AeX: 4 van de 6

Stelregel GHS uit “de Dikke Nikken”: Alles wat goed is komt hard en snel! In de achterliggende twee handelssessies zijn reeds 4 van de afgelopen vrijdag 6 afgegeven ijkpunten gehaald. Waarvan Akte!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De tegenreactie in de AEX is in volle gang. De RSI voldoet aan de neergelegde vereisten. Het lijstje met afgegeven ijkpunten dunt snel uit. Gisteren is de graadmeter opgelopen tot niveau 405. Het gebied rondom dit niveau is van extra belang omdat niet alleen voormalige toppen het huidige opwaartse momentum even kunnen afremmen. Rond 405/406 ligt ook het 50-procent herstelniveau van de voorafgaande daling 434 tot 379.  De zone 405/406 lijkt daarom een taai gebied te worden. De worsteling gedurende het grootste gedeelte van de dag gisteren mag dan ook gezien worden als voorproefje van de aarzeling rondom genoemde zone.

Het neerwaarts risico is beperkt. Rond 400 mogen de eerste kopers al weer worden verwacht.  Daaronder ligt steun rond 395. Vraag is echter of de AEX vandaag zoveel zwakte laat zien. Waarschijnlijk niet. De focus blijft daarom onveranderd op het verder afwerken van het lijstje. De zone 405/406 wordt slechts beschouwd als aarzelingsmomentje, niet als draaipunt van de ingezette reactiebeweging. Voor de volledigheid van de column de vermelding dat momenteel nog 411 en 416 op het lijstje openstaan.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3