AEX: Atari-Spelcomputer

Afgelopen vrijdag werd op deze plek ingezet op een vervolgronde. Na het aftasten van de zone 516/517 op donderdag moest de AEX op de slotdag van de week in staat zijn om af te rekenen met dalende weerstandlijn. Zo Geschiedde! Nu de gebruikelijke stap twee in het klassieke spel van UPG.

AEX-IntraDagGrafiek

De opmars vanaf 506 werd vorige week ingezet door een doji-formatie. In de slotsessie van afgelopen week heeft de AEX opnieuw een doji-formatie gevormd. Zoals bekend duidt doji’s vaak op besluiteloosheid in de markt. In de middag-update van vrijdag is al expliciet gewaarschuwd voor de opeenvolgende gaps welke in de loop van vorige week in de kleinste grafiek zijn ontstaan. Een bouwwerk met daarin gaten is veelal wat minder stabiel. In de slotminuten van vrijdag is de eerste omissie overigens al gevuld. Het volgende hiaat staat open rond 514. Voor de vaste lezer een herkenbaar niveau. Het is exact 514 welke begin vorige week is aangehaald als eerste punt voor herstel. In de kleinste grafiek staat een fibo-grid ingetekend. Het eerste correctie-niveau op de stijging 506 tot 519 staat getrokken rond 514.

In het grotere geheel mag een zwakkere start van de week dus gezien worden als de logische en vaak optredende vervolgstap op het doorbreken van een weerstand. Of zoals in de inleiding reeds aangehaald de normale  tweede stap in het gebruikelijke stappenproces van UPG. Voor de volledigheid de opmerking dat rond 511 een tweede hiaat openstaat. De onderkant van deze gap valt overigens weer nagenoeg samen met het derde reactie-niveau op de recente stijging. Dus concreet, een zwakkere eerste stap deze week, moet gezien worden als de veelvuldig voorkomende vervolgstap op een doorbraak en als zodanig als opmaat voor hogere koersen later in de week.  Tot slot de opmerking dat de dalende weerstandlijn momenteel net onder 516 noteert zoals afgedrukt in de dag-graifek. Let wel, de verwachting luidt dat deze naar alle waarschijnlijkheid wel onder druk zal komen te staan. Dus in eerste instantie is de blik vanochtend iets meer gericht op 514 dan op 516 als eerste vangnet. In de Blik van de Nik September is afgelopen vrijdag het langere termijn beeld nog een keer beschreven. Het feit dat iemand in Korea dit weekend wederom met  zijn Atari-spelcomputer heeft zitten spelen doet aan het neergelegde beeld niets af. Ooh ja, Amerika is dicht vandaag: Labor Day.  Tot de middag-update. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

Zoals verwacht is de schade aan de AEX zeer beperkt gebleven. De voormalige weerstandlijn over de toppen in de dag-grafiek heeft vanochtend de verkoopdruk weten te absorberen waarna de index langzaam maar zeker het verlies aan het inlopen is. De beweging, Kim of niet, valt dus in het klassieke stappenplan van UPG. De contouren van een PR dienen zich aan. Rond 517 ligt een klein obstakeltje gebaseerd op de onderkant van de kleine tussentijdse verzwakking van vrijdagmiddag. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de AEX deze horde overwint. Boven 517 mag de blik dan weer gericht worden op 520.

23 reacties op “AEX: Atari-Spelcomputer”

 1. detita444 says:

  Een goedemorgen allen.

  1. Jurrian says:

   Ook Goedemorgen.
   Hé Fred jij schreef vrijdag om 16.19:
   “En vergeet niet Bert: TA is niet heilig. ff Kimmeke die boe doet zondag en….”
   en hij zei boe!

   1. detita444 says:

    Precies. Dus een guitige winst meteen.

 2. Hoekstra says:

  Een streling voor het oog, de AEX-opening op de oude toppenlijn.

 3. detita444 says:

  Niemand, buiten Geert-Jan, een mening welke kant het vandaag op gaat?

 4. detita444 says:

  Zo, de euro/$ was ook weer guitig.

