AEX: BananenShake

Een island reversal en een bear trap. Gaan met die banaan. De AEX is onderweg naar 500. Aldus een enthousiaste reactie van een lezer onder de column van gisteren. Of de langere termijn bodem vorige week rond 415 is gezet moet echter nog maar blijken.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het klopt dat na gisteren een island reversal is gevormd in de dag-grafiek. Naast de halve rode cirkels ziet u daarom vanaf vandaag ook een groene cirkel ingetekend staan. Het klopt ook dat het terug breken van de AEX boven de neklijn van het patroon gezien kan worden als een bear trap. Tot zover valt er dus nog geen speld tussen de geplaatste opmerking te krijgen. Over aardbeien, kiwi’s of bananen heb ik niet zo’n uitgesproken mening dus dat brengt ons bij de slotconclusie van de geplaatste opmerking: AEX 500. Ondanks het feit dat de stijging van gisteren sterker was en verder reikte dan ingeschat ben ik echter toch nog niet zover om nu al te roepen dat vorige week een langere termijn bodem is gezet. Anders verwoord, het scenario van vorige week met een AEX 406 is nog niet verlaten.

Na vrij lang aarzelen in de berekende zone 432 tot 435 wist de AEX maandag nog wat door te klimmen. In de intra-daggrafiek staat een fibo-grid getrokken over de gehele voorafgaande daling. De ingetekende rode pijl duidt de situatie dat de graadmeter met het aantikken van 438 het derde en laatste herstel-niveau van deze daling heeft bereikt. Deze constatering rechtvaardigt de opmerking dat nog steeds slechts sprake is van een correctie op de daling.

Vanochtend gaat de AEX wederom rond 438 van start. Opnieuw wordt verwacht dat dit niveau als obstakel gaat fungeren. Indien inderdaad blijkt dat de graadmeter deze ochtend niet boven 438 stijgt dan gaat de zone welke gisteren is aangehaald werken als magneet. De vaste lezer weet dat het niveau van de zone waarnaar gerefereerd wordt is gezet op 428 tot 425. Keerzijde, snijdt de index ook met gemak door 438 dan ligt de weg vrij voor nog verder herstel naar 443.  Wordt vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

7 reacties op “AEX: BananenShake”

 1. Raoul Eurlings says:

  Vandaag alweer een screenshot maken van 444,44 ?
  Zou die het record van screenshots 333,33 een keer gaan breken ?

 2. Roberto says:

  DAX biedt wellicht meer duidelijkheid dan AEX. Hier ruimte richting circa 10.100 voor lagere top en volgende daling.

 3. Geert-Jan Nikken says:

  De eerste uren van de handel zitten erop. De worsteling met AEX 438 is in volle gang. RSI begint divergentie te laten zien. Klik hier voor intra-daggrafiek

  GRS Geert-Jan

 4. David says:

  De dax heeft inmiddels de weerstand/onderkant van het gap bereikt wat op 10 juni ontstond. Voor de aex ligt dit niveau rond jouw aangehaalde 443.
  Volumes stellen weinig voor en als ik naar de rsi in de 15min kijk, dan is deze nog steeds niet OB geworden.
  Is dit een teken aan de wand? Of zegt dit kleinere time frame niet zo veel?

  Groeten

 5. David says:

  Zo te zien was het inderdaad een teken aan de wand 😉

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Beste David,

  Ik ben nog steeds de mening toegedaan dat de huidige stijging niet gezien moet worden als een langere termijn stijging. Het zou mij niets verbazen als een van mijn titels in de komende dagen/weken luidt:…DrijfZand…

  GRS Geert-jan

 7. JBN says:

  Waar is die onzekerheid van afgelopen week toch gebleven? Onbegrijpelijk wat hier gebeurt!

Geef een antwoord