AEX: 473

Gisteren hield de AEX een rustdag waarbij zij vrij nauwkeurig fluctueerde tussen de aangegeven bandbreedte 431-437. Vandaag kan de index uit de band springen. De theorie stelt dat de diepte van de bandbreedte dan geprojecteerd mag worden. Dit levert een ijkpunt op rond 443.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Dezelfde theorie, alleen dan nu omgekeerd. Vorige week lag de nadruk op de stelling dat oude steun ging fungeren als nieuwe weerstand. Nadat de AEX bij de start van deze week echter uit het dalende trendkanaal wist te breken geldt nu de stelling: oude weerstand, nieuwe steun. De koersontwikkeling van gisteren, waarbij de voormalige weerstandzone 431-432 netjes als steun ging fungeren, is een schoolboekvoorbeeld. Voor vandaag kan de zone 437 deze rol gaan vervullen. In de column van gisteren is aangegeven dat de index hoogstwaarschijnlijk rond genoemd niveau zou aarzelen. Zo Geschiedde! Vandaag kan de index echter afrekenen met dit niveau waarna zij dan gelijk het stempel krijgt van nieuwe steun.

De vaste lezer weet dat in de column van gisteren is besproken dat het doorbreken van het gebied 437 momentum oplevert voor een verdere stijging naar 444. De berekening op basis van de gisteren gerealiseerde bandbreedte, welke zoals in de inleiding aangegeven uitkomt rond 443, is in deze dus een steuntje in de rug voor deze visie.

Tot slot een opmerking over de titel van vandaag. De visie is en blijft dat de AEX op weg is naar 473. In december!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3