AEX: AfKoelen

Zonder al te veel moeite is de AEX gisteren tot boven de zone 452 uitgeklommen. Na een doorbraak volgt veelal een terugtest. Zo ook nu. Indien het gebied 452 tot 450 als steunzone gaat fungeren is de doorbraak een feit.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Van een echt gevecht rondom 452 was gisteren geen sprake. De AEX had slechts enkele minuten nodig om af te rekenen met het niveau welke vorige week nog als obstakel boven de markt lag. Het vrijgekomen momentum dat veelal ontstaat na het overwinnen van een belangrijk niveau heeft de graadmeter gisteren al een aardige zetje in de rug gegeven. De vaste lezer van deze column is echter bekend met het principe van UPG.

Kort verwoord stelt dit principe dat een niveau na een doorbraak vaak nog een keer door de markt opgezocht wordt om dit niveau dan te hertesten. Het idee van steun wordt weerstand en omgekeerd. Dit betekent dat de lijn rond 452 nu als eerste steunpilaar kan worden aangemerkt. Daaronder volgt dan de lijn onder het koersverloop vanaf 7 april welke inmiddels is opgeklommen tot 450. Zoals in de inleiding reeds aangegeven moet de zone 452-450 nu dus dienst gaan doen als vangnet. Zodra, en slechts indien, dit geschiedt is de doorbraak een feit. De oplettende lezer heeft echter de rode cirkels in het verloop van de indicator gezien in zowel de intra-dag als daggrafiek. De RSI ondersteunt de doorbraak vooralsnog nog niet. Een belangrijk gegeven dat in de komende columns zeker centraal zal staan.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

Geef een antwoord