 5. Geert-Jan Nikken says:

  De middag-update staat klaar.
  Inderdaad valt de schade zoals verwacht allemaal reuze mee. Tijd voor het volgende nummertje van Doe Maar:
  https://www.youtube.com/watch?v=ZwOAR7SsUmc
  GRS Geert-Jan

 6. paul says:

  Ben tikje verbaasd door minieme daling van plm 0,15%. Wereld staat niet op rand van WO3 maar er is wel iets aan de hand met test grootste bom sinds Hiroshima en dat door een schurkenstaat. Azie/Japan min 1%. En dan heb ik het nog niet over veel andere fundamentele factoren die toch verdere stijgingen naar mijn bescheiden mening stevig kunnen hinderen.De ECB, De dollar, de USA debt crisis, de zeer hoge PE’s de periode sept en okt.. Zou zeggen we zitten in opveren naar een stevige weerstand 516/617 die we eerdaags toch vanuit het zuiden gaan bekijken.. Vanaf de onderkant dus.. Zie ik daar nou een zwerm zwarte zwanen…?

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Paul,
  Cees lijkt het met je eens te zijn.
  https://www.tradeidee.nl/columns/columns-todays-groep/ouderdomsverschijnselen/
  GRS Geert-Jan

 8. detita444 says:

  Ik mag die Cees wel 😉

 9. detita444 says:

  Ik heb niets gemist tijdens mijn afwezigheid zie ik. Noch bewegingen op de beurs, noch een interessante discussie hier. 😉

 10. jm says:

  gezien het feit dat de aex vorige week de onderkant van het trendkanaal (zie weekgrafiek DD) bereikte, en daar onmiddellijk gekocht werd, heeft de aex in de weekgrafiek (candlestick) een hammer neergezet (en tevens een dubbele bodem), wat volgens TA duidt op bodemvorming. Deze elementen bij elkaar maken de aex klaar voor een verdere stijging, in het beste geval naar de bovenkant van het trendkanaal. Ook in de maandgrafiek lijkt volgens mij het gevaar voor een korte sterke daling afgewend, anders had die er vorige maand moeten geweest zijn, en kan de blik verder opwaarts gericht worden.
  Wat betreft noord Korea : alles went, ook het testen van atoom/waterstofbommen. Zeker met de test van afgelopen weekend had je een (sterke) daling kunnen verwachten, maar kijk, de markt reageert eigenlijk positief (past in het TA plaatje). Dus op korte termijn (deze maand eventueel al)) zie ik aex terug naar de 537 gaan, en vervolgens ook hoger. Om zeker te spelen, eventueel long gaan als de high van afgelopen vrijdag bereikt wordt.

  grs

  1. detita444 says:

   Beste jm, eindelijk weer eens een mening hier. Dat we nog iets omhoog kunnen even, ben ik met je eens. Echter 537 lijkt mij wat te optimistisch.

   1. jm says:

    Tja, hoe verder weg, hoe koffiedikker het kijken is natuurlijk. Het is altijd van dag tot dag en week tot week bekijken, maar met de nu beschikbare info is dit een mogelijk scenario. Tot hoever zie jij het gaan dan?

    grs.

    1. detita444 says:

     BV denkt max. 530, maar waarschijnlijk eerst wat lager deze week.

 11. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde JM,
  Ik sluit me helemaal bij uw woorden aan. Het zou mij niets verbazen als we morgen al gewoon weer hoger gaan.
  GRS Geert-Jan

  1. jm says:

   zeker afgaande op de weekgrafiek, die geeft m.i. een duidelijk beeld.

   grs

 12. j.klopper says:

  ma20 staat overigens op het punt de ma50 neerwaarts te doorbreken.Even negeren maar?

  1. detita444 says:

   Waarom negeren?

 13. j.klopper says:

  als je BV zegt 530 ,betekent dat dat je die negatieve crossing blijkbaar negeert.

  1. detita444 says:

   Ik zeg max. en niet voor vanavond of morgen, eerder max. voor de eerst komende 2 a 3 weken. Verder zeg ik ook: “maar waarschijnlijk eerst wat lager deze week”.
   En vervolgens, kijk ook even naar de post van Jurrian om 8.34.
   Dat meen ik nog steeds, juist in de huidige situatie met N.K.

 14. j.klopper says:

  ok duidelijk.

 15. Jurrian says:

  Kijk, de heren gaan zelfs vriendelijk met elkaar om. Ook wel leuk.

  Ik ben een paar dagen weg, letten jullie op de boel? Alleen sterke bewegingen up of down moeten jullie even tegenhouden 🙂

Laat een reactie achter