AEX: Afvlakkend momentum

Na dagen van enthousiasme is gisteren op deze plek gekozen voor enige terughoudendheid en voorzichtigheid. De verwachting luidde dat het opwaarts momentum in de komende dagen zou gaan opdrogen. De sessie van woensdag past netjes in dit beeld.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Hoger openen en gedurende de dag inzakken. Zo kan de middelste sessie van deze week het best worden omschreven. Dit in tegenstelling tot de eerdere dagen van deze week waarin van precies een omgekeerd beeld sprake was. Het centrale vraagstuk  van deze column luidt dus nog steeds of de AEX richting 447 niet haar voorlopig Waterloo vindt. Anders verwoord, de index beschikt nog steeds over opwaarts momentum maar de verwachting luidt dat de graadmeter met haar laatste kunstje bezig is. Opdrogend positief momentum in de komende dagen.

Het ingetekende trendkanaal in de intra-daggrafiek staat nog steeds. Het dieptepunt van woensdag is gezet op een combinatie van trendlijnen. Met de ontwikkeling van de AEX is in de RSI een nieuwe PR gezet. Koersdoel van de set-up ligt rond 444.  Dit niveau ligt dus binnen de range welke momenteel nog mogelijk is gebaseerd op het huidige momentum. De blik dient vanaf vandaag echter strak gericht te zijn op de diagonale trendlijn onder het verloop sinds de laatste uren van 24 februari. De AEX krijgt het voordeel van de twijfel zolang zij zich staande weet te houden boven deze lijn voor het invullen van de ruimte tot aan 447. Een breuk van deze lijn start de gisteren reeds aangekondigde fase van een pauze en of correctie. Waarvan Akte!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3