AEX: Aantrekkingskracht

Al vrij snel zakte de AEX gisteren door de donderdag geïntroduceerde lijn in de kleinste grafiek. Gedurende de rest van de sessie fungeerde dezelfde lijn als stootkussen. De bovenkant van het grote koersgat diende daarentegen als steunpilaar en de RSI is nog niet in de buurt geweest van de OS-lijn.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Een beweging in de marge. Dat de aantrekkingskracht van het grote koersgat nog niet is uitgewerkt bleek gisteren opnieuw. Nu stelt de theorie dat de grenzen van een gap dienen als steun- dan wel weerstandpunten. Donderdag was hiervan een mooi voorbeeld. De bovenkant van het gat fungeerde als steunpilaar. Verzwakt de graadmeter tot onder 521 dan mag op basis van dezelfde theorie echter aangenomen worden dat de onderkant van het koersgat gaat trekken. Naar boven toe ligt de gemiddelde lijn en de voorzichtig dalende trendlijn boven de markt. De AEX heeft bij de start van de sessie bijzonder weinig ruimte voordat zij een keuze moet maken. Gisteren is namelijk ook een koersgat ontstaan. En de recente geschiedenis heeft geleerd dat deze veelal opgevuld worden.

Concreet luidt de verwachting onveranderd dat de graadmeter op korte termijn het grote koersgat induikt. Let wel, een scenario waarbij zij er voor kiest eerst een omweggetje te maken om het gat van gisteren richting 524 te vullen mag niet worden uitgesloten. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

10 reacties op “AEX: Aantrekkingskracht”

 1. J.Klopper says:

  volgens mij ligt er in de daggrafiek alleen een piepklein gaatje tussen 522.47 en 522.54?

  gr J.K

 2. lady Curzon says:

  520/518 dan weer 514 ?

  1. JvG says:

   Voorlopig is de AEX weer terug gebracht naar de 521 (steun) en of we nog verder terug gaan blijft te bezien. Mogelijk door extra steun uit de VS (goede bedrijfsresultaten) dat het bij die lage 520 blijft en we nu rustig hoger kunnen gaan terug naar 524/526. Lang weekend komt eraan dus veel kopers zullen zich wel rustig houden. Mei moet uitsluitsel gaan brengen of we gap kunnen sluiten of deze toch nog even open blijft staan en er eerst nieuwe hogere toppen gezet kunnen worden. Mvg

 3. Erics says:

  Dank GJ!
  520 en dan 531…?
  We gaan het zien..

 4. pekkie says:

  gap zuigt ni hard genoeg . Ni os ni ?

 5. Jan B says:

  Het blijft dus een beetje koffiekijkdikkerij, maar vergeet niet: de beurs zit gewoon in een uptrend met deze week de hoogste koersen zins lange tijd.
  En wat moet je niet doen in een uptrend…….?

  1. Jurrian says:

   Sinds lange tijd heb ik een porto, dus moet ik af en toe een shortje hebben als verzekeringspolis. Zelfs in een uptrend, want misschien…………………

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update!
  Waarde,
  De AEX beweegt zich onveranderd onder de gemiddelde lijn en de aangebrachte trendlijn. De eerste voorzichtige stap in het grote koersgat is gezet. Vooralsnog nadert de RSI bij lange na nog niet de OS-lijn, hetgeen als een potentieel bommetje onder het scenario kan liggen. De gemiddelde lijn en trendlijn dienen dus als draaipunt voor het scenario. Voor nu loopt het zoals het loopt.
  GRS Geert-Jan

 7. LadyCurzon says:

  Helemaal eens

Geef een antwoord