AEX: AantrekkingsKracht

De openingskoers van gisteren bleek ook gelijk de hoogste koers voor de dag te zijn. In de column van gisteren werd al gewaarschuwd dat koersgaten de neiging hebben om als magneet te fungeren. In dat licht bezien is de ingetekende rode cirkel van afgelopen woensdag interessant.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Van VVD naar PVDA! De euforie in de ochtend ebde gedurende de sessie van donderdag  langzaam maar zeker weg. Dat proces kan vandaag een vervolg krijgen. De focus ligt op het nog openstaande koersgat. Dit betekent een eerste ijkpunt rond 510. Dit niveau is naast de zone van het koersgat voor de vaste lezer ook herkenbaar als het niveau van de oude toppen uit 2015. In de achterliggende dagen heeft de theorie van de koersgaten centraal gestaan in deze column. De openingskoers van gisteren was overigens ook vrij nauwkeurig op de bovenkant van het trendkanaal zoals deze al enkele dagen ingetekend staat in de dag-grafiek. Een aanstaande vervolgstap binnen dit kanaal is een zeer reële optie. Dit zou impliceren dat de AEX volgende week nog wel wat lager kan dan de aangehaalde 510. Daarover echter meer volgende week. Tussen de huidige slotstand en het eerste ijkpunt 510 dient de blik overigens wel gericht te worden op 513. Niet voor niets staat een horizontale lijn getrokken op dit niveau. Gevalletje oude top, nieuwe steun. Of dit kunstje vandaag herhaald wordt, wordt betwijfeld. De verwachting luidt dat de kopers van gisteren zich vandaag wat lager groeperen.  Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

11 reacties op “AEX: AantrekkingsKracht”

 1. Jan B says:

  Een Pvda tje doen en toch positief eindigen? Asscher zou er voor tekenen.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Nou nou…de gekozen beeldspraak…houdt de gemoederen…al twee dagen bezig…
   GRS Geert-Jan

 2. Jan B says:

  🙂

 3. Peter says:

  513 Gevalletje oude top, nieuwe steun. Kunstje vandaag herhaald.

  Of geeft “de indicator” aan dat de duur hiervan slechts beperkt blijft ?

 4. Yathzee says:

  Trade’je gedaan.. het is mooi geweest.. je moet je zelf niet gek maken/ te hebberig zijn voor het weekend. Laatste wat ik wil is een positie mee het weekend in.
  Fijn weekend allemaal, hopelijk volgende week weer zo’n top week 🙂

 5. JanB says:

  Jij ook een fijn weekend, ik “werk” nog even door!

 6. Patrick says:

  voorlopig werkt de 520 als magneet. Short van gisteren, vandaag op tijd afgesloten. Te laat voor en long. Prettig weekend.

 7. Hoekstra says:

  Beste Geert-Jan, vandaag lijkt uw verwachting niet uit te komen, want de VVD’ers zijn aan de macht.
  Gelukkig zit u er lang niet zo vaak naast als Maurice de Hond met zijn opiniepeilingen
  😉

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde Hoekstra,
   U heeft gelijk…dat 513 een rol zou gaan spelen was bekend…alleen dat het herstel zo hoog zou doorlopen…komt voor mij als verrassing…
   GRS Geert-Jan

 8. Geert-Jan Nikken says:

  De bijgewerkte grafiek staat weer in de column.
  GRS Geert-Jan

  1. spike says:

   tnks

Geef een antwoord