AEX: Actie-Reactie

Er dient gekocht te worden en snel ook. Aldus de opdracht zoals deze gisteren op deze plek werd meegegeven. Na een lagere opening stond de rest van de handelsdag inderdaad in het teken van stijgende koersen voor onze hoofdgraadmeter. Vandaag echter toch enkele kritische opmerkingen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Onveranderd wordt de kleinste grafiek van de AEX gesierd door een patroon van achtereenvolgende hogere toppen. Geen vuiltje aan de lucht dus voor het neergelegde scenario. Dat neemt niet weg dat de graadmeter vanochtend op zwakke toon start. Het natuurlijke proces van actie-reactie. Na een top volgt immers een volgende bodem. In de bijgeleverde grafiek staat het trendkanaal ingetekend. De onderkant van dit kanaal kan een richtpunt vormen voor de plek waar de volgende bodem mag worden verwacht. Op basis van het snijpunt van de trendlijnen en het startpunt van de gemiddelde lijn mag rond 422 een steunpilaar worden verwacht.  Zoals in de inleiding echter aangegeven, vandaag toch ook even een kritische noot.

De oplettende lezer is in het verloop van de RSI de ingetekende rode cirkel opgevallen. Daarnaast staat in de dag-grafiek een fibogrid ingetekend over de gehele beweging van eind vorig jaar tot aan de laatste bodem van februari. Twee elementen welke in de komende dagen centraal zullen staan. De vaste lezer weet dat voor het scenario van verder stijgende koersen de RSI steeds opnieuw boven de OB-lijn moet uitklimmen. Het uitblijven van deze bevestiging is een waarschuwingssignaal. Daarnaast leert de ervaring dat fibo-herstelniveaus de natuurlijke neiging hebben om als aarzelingspunten te fungeren.

Vooralsnog zijn bovengenoemde elementen slechts aandachtspunten. Zolang de AEX rond of zelfs boven 422 steun vindt ligt de weg open voor een verdere beweging naar 435. Voor de volledigheid toch echter ook de opmerking dat onder 422 al snel 418 volgt.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3