafiek en de clustering van de gemiddelde lijnen in de dag-grafiek belemmeren de mogelijkheid om te roepen dat de graadmeter onderweg is naar 475. Enig herstel zal dan ook zwaarbevochten zijn. Exact datgene dat de AEX in de achterliggende dagen heeft laten zien. De vaste lezer zal in bovenstaande opsomming niets nieuws zijn tegen gekomen. Dat klopt.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

4 reacties op “AEX: Bandbreedte”

 1. Wietzendorf says:

  Goedemorgen Geert-Jan,

  Ik heb ook mijn twijfels over een flinke verdere stijging voor de m.t.
  Alleen zie ik in de daggrafiek dat de rsi een bodem heeft gemaakt van ongeveer 38.
  Dat is niet echt bearish te noemen.
  Hoe moet ik dat zien?

  mvg.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Beste Wietzendorf,

   de bodem in de RSI is juist de reden dat we iets kunnen stijgen. Alleen verwacht ik niet heel veel van die stijging. Ook vandaag worstelt de AEX in de eerste uren al weer met haar gemiddelde lijnen uit de dag-grafiek.

   GRS Geert-Jan

 2. Rudy says:

  Goedemorgen Geert-Jan,

  Op welke termijn verwacht jij dat de neklijn rond de 426 doorbroken zal worden en een doelzone van 380 zal uitlokken in de AEX?

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Beste Rudy,

   Een neerwaartse breuk kan best nog wel op zich laten wachten. Twee tot drie weken. Daarom zijn Turbo’s zulke mooie instrumenten. Zit je niet gevangen in die wegzoemende tijdspremie.

   GRS Geert-Jan

Geef een antwoord