AEX: Alleen

Onveranderd zit de DD op het spoor dat deze week een Inside-Week kan opleveren. Onveranderd speelt de gedachte door het achterhoofd aan een hernieuwde test van 594.00. Vandaag staat Europa er alleen voor.

In de middag-update van woensdag is de nadruk gelegd op MA20. De AEX slingerde na het middag-uur inderdaad vrij redelijk op, onder en rond deze lijn. Weliswaar niet met veel overtuiging, maar objectief gezien mag gesteld worden dat de eerste dynamische lijn gisteren is geknakt. Deze breuk impliceert een test van MA50 en daaronder 594.00. Zie middag-update.

Vandaag wordt wederom een hiaat verwacht. Ditmaal een neerwaartse. Met verwijzing naar de zin hiervoor kan de AEX zich dus direct richten op MA50. Gisteren werd de opwaartse gap zeer snel gesloten, hetgeen als een teken van zwakte is aangemerkt. Zie wederom middag-update. De vraag is wat de AEX doet na de ingecalculeerde lagere opening van vandaag. Wordt het verwachte hiaat wederom snel gesloten, ditmaal dus opwaarts, dan is dat uiteraard een steuntje in de rug voor de gedachte welke al de gehele week speelt dat lagere koersen in de categorie reactief vallen.

Let wel, voor vandaag kan MA20 als eerste dynamische weerstand worden aangemerkt. Dus ook al wordt de omissie mogelijk snel gesloten, dan nog blijft de DD op het spoor dat een hertest van 594.00 mogelijk is zolang MA20 boven de koers van de AEX hangt.

AEX 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse AEX 28 november 2019 30 MinutenGrafiek

In de daggrafiek noteert de AEX weliswaar nog steeds binnen het ingetekende trendkanaal en boven MA20, maar de index schuurt de laatste dagen wel tegen de steunlijn en MA20 aan. Zie dat deze laatste lijn vandaag ook rond 594.00 noteert. Niet alleen vanuit de kleinste grafiek, maar ook vanuit de daggrafiek kan dit niveau dus als belangrijk worden bestempeld.

De verdere ontwikkeling van de RSI wordt in de komende sessies ook belangrijk. Vrij recent heeft de indicator weliswaar steun gevonden op het niveau van oude bodems, maar de opmerking uit de achterliggende DD’s dat de indicator waarschijnlijk wederom niet tot boven OB gaat klimmen, brengt de fantasie met zich mee dat mogelijk een hoofd schouder in de RSI gaat ontstaan.

AEX DagGrafiek

Technische Analyse AEX 28 november 2019 DagGrafiek

De trendlijn, getrokken over de toppen sinds 2018, is doorbroken. De zwakte van vorige week mag in deze dan ook gezien worden als de gebruikelijke terugtest op deze lijn. De eerste test is succesvol verlopen. Wel moet worden opgemerkt dat de koersbar van vorige week bekend staat als een (key) reversalbar. Na een aantal weken van stijging duidt deze bar erop dat alertheid geboden is. Reden voor de DD om voor deze week voorlopig slechts rekening te houden met een inside-bar.

Het verloop van de RSI baart namelijk zorgen. Onder het mom van “een plaatje zegt meer dan woorden” staat een rode pijl ingetekend in het verloop van de indicator.

Wordt Vervolgd!

AEX WeekGrafiek

Technische Analyse AEX 28 november 2019 WeekGrafiek

Middag Update AEX

Hobbelen!

De lagere opening is opgevangen door MA200, zie chat, en daarna is het zijwaarts met de AEX. De gap staat nog open. Gisteren ging de neerwaatse gap wel snel dicht. Dat is een aanwijzing. De AEX straalt vooralsnog dus geen kracht uit.

De steun van woensdag op 598.00 kan nu aangemerkt worden als eerste werestand. Zie dat MA20 ook onderweg is naar dit niveau. Zie DD van vanochtend de opmerking dat deze nu als dynamische weerstand kan worden aangemerkt.

De DD herhaalt haar eindconclusie van vanochtend: “…blijft de DD op het spoor dat een hertest van 594.00 mogelijk is zolang MA20 boven de koers van de AEX hangt….” Let wel, die 594.00 hoeft overigens niet al vandaag te verschijnen. Want al opgemerkt, eerste steun nu MA200!

7 reacties op “AEX: Alleen”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  Als toevoeging op de DD van vandaag…goed mogelijk dat MA200 nog een rol van steun kan spelen nu.
  GRS Geert-Jan

 2. Moneymaker says:

  Buy the dip! Trump heeft weer wat laten horenmbt hongkong….. als de beurs hier al amper reageert dan weet je de richting voor de komende dagen 😉

 3. Moneymaker says:

  Zoals MA gisteren ook aangaf zijn we uitgebroken in de US en lopen we hier nog achter, is wachten op een knal ophoog! Laat de eindejaarsrally maar beginnen!

 4. Geert-Jan Nikken says:

  …ik zeg gewoon even niets…
  GRS Geert-Jan

  1. Kees says:

   Ik wel:
   Dank voor de analyse.
   MA200 was een goede call.
   FTI op 61.8

 5. Moneymaker says:

  GJN, we moeten weer blazen ;-))))

  Gekke Gerrie, waar is je blaasorkerst nu we het nodig hebben.

  10 puts 590 geschreven december, laat de rally maar komen

 6. Wannaplay says:

  Vlgns mij mogen we spreken van “consolidatie op hoog niveau” 😀

Geef een reactie