Adidas: Still Walk this Way!

Adidas is al enkele weken bezig met een inhaalslag. Na de recente consolidatie in april beschikt de koers momenteel weer over het benodigde momentum om de stijgende beweging voort te zetten. Een belegging in Adidas is vanuit technisch oogpunt nog steeds interessant.

Onder de titel: De comeback van de Three Stripes schreef ik op 24 maart j.l. dat een belegging in Adidas interessant kon zijn. Nog steeds geldt deze stelling. Vandaag een update.

Adidas-WeekGrafiek

Adidas-WeekGrafiek

De bijgeleverde grafiek is de week-grafiek. Na gedurende geheel 2014 uit de gratie geweest te zijn wist de koers bij de start van 2015 voor de eerste keer een gelijke bodem te vormen. De stijging vanaf dit gelijke dieptepunt heeft in de weken daarna geresulteerd in de vorming van een dubbel-bodem koerspatroon. De kenners van de theorie weten dat wanneer dit patroon aan het einde van een daling verschijnt veelal sprake is van een trend-omkeer. Zo ook bij Adidas. Na de doorbraak van de trigger-lijn is dezelfde lijn succesvol getest als steun en heeft de koers van Adidas zich verder ontwikkeld in Noordelijke richting. Vrij recent is een nieuwe aanwijzing verschenen welke de neergelede visie van eind maart ondersteunt. In de ingetekende dual voortschrijdend gemiddelde indicator is een positieve cross ontstaan!

Op basis van het hierboven aangehaalde koerspatroon kan een volgend ijkpunt worden berekend.  Met een dieptepunt rond €53,00 en een tussenliggende reactie-top rond €67,00 komt de basis uit op 14 euro. Wordt deze basis opgeteld bij de reactie-top dan verschijnt een koersdoel van €81,00.

Betere bestudering van de grafiek leert dat in de achterliggende jaren al meerdere malen een strijd heeft plaatsgevonden in de zone rond €81,00. Oude bodems uit 2013 en oude toppen van begin 2014 zijn gevormd rond het benoemde niveau. De impuls van vandaag impliceert dat verwacht mag worden dat de zone €81,00 nu als nieuw magneetpunt gaat fungeren. Zoals gezegd: Still Walk this Way!

TradeIdee:

Beleggers die willen inspelen op de neergelegde visie kunnen een GoldmanSachs Turbo Long Adidas €69,70, ISIN NL0011050745 kopen.