Going Dutch Portefeuille sluit Adyen: plus 51.46%

Lees hier het oorspronkelijke TradeIdee

De Going Dutch Portefeuille trapt het jaar 2021 af met haar eerste Trade. Hieronder de gegevens.

Positiedetails     Start       Port.
Item Richting   Punten Datum Prijs   gewicht
Adyen Turbo Long (DE000SD025R7) Long 12 08/01/2021 €3,09 4,97%

De grafiek van Adyen laat al lange tijd een stijgende trendmatige beweging zien. Dit gegeven wordt visueel ondersteund door de lange gemiddelde lijn welke groen kleurt. In het koersverloop kunnen twee diagonale lijnen worden getrokken. De combinatie van de lijnen vormt het opwaartse trendkanaal.

In de achterliggende dagen/weken heeft Adyen wat onder druk gelegen. In het licht van het hiervoor beschreven kanaal moet deze ontwikkeling echter geizen worden als een afkoeling binnen de stijgende trend. Inmiddels staat Adyen aan de onderkant van het kanaal. Daarnaast noteert de koers rondom de onderkant van de wolk (=lees, richtingaanwijzer).

De spanningsmeter (=lees, tweede grafiek) is afgekoeld en de groene pijlen duiden op een Positieve Reversal. Een ondersteuning van de gedachte dat de recente zwakte in Adyen weggezet kan worden als een reactieve beweging.

Tot slot de snelheidsmeter (=lees, derde grafiek). Deze indicator kleurt groen. Inmiddels is zij redelijk afgekoeld en op de bovenkant van de kritieke grens krult zij weer omhoog.

De optelsom van bovenstaande gegevens geeft aanleiding om een voortzetting binnen het ingetekende trendkanaal te verwachting. Dit impliceert wederom een stijging.

 

P.S. Omdat vanaf vandaag een hoop nieuwe mensen meekijken even een toelichting op bovenstaande tabel. Allereerst uiteraard welkom!

De Going Dutch Portefeuille gaat long de Turbo long op Adyen. Dit doet zij tegen een koers van €3,09 en dat doet zij voor (grofweg) 5 procent van het beschikbare kapitaal. De reden waarom met percentages gewerkt wordt, heeft te maken met het feit dat de ene volger met 5k euro, de andere met 20k euro en weer een ander met misschien wel 100K euro volgt. Daarom werkt de portefeuille met punten. Op basis van de prestaties (=lees, winsten) uit het verleden vormen 12 punten momenteel 5 procent. 

Mocht je nu nog vragen of opmerkingen hebben, schroom dan niet om even contact op te nemen. Dan lopen we er samen doorheen. 

GRS Geert-Jan 

telefoon: 06 3352 4449 

DagGrafiek Adyen

De Going Dutch Portefeuille stapt in de volgende Turbo om in te spelen op de verwachting van hogere koersen in Adyen: ISIN:DE000SD025R7

Terug naar PortefeuilleOverzicht.

5 reacties op “Going Dutch Portefeuille sluit Adyen: plus 51.46%”

 1. WP says:

  Vraagje wordt op de positie ook een stoploss gehanteerd of is dat de prijs van de turbo?
  mvg WP

 2. dennishoscan says:

  Ik ben ingestapt op 2.99 500 stuks. Wat bedoel je met 12 punten?
  Alvast bedankt voor je reactie.

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Beste Dennis,
  Zoals het overzicht van de Going Dutch Portefeuille aangeeft, is de Portefeuille op 1 februari 2018 gestart. Destijds met 100 punten. Inmiddels zijn deze 100 punten opgelopen tot aan 239.40 punten. Oftewel een winst van 140 procent. De Portefeuille rapport als een fonds. Oftewel NAV. Daar de Portefeuille atlijd posities inneemt van 5 procent, correspondeert een nieuwe positie met 12 punten, oftewel 5 procent van 239.40 punten. Zie ook toelichting in de tekst van TradeAnalyse.
  GRS Geert-Jan

 4. m.j.decates says:

  Hi Geert-Jan,

  Ik ben benieuwd waarom je de positie sluit, mogelijk lees ik erover heen. Wat is de onderbouwing dat hij juist nu wordt gesloten?
  Alvast bedankt,
  Groet,

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Beste Decates,
  Dank voor uw reactie. Een aantal redenen. Allereerst uiteraard de markt als geheel. Overspannen.
  Wat betreft Adyen…de ATR komt in beeld,…nie OB nie…dus kans op een terugslag aanwezig…daarnaast…het is de eerste Trade voor 2021…51 procent is mooi.
  GRS Geert-Jan

Geef een antwoord