AEX: 200 dagen

Moeizaam is nog steeds het woord. Is de AEX terecht gekomen in een nieuwe zijwaartse fase met grenzen 465 en 473? Het langere gemiddelde uit de dag-grafiek bemoeilijkt vooralsnog een echte voortzetting van de stijging.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Onder het verloop sinds 21 oktober staat een diagonaal stijgende trendlijn getrokken. Het was precies deze lijn welke afgelopen vrijdag fungeerde als steunpunt en springplank. De zone vanaf welk niveau de opleving in de namiddag werd ingezet was voor de vaste lezer van deze column een waar feest. Nog éénmaal: 465. Wordt de beweging van 21 oktober voortgezet of ligt de verwachting bij de start van deze week toch meer in de richting dat opnieuw kan worden opgemerkt dat 465 niet voor de laatste keer in het scherm is verschenen? Het laatste! Waarom? Indicator en 200-daags gemiddelde.

In bovenstaande grafiek is aangegeven dat de stijging in de sloturen niet door de RSI werd ondersteund. Een belangrijk gegeven! Daarnaast is in onderstaande grafiek, naast de vertrouwde gemiddelde lijnen, een derde gemiddelde lijn toegevoegd. Het betreft de door veel beleggers toegepaste 200-daagslijn. Wat opvalt is dat de twee pogingen van vorige week door deze lijn zijn afgeslagen. De verwachting luidt dat de ingecalculeerde hogere opening van vandaag snel in de ochtend zijn Waterloo zal vinden en niet in staat zal zijn om de RSI in de intra-daggrafiek tot boven de OB-lijn te tillen. Hiermee ontstaat het beeld van een nieuw zijwaarts patroon tussen 473 en 465 respectievelijk. Gegeven de inschatting dat de opening richting de bovenkant van deze range zal zijn, lijkt het meest reële scenario een dag waarin de koers langzaam maar zeker wegzakt richting de onderkant van de range.

Doet u vanavond mee met de live-chat op TradeIdee.nl? Schrijf in en stel uw vragen, plaats uw opmerkingen, geef uw kritiek of uit uw lof-uitingen. Van 20.00 uur tot 20.30 uur zitten wij weer voor u klaar! Tot vanavond.

MAANDAGAVOND LIVE CHAT!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